Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#526 MihQl

MihQl
  • 20 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 19:20

U mnie dzisiaj się zmienilo z 'Shipment Received At Transit Point' na 'Shipment In Transit', czyli powinien wylecieć najbliższym lotem (albo już leci) :D

#527 wojtekjw

wojtekjw
  • 19 postów
  • SkądNysa

Napisano 02 grudnia 2012 - 19:29

TNT w weekendy nie wozi.

To chyba nie do końca tak, nie ma dostaw kurierskich to prawda, natomiast tranzyt i cargo leci 24/24, 7/7, może europejskie huby mają wolne, ale w krainie uśmiechu sobota, wielkanoc, boże narodzenie i inne to normalne dni pracy, no chyba, że mamy chiński nowy rok.
@ MihQl, obyś miał racje mam tak samo, tylko biorąc takie kryterium to mój leci już coś koło 40 godzin.
Edit: napisze jezcze raz, wiem, ze to juz kwestia tylko paru dni, bynajmniej nie dostaje korby, mam ipada 4 wifi, więc spoko, ale ten ich monitoring i tracking to jak przy kupowaniu scifona w firmie " komórka w podwórku" i wysylka by china post:-)

#528 piotrjemiolek

piotrjemiolek
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 02 grudnia 2012 - 19:30

Właśnie pisze z białego Mini 16GB Wi-Fi. Pierwsze wrażenia tuż po otwarciu mieszane, bo każdy mówił (iSpot), ze tył nowego mini białego jest tak samo zmatowiony jak ma to miejsce w iP5. Wg mnie tył jest podobny do iPada 2, może minimalnie bardziej jest zmatowiony. Jednak szybko się z tym pogodzilem i uważam, ze sprzęt jest świetny! Jakość wykonania, spasowania ideał. Przygladalem się pod ostre światło i ani jednej skazy. Ekran świeci ładnie i równo. Tył lepszy niż w black, bo w ogóle nie widać odcisków palców. Mobilnośc rewelacja! Jest strasznie lekki, no i ... piękny :)! Do pisania dłuższych tekstów się nie nadaje, bo pisanie ze względu na rozmiar nie jest super komfortowe, ale to kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia odpowiedniego nawyku. Ekran, no cóż... retina to to nie jest, pixele są widoczne, ale jest to do przyjęcia. Biały jest fajny tez, bo lepiej przegląda się na nim www. Ogólnie polecam! Apple to Apple!

#529 sebbirch

sebbirch
  • 38 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 21:11

Ad rem , czy u kogoś z oczekujących zmienil sie w ciagu ostatnich dni status i lokalizacja przesylki, moja po 24 godzinach przkroczyla brame lotniska Pudong , przejazd z magazynu trwal....22! godziny, obecnie znajduje sie już trzeci dzień w Tranist Point Pudong Airport, a moż idzie z karawaną przez tybet albo łapie sie na magistrale transsyberyjską. Troche śmiesznie jak na standardy TNT, czyli niby amerykańskie, Jak zamowilem Kindle na Amazonie to czas od momentu przyjecia zamowienia i obciązenia karty kredytowej, z wysylką z USA, do chwili kiedy mialem go w reku w Nysie w Polsce to były 22 i 1/2 godziny, to gdzie te standardy Apple, i jakie one są.

U mnie niestety dokładnie tak samo ...

#530 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 02 grudnia 2012 - 21:42

Właśnie pisze z białego Mini 16GB Wi-Fi.
Pierwsze wrażenia tuż po otwarciu mieszane, bo każdy mówił (iSpot), ze tył nowego mini białego jest tak samo zmatowiony jak ma to miejsce w iP5.
Wg mnie tył jest podobny do iPada 2, może minimalnie bardziej jest zmatowiony. Jednak szybko się z tym pogodzilem i uważam, ze sprzęt jest świetny!
Jakość wykonania, spasowania ideał. Przygladalem się pod ostre światło i ani jednej skazy. Ekran świeci ładnie i równo. Tył lepszy niż w black, bo w ogóle nie widać odcisków palców. Mobilnośc rewelacja! Jest strasznie lekki, no i ... piękny :)! Do pisania dłuższych tekstów się nie nadaje, bo pisanie ze względu na rozmiar nie jest super komfortowe, ale to kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia odpowiedniego nawyku. Ekran, no cóż... retina to to nie jest, pixele są widoczne, ale jest to do przyjęcia. Biały jest fajny tez, bo lepiej przegląda się na nim www.

Ogólnie polecam! Apple to Apple!

Jak na białym może się lepiej przeglądać www? :D

Dla mnie biały w ogóle nie pasuje do czarnego ekranu ale to kwestia gustu, na czarnym wszystko ładnie się zlewa w całość. :)

#531 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 21:57

Dla mnie biały w ogóle nie pasuje do czarnego ekranu ale to kwestia gustu, na czarnym wszystko ładnie się zlewa w całość. :)

Nie chodziło mu o biały kolor na wyświetlaczu?;-)

#532 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 11:45

MM jak najbardziej mógł mieć, tak samo jak Saturn miał 2 dni przed premierą mini, zreszta pisali o tym. Więc skąd pewność, że MM nie miało ?

#533 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 11:57

Czy komus, kto ma przwidywany czas dostawy na 19 grudzien zmienil sie status na "Przygotowanie do wysylki"?

#534 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 03 grudnia 2012 - 17:00

panowie, spokojnie :D może mi ktoś powiedzieć, czy gdzieś są już dostęĻne iPady mini z cellular? :) byłbym wdzięczny za poważną odpowiedź

#535 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 17:51

Cytując użytkownika [nick]klopersss[/nick]: "panowie, spokojnie" (panowie z małej litery!)

Wszystkie wpisy OT - flame będą usuwane a użytkownicy nagrodzeni ostrzeżeniami.

#536 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 grudnia 2012 - 18:15

Nie rozumiem dlaczego ostania wypowiedz zostala potraktowana jako OT i usunieta! Napisalem w niej do kogo ma sie kolega udac aby dowiedziec sie o dostepnosc tabletu. Co w tej wypowiedzi bylo OT? Ale zeby nie bylo OT Jedz do MM Okecie tam juz mieli kilka dostaw ipada mini GSM

#537 MihQl

MihQl
  • 20 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 19:18

Mój już jest w Arnhem w Holandii, fajnie jakby jutro go dostarczyli :D

#538 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 19:57

Mój już jest w Arnhem w Holandii, fajnie jakby jutro go dostarczyli :D

Kiedy zamawiany?

#539 MihQl

MihQl
  • 20 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:05

Kiedy zamawiany?

8 listopada :P

#540 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:14

No to chyba ten sam transport i seria z produkcji. Moj także jest w Arnhem. I teraz pytanie... Komu trafi się zasikany ekran... ;)

#541 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:24

No to chyba ten sam transport i seria z produkcji. Moj także jest w Arnhem.

I teraz pytanie...
Komu trafi się zasikany ekran... ;)

Ze wszystkich oglądanych miniaków (ok. 7) ani jeden nie miał :)

#542 piotrjemiolek

piotrjemiolek
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:09

Mam na myśli to, ze biała ramka lepiej wypada optyczne niż w przypadku czarnej gdy przeglądamy strony internetowe.

#543 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2012 - 23:42

Ze wszystkich oglądanych miniaków (ok. 7) ani jeden nie miał :)

skuteczna średnia ;D

#544 MihQl

MihQl
  • 20 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 13:32

No i kolejny dzień w Holandii... :mad:

04 Dec 2012 12:35:06 Arnhem Hub Shipment In Transit.
03 Dec 2012 17:09:10 Arnhem Hub Shipment In Transit.

#545 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 14:41

właśnie dostałem info że do Cortlandu dojechały mini + cellular

#546 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 14:58

Już nie ma :)

#547 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2012 - 09:27

Właśnie zmienił się status na "Przygotowanie do wysyłki". Po ilu dniach od tego momentu Wam wysłali i po jakim czasie od wysyłki otrzymaliście swojego Miniaka? :)

#548 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 10:47

Ispoty w warszawie mialy dzisiaj dostawy. Na pewno sa na targowku, mokotowie i arkadii

#549 MihQl

MihQl
  • 20 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 13:22

Moj już jest w Poznaniu, ale będzie leżeć w magazynie do jutra ponieważ apple podało datę doręczenia na 6.12 więc oni nie dostarczą wczesniej, chyba że dodatkowo zapłacę... Porażka :eek:

#550 marek.k

marek.k
  • 69 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 13:25

Moj już jest w Poznaniu, ale będzie leżeć w magazynie do jutra ponieważ apple podało datę doręczenia na 6.12 więc oni nie dostarczą wczesniej, chyba że dodatkowo zapłacę... Porażka :eek:

Lol, padłem normalnie. Serio?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych