Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak korzystać ze sklepu iTunes w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#26 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 08 marca 2006 - 21:34

Nie będzie Polskich iTunes bo to się firmie Apple nie opłaca.

Tego to ni chuchu nie rozumiem. Niby jakie koszty trzeba ponieść żeby otworzyć iTunes w Polsce?

I dlaczego nie można kupować w zagranicznych iTunes?

Teraz zarabiają 0$, po otwarciu na pewno zarobią więcej... :wink:

#27 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 marca 2006 - 22:39

krzyfar - wbrew pozorom inwestują, przypuszczam że aby otworzyć iTunes PL to potrzebny jest sztab ludzi który by prowadził iTunes tzn modyfikował i "układał" produkty, można to zauważyć wchodząc na różne wersje iTunes, co innego się sprzedaje dobrze w Jap a co innego w Niemczech, więc kilku webmasterom trzeba zapłacić, choć wydaje mi się nadal iż nie byłaby to duźa suma dla Apple. Dodadtkowo ale już tak na siłę to koszty wynikające z współpracy z polskimi wersjami kart płatniczych. Ale to nadal wydają mi się małe pieniądze jak dla Apple, internauci jakaś petycja do Apple ? :D

#28 tom_mac

tom_mac
  • 734 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 marca 2006 - 22:46

internauci jakaś petycja do Apple

taa, 5000 użytkowników maca z Polski prosi o udostępnienie iTunes

sorry za sarkazm, ale poważnie ilu użytkowników w naszym kraju wie o iTunes?
maki - ?
iPod - ? (chyba już są jakieś rozwiązania aby na PC nie być uzależninym od iTunes)

pesymista = optymista z bagażem doświadczeń :wink:

#29 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 08 marca 2006 - 22:56

tom_mac, myślę, że więcej niż 5k ludzi korzystałoby z iTunes, nie chodzi o macowców wyłącznie..

Co do iPoda jest sporo programów dla Windy w zastępstwie iTunes.

Pozdrawiam

#30 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 08 marca 2006 - 22:58

Balbiś, ok niech będzie że tych kilku ludzi to to za duże wydatki dla Apple.. :wink:

Ale dlaczego nie mogę nic kupić w zagranicznym iTunes? Mogę sobie kupić za granicą maka i mi go przyślą, mogę kupić CD i mi przyślą, mogę kupić program, a nie mogę kupić piosenki?

Tego to już w ogóle nie rozumiem :roll:

#31 tom_mac

tom_mac
  • 734 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 marca 2006 - 23:00

Przemion, pisząc posta miałem na myśli to, że iTunes zainteresowani są w 80% tylko użytkownicy maców (mogę się zgodzić na 60% ;) )

Jeżeli chodzi o pozostałą grupę użytkowników iPodów to iTunes to tylko problem

Oczywiście, chciałbym bardzo mieć możliwość zakupów w iTunes store ale bądźmy realistami...

#32 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 lipca 2006 - 02:21

itunes jako program jest rowniez dostepny dla PC ale to chyba wszyscy wiedzą ;) sporo ludzi narzeka na brak dobrego sklepu z mp3 nie tylko macowców, miesiąc reklamek w tv i lud by załapał bakcyla i myślę że można byłoby liczyć na około 70-80 tys. stałych klientów (nie to nie są dane z OBOP, to szacunek na brudno;) ) to chyba się opłaca, hm ? Przemion tak pisze bo siedzi w Holandzie i ma gdzies Polsze, a im gorzej w Polszy tym lepiej sie tlumaczy to ze on siedzi w holandzie ;) możnaby pomyśleć że to SAD powinien być inicjatorem itunes store w Polsce, ale wszyscy wiemy jak bardzo rozwojowa jest to firma, sprzedaż maków i ipodów sama się nakręca, nic nie muszą robić tylko pobierają prowizję, fajnie co ? ;)

#33 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 lipca 2006 - 09:22

macowców, miesiąc reklamek w tv i lud by załapał bakcyla i myślę że można byłoby liczyć na około 70-80 tys. stałych klientów (nie to nie są dane z OBOP, to szacunek na brudno;) ) to chyba się opłaca, hm ?

Jakoś nie sądzę.

możnaby pomyśleć że to SAD powinien być inicjatorem itunes store w Polsce, ale wszyscy wiemy jak bardzo rozwojowa jest to firma, sprzedaż
maków i ipodów sama się nakręca, nic nie muszą robić tylko pobierają prowizję, fajnie co ? ;)

Gdyby nie prometeusz to sad powinien jeszcze ogień ludziom dać, co nie?

#34 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 28 lipca 2006 - 12:29

Będzie Apple Polska Sp. z o.o. to może będzie sklep iTunes w Polsce.
Nie mamy Appla, tylko SAD jako IMC to nie mamy sklepu.
Z tego co wiem to żaden kraj CEMA (http://www.apple.com/euro/cemea/) nie posiada swojego sklepu iTunes.

#35 Gregovski

Gregovski
  • 92 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 sierpnia 2006 - 00:56

Jest VAT, jest. Nie ma cudów. Z konta schodzi mi 1,22E a nie .99c

#36 Gregory

Gregory

• 2 740 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 16 sierpnia 2006 - 06:10

Po wpisaniu kodu z karty, sklep akceptuje kod, ale zaraz prosi o login i password do sklepu w celu identyfikacji i zalogowania się.

...ale napisali, że ,,You will have the option to enter credit card information; if you do not wish to do so, click the None button on the Payment screen'', czyli ewidentnie powinno się dać bez zakładania konta iTunes, klikając w None. Czyżby robili jakieś filtrowanie na podstawie adresu IP, więc nie ma tego przycisku jak się łączysz z Polski? Bo jeśli nie, to ewidentnie informacje z ich własnej strony rozmijają się z rzeczywistością...

O, i znalazłem jeszcze coś takiego: ,,To make an account without a credit card, click on iTunes music cards In the Account box (on the left hand side of the music store) enter your code and it will ask you to login or create an account, select create an account an there will be an option (allready selected) next to the credit card names. And fill in the rest of the details''.

#37 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 03 września 2006 - 16:34

czyli są*jakieś sposoby na kupowanie mp3 na itunes z Polski? a czy w ogóle sytuacja z itunes w Polsce jakoś idzie do przodu, czy stoimy w miejscu?

#38 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 03 września 2006 - 21:44

Są są. Stoimy raczej w miejscu, aczkolwiek Apple lubi robić niespodzianki więc tak naprawdę nic nie wiadomo :)

#39 aleczapka

aleczapka
  • 17 postów

Napisano 11 września 2006 - 00:14

Czolem, Nie wiem czy jest Wam znana ta wiadomosc (zapewne tak), ale w iTunes jako nowosc pojawila sie opcja "PayPal" przy rejestracji. Niestety, ale jesli wlasciciel konta PayPal nie jest rezydentem jednego z krajow, w ktorych dziala iTunes to nie moze on uzywac swojego konta do platnosci za utwory w tymze sklepie. :) Co nie powinno w sumie dziwic.

#40 baart

baart
  • 198 postów
  • SkądKazimierz W-wa Dębki Zakopane

Napisano 11 września 2006 - 13:20

Są są.

ale chyba tylko jeśli masz kartę z adresem billingowym w jednym z krajów gdzie działa itunes, albo jeśli masz gift ceertificate

BTW

mam kartę do ściągnięcia teledydku u2 (dodawana do ipod u2), ale i taj jej nie moge wykorzytać bez aktywnego konta w itunes, więc jełśi ktos takie konto ma to moge oddać nieodpłatnie

#41 sponge

sponge
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2006 - 22:03

mam konto w iTunes, informacje jak je założyć znalazłem na blogu pana Bartosza, blog.fotogenia.info

#42 Sledziu

Sledziu
  • 430 postów
  • SkądWr

Napisano 25 listopada 2006 - 00:31

ja bym chcial sciagnac ten teledysk u2, czy to dalej obowiazuje?

#43 baart

baart
  • 198 postów
  • SkądKazimierz W-wa Dębki Zakopane

Napisano 27 listopada 2006 - 15:06

nie, mam juz konto itunes store, miałem nawet drugą kartę ale kod już przekazałem w innym wątku

#44 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 października 2009 - 09:48

odświeżam ;) Czy jezeli zrobię konto w itunes PL i konto na paypal PL to zadziałają ?

#45 Radovan

Radovan
  • 6 postów

Napisano 11 października 2009 - 12:40

Czy nadal oplaca sie robic fakeowe konta w US (dla wiekszej ilosci darmowych aplikacji), czy tez lepiej jest juz normalnie, rejestrowac sie do polskiego itunes?

#46 autsajder

autsajder
  • 18 postów

Napisano 07 marca 2010 - 12:35

Może mi powiedzieć ktoś jak przebiega kupowanie ?, chciałbym kupić softa nowego 3.0 i nie wiem czy płaci się w euro czy złotówkach ? Oraz jak to wygląda, czy kupuje sobie normalnie i potem mam czas na wpłacenie na jakieś konto kasy i w tedy dostaje jakiś link czy hasło, czy jak z tym jest ?? Czy musze wykupić jakieś punkty ??

#47 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2010 - 15:26

Może mi powiedzieć ktoś jak przebiega kupowanie ?, chciałbym kupić softa nowego 3.0 i nie wiem czy płaci się w euro czy złotówkach ? Oraz jak to wygląda, czy kupuje sobie normalnie i potem mam czas na wpłacenie na jakieś konto kasy i w tedy dostaje jakiś link czy hasło, czy jak z tym jest ?? Czy musze wykupić jakieś punkty ??

Zakładasz konto w polskiej wersji sklepu iTunes Store (apple store) rejestrujesz kartę kredytową lub debetową (działają jedynie niektóre karty debetowe - mBank, MultiBank, Inteligo itp) i kupujesz.
Było to opisane milion razy jak przeliczane są waluty. Szukanie nie boli.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych