iPad Mini - opinie
Napisano 20 listopada 2012 - 01:32
Napisano 20 listopada 2012 - 07:42
Napisano 20 listopada 2012 - 08:03
Napisano 20 listopada 2012 - 08:43
Napisano 20 listopada 2012 - 12:54
Napisano 20 listopada 2012 - 16:37
Napisano 21 listopada 2012 - 08:55
Też mam Xboxa i gram na kanapie 55 calach z dźwiękiem 5.1. i jak strzelam to strzelam Ale, granie na tablecie to coś całkowicie innego, można grać w sypialni, można grać na WC. Można grać gdzie się chceJedno jest na 100 % pewne - grać nie będę bo mam Xboxa.
Napisano 21 listopada 2012 - 09:11
Przecież Wy nie wiecie jak będziecie go używać zanim nie zaczniecie używać. Apetyt rosnie w miare jedzienia, więc glupota jest kupowanie "na teraz".
Tablet kupuje się w większości w jakimś konkretnym celu, u mnie głównie do maili, internetu to po co mi więcej niż 16GB? Głupotą w tym wypadku jest kupowanie na zapas.... I tak za rok go zmienię... więc jeśli faktycznie okazało by się że jakimś dziwnym trafem 16GB jest za mało to kupię odpowiednio większą wersję. Ale prawie na 100% wiem że dalej to będzie 16GB:)
Napisano 21 listopada 2012 - 10:41
Napisano 21 listopada 2012 - 10:43
Napisano 21 listopada 2012 - 10:45
No właśnie każdy ma jakieś wymagania i dlatego są 16,32 i 64. Każdy kupuje wg. własnych potrzeb.
Dokładnie, dlatego pytania typu "jak myślicie, ile GB jest dla mnie odpowiednie?" są kompletnie pozbawione sensu....
Napisano 21 listopada 2012 - 10:55
Dokładnie, dlatego pytania typu "jak myślicie, ile GB jest dla mnie odpowiednie?" są kompletnie pozbawione sensu....
Tak samo jak pytania który iPad jest dla mnie odpowiedny, Mini czy może wersja klasyczna. Ja się nigdy nie pytałem na forum o takie rzeczy bo uważam to za bardzo indywidualną sprawe. Jedni chcą małego Mini, a inni "dużego" iPad'a, moja kasa wiec sam decyduje który jest dla mnie odpowiedni, to samo tyczy się z iP czy MB. Nie znam się może bardzo dobrze na MacBookach ale wiem mniej wiecej czy mi wystarczy dany model, na przykład nie kupiłbym w tym momencie MB z i7, bo szkoda maszyny i pieniędzy na takie używanie jak ja go używam. I przykładów z takimi pytaniami jest mnóstwo, nie tylko jeśli chodzi o rzeczy Apple.
Napisano 21 listopada 2012 - 11:55
Napisano 21 listopada 2012 - 13:15
Panowie i Panie - rozważam zakup tabletu. Powracam jak bumerang do iOS'a po romansie z Androidem. Korzystam aktualnie z SGS3 i jest oczywiście bardzo zadowlony, ale myśląc o tablecie kieruję się w stronę Apple'a. Mam możliwość kupienia używanego Ipad'a 3 (w bdb stanie) za 1500 zł , lub mogę wybrać Ipada mini (pewnie trochę taniej). Cały czas myślę nad tym intensywnie. Bardzo lubię grać, sam pracuję w firmie gamedevowej i z uwagi na to wydaje mi się że mini może być lepszym wyborem, ponieważ jest on wygodniejszy w dłuższym użytkowaniu i trzymaniu (a może się mylę?). To będzie mój pierwszy tablet, także nie chciałbym się zawieść. Jakieś rady, co wybrać? (Nexus'a 7 też rozważałem jednak 7 cali to już troszkę za mało).
"Jak nigdy nie miałeś tabletu to brałbym pod uwagę iPada 3. Jak kupisz to zaniemówisz z radości. Następnym krokiem będzie wymiana SGS3 na iPhona. Potem pora na MacBooka i tym sposobem będziesz "ugotowany";) "
Według Ciebie lepszym rozwiązaniem jest zakup 32 GB czy 16 GB z 4G dla osoby posiadającej iPhona 4S ?
Jeżeli już naprawdę musisz mieć iPada - kup sobie pierwszą wersję, która jako jedyna nie wspiera iOSa 6.x - przecież ma tak samo genialną rozdzielczość jak iPad Mini.
Ja osobiście, kiedy przyglądam się iPadowi Mini - nie dostrzegam w nim zupełnie nic innowacyjnego, wyglądają owe wszystkie iUrządzonka na jedno kopyto. A kiedy widzę ukradziony (lecz na wezwanie opłacony) zegar szwajcarskich kolei... sami sobie dopowiedzcie resztę.
Jeżeli korzystasz z SGS3, jeżeli jesteś z niego zadowolony... skorzystaj z części powyższej rady... i wymień go... na Note II. Jeżeli jesteś zadowolony naprawdę z tego telefonu, to niby w jakim celu masz pchać się do wątpliwego amazingu od Apple?
Kup sobie Nexusa 7, lub jeżeli rzeczywiście uważasz, że jest za mały - pomyśl na temat 10.
Napisano 22 listopada 2012 - 13:11
Któregokolwiek ipada weźmiesz będziesz zadowolony bo iOS jest tym co robi różnicę w stosunku do sprzętu na innych systemach. Aplikacje są świetnie dopracowane i wszystko działa jak należy - krótko mówiąc zero problemów. Wykonanie też znakomite, wszystko elegancko spasowane, jakość wyświetlacza świetna, zresztą najlepiej samemu sprawdzić przed zakupem. Oczywiście można zarzucać Apple windowanie cen, bo nie da się ukryć że trochę to kosztuje, ale jeśli kasa to sprawa drugorzędna to moim zdaniem warto. Sam miałem mieszane odczucia gdy kupowałem w sklepie ipada3, ale z każdym dniem przekonywałem się że pieniądze zostały wydane w sposób prawidłowy. Oczywiście można było kupić tablet z plastiku, na gorszym systemie, co kto woli.Panowie i Panie - rozważam zakup tabletu. Powracam jak bumerang do iOS'a po romansie z Androidem. Korzystam aktualnie z SGS3 i jest oczywiście bardzo zadowlony, ale myśląc o tablecie kieruję się w stronę Apple'a. Mam możliwość kupienia używanego Ipad'a 3 (w bdb stanie) za 1500 zł , lub mogę wybrać Ipada mini (pewnie trochę taniej). Cały czas myślę nad tym intensywnie. Bardzo lubię grać, sam pracuję w firmie gamedevowej i z uwagi na to wydaje mi się że mini może być lepszym wyborem, ponieważ jest on wygodniejszy w dłuższym użytkowaniu i trzymaniu (a może się mylę?). To będzie mój pierwszy tablet, także nie chciałbym się zawieść. Jakieś rady, co wybrać? (Nexus'a 7 też rozważałem jednak 7 cali to już troszkę za mało).
Napisano 23 listopada 2012 - 10:14
Napisano 23 listopada 2012 - 11:34
Napisano 23 listopada 2012 - 11:45
Napisano 23 listopada 2012 - 11:56
Napisano 23 listopada 2012 - 12:28
Napisano 23 listopada 2012 - 14:10
Napisano 23 listopada 2012 - 14:37
Napisano 23 listopada 2012 - 14:50
Napisano 23 listopada 2012 - 15:02
Crash test iPada 2 z ich solid bumperem robią wrażenie.
Vide:
Gild design Solid bumper for iPad2 NEW iPad
Mam ich bumper do iP4s, jest nieoceniony.
Napisano 23 listopada 2012 - 15:10
Bo mini nie musi obsłużyć tak ogromnej ilości pikseli dlatego porównywanie podzespołów jest odrobinę bez sensu skoro ekran nie zużywa tak dużych zasobów procesora i pamięci.
Ale napisałem to dlatego, ze bardzo dużo osób uważa iż iPad mini to przestarzały sprzęt i nie da rady w nowych grach...
Czy ktoś na swoim czarnym zauważył odpryski farby podczas normalnej eksploatacji urządzenia?
Nie mam żadnych odprysków a iPad mini jest solidnie eksploatowane. Często przez mojego 3 letniego syna.
@EMU - kupowałeś dwie wersje MW. czy jest to wersja iPhone/iPad?
Nie, jedną. Jest uniwersalna na szczęście.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych