Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Router Thomson z UPC + Time Capsule 1 generacji

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Fabi

Fabi
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 October 2012 - 16:17

Ok, sprawa wygląda tak. W jednym pokoju znajduje się "Router Thomson z UPC" a w drugim pokoju (Time Capsule 1 generacji). Nie ma mowy aby wiercić ściany aby podłączyć kabelek ani aby Time capsule był w drugim pokoju. Chce aby Time Capsule łapał sygnał z routera aby podpięty do niego komputer stacjonarny miał internet. Macie jakieś pomysły?

#2 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 22 October 2012 - 17:38

Tak zadzwon do UPC i kaz wylaczyc usluge bezprzewodowego internetu wtedy owy Router Thomsona bedzie dzialal tylko jako modem. Nastepnie idziesz do sklepu kupujesz jakis lepszy router np ten:

TP-Link Dual-Band Gigabit Router 750Mb/s - TL-WDR4300 - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika

I napewno bedziesz mial zasieg w calym domu. Ja na 80mkw w bloku gdzie mam sciany z zelbetonu mam zasieg wszedzie na maxa no oprocz piwnicy rzecz jasna. A router stoi w studiu na 2gim koncu mieszkania. Kozystaja zniego 3 laptopy, 1 tablet i 5 telefonow komorkowych i wszystko dziala bez najmiejszego problemu.

#3 Fabi

Fabi
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 October 2012 - 17:43

Router z UPC jest ok i mam w całym mieszkaniu zasięg. Ale moje dwa komputery stacjonarne nie mają karty sieciowej ale mam ten time capsule. Chodzi mi o to czy da sie tak go ustawić aby brał sygnał z routera z UPC i rozdzielał na te dwa komputery.

#4 major1982

major1982
  • 71 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 October 2012 - 18:53

Pozostaje Ci kupić jakiś Airport Express podłączyć do routera UPC i ustawić go jako access point jednocześnie wyłączając Wi-Fi w urządzeniu UPC. Wtedy time capsule może służyć do rozszerzenia zasięgu( tryb Network bridging). Operacja jest raczej prosta, warunkiem jest że oba urządzenia muszą być apple.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users