Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Udostępnianie połączenia 3g z GALAXY do IPAD'a poprzez WIFI

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 cybermar

cybermar
  • 11 posts

Posted 21 October 2012 - 17:05

Witam! Dziś mnie znajomy uświadomił że w dziecinny i bezproblemowy sposób można udostępniać połączenie pakietowe z telefonów (samsung s2,s3, note i pewno wielu wielu innych także) do Ipada . Jest funkcja Router WIFI w telefonie, która zamienia komórkę w przenośny AP - który po WIFi daje nam łączność do naszego Ipada. Zastanawiam się dlaczego to tak malo popularny sposób, mało gdzie sie o tym mówi - w tej sytuacji kupowanie wersji 3G Ipada jest totalnie bezsensu, choćby z tego powodu ze nie musimy kupować i zasilać kolejnej karty SIM i płacic dodatkową kasę. Czy taki sposob udostepniania polaczenia ma jakies wady wzgledem modelu Ipada juz z 3g i wlasna kartą (pomijam aspekt GPSa) pozdr Cybermar

#2 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 21 October 2012 - 17:24

Praca na baterii tel mocno spada (dla mnie to juz jest killer). Nie kazdy ma duze pakiety w tel. Pozdrawiam

#3 Japiotrowski2

Japiotrowski2
  • 30 posts
  • SkądGDAŃSK

Posted 21 October 2012 - 17:31

Dokladnie, bateria telefonu spada szybciej niż Felix ;) a dodatkowo, musiałbyś mieć spory pakiet danych na telefonie aby swobodnie korzystać z internetu na ipadzie ;)

#4 cybermar

cybermar
  • 11 posts

Posted 21 October 2012 - 20:40

Dokladnie, bateria telefonu spada szybciej niż Felix ;) a dodatkowo, musiałbyś mieć spory pakiet danych na telefonie aby swobodnie korzystać z internetu na ipadzie ;)

ale to chyba bez znaczenia, czy mam spory pakiet w telefonie czy na drugiej karcie SIM która działa "wewnątrz IPada". Bym powiedział ze nawet lepsze jest to rozwiazanie bo mozna zainwestowac w JEDEN duzy pakiet ktory obsluzy zarowno telefon jak i Ipada (lub inne urzadzenie) niz dwa osobne pakiety dla telefonu i dla tabletu!

#5 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 21 October 2012 - 20:48

Jedni mają nie ograniczony pakiet, inni mają wielkie koszty za mb. Czasami opłaca się na allegro kupić 12 GB orange za 50 zł do iPada, które starczy na długo.

#6 Japiotrowski2

Japiotrowski2
  • 30 posts
  • SkądGDAŃSK

Posted 21 October 2012 - 21:35

ale to chyba bez znaczenia, czy mam spory pakiet w telefonie czy na drugiej karcie SIM która działa "wewnątrz IPada". Bym powiedział ze nawet lepsze jest to rozwiazanie bo mozna zainwestowac w JEDEN duzy pakiet ktory obsluzy zarowno telefon jak i Ipada (lub inne urzadzenie) niz dwa osobne pakiety dla telefonu i dla tabletu!

No jeżeli nie przejmujesz się tym ze bateria w telefonie będzie Ci szybko padała to nie ma problemu

#7 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 23 October 2012 - 15:11

Od dawna korzystam z tego sposobu w terenie i nie mama problemu. Dlatego nie kupowałem iPada z modemem a kartę mam z Play więc internet za darmo.

#8 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 25 October 2012 - 14:09

Ja dokładnie tak samo zrobiłem. Mam Galaxy S2 a w nim nieograniczony internet, dlatego nie widziałem sensu dopłacania do iPada z modułem 3g a w tej cenie wziąłem po prostu zamiast 32GB to 64GB i bardzo dobrze na tym wyszedłem, bo internet z telefonu (w funkcji router WiFi) działa świetnie na iPadzie, bez zarzutów.

#9 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 25 October 2012 - 14:16

Ja tak samo zrobilem, bo bez sensu mi bylo doplacac 500 zł za iPad'a z modulem 3G, a takto robie sobie z ajfona modem i chulaj dusza, i dzieki temu jestem bogatszy o 500 zl :D

#10 aerofan

aerofan
  • 5 posts

Posted 19 November 2012 - 00:27

Tak samo - mam s3 i służy jako router wifi. I wcale nie trzeba być geniuszem by na to wpaść.

#11 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 19 November 2012 - 07:02

... i dzieki temu jestem bogatszy o 500 zl

Bogatszy nie jesteś.

#12 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 19 November 2012 - 07:59

Bogatszy nie jesteś.

No Ty mi powiesz. A co jestem? Biedniejszy o 500zł?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users