Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Restore nowego iphone 5 itunes bład numer 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 09:23

Witajcie Wczoraj kupiłem nowego iphone 5 i problem pojawił się tuż po podłączeniu go do komputera... chciałem zsynchronizować go z moją wcześniejszą biblioteką i podczas synchronizacji wyłączył się i przełączył w tryb awaryjny. Nie byłoby to oczywiście żadnym problemem, gdyby nie to, że przy próbie odtworzenia za każdym razem wyskakuje błąd: "Nie można było odtworzyć iphone'a. Wystąpił nieznany błąd (9)." Próbowałem zrobić restore na trzech różnych komputerach (snow leopard, lion, windows xp) i za każdym razem to samo (sporadycznie wyskakuje błąd -1, 1618 bądź this device isn't eligible for the requested build) aczkolwiek głównie jest to błąd z numerkiem 9 podczas wgrywania się oprogramowania. Robiłem już na prawdę wszystko, przeszukałem już cały internet ale rozwiązanie na mój problem nie istnieje gdyż takie problemy zwykle miewali ludzie z jailbreakiem. Mój telefon pochodzi z francji, powoli zaczynam się bać, że trafiłem na jakiś feler, a już zdążyłem wymienić kartę sim na nano i zostałem kompletnie bez telefonu co w moim przypadku jest katastrofą:sad: będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

#2 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 21 października 2012 - 09:31

Spróbuj przytrzymać sleep i home button do czasu pojawienia sie jabłka, jeżeli nie pomoże to wprowadź tel. W tryb DFU i spróbuj restore w tedy ;)

#3 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 09:40

To nie pomaga, a tryb DFU włączony jest cały czas i nie da się w żaden sposób go opuścić :-/

#4 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 21 października 2012 - 09:43

Masz wszędzie najnowszego iTunes gdzie próbowałeś?

#5 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 09:43

Oczywiście, że tak.

#6 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 21 października 2012 - 11:11

Tak na wszelki wypadek.
iTunes: komunikaty dotyczące uaktualniania i odtwarzania oraz zaawansowane rozwiązywanie problemów

#7 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 11:57

Wszystko już przestudiowałem i nic.

---------- Wpis dodano o 12:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:35 ----------

Jak myślicie jest sens instalować mountain lion ? bo na nim jeszcze jedynie nie próbowałem robić restore.

#8 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 21 października 2012 - 12:09

To nie pomaga, a tryb DFU włączony jest cały czas i nie da się w żaden sposób go opuścić :-/

Masz czarny ekran czy obrazek z podłączeniem do iTunes?

#9 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 12:25

Cały czas jest tylko i wyłącznie obrazek z podłączeniem do iTunes.

#10 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 21 października 2012 - 12:36

skoro masz kabelek z iTunes to jest to Recovery Mode i tutaj masz jak wejść w DFU How To Put Your iPhone/iPod/iPad Into DFU Mode - YouTube

#11 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 12:49

Niestety to też nie pomogło dalej wyskakuje błąd z numerkiem 9...

#12 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 15:48

Ostatnie nadzieje pokładałem w mountain lion, ale niestety na nim także wywaliło błąd numer 9... w takim razie nie pozostaje nic innego jak udać się w dniu jutrzejszym do cortlandu:cry:

#13 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 21 października 2012 - 16:09

Telefon bezpośrednio podłączony do kompa? Inny port USB sprawdzałeś? Tiny umbrella używałeś kiedyś na tym kompie?

#14 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 21 października 2012 - 16:20

Może na innym komputerze spróbuj po prostu?

#15 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 21 października 2012 - 17:09

Pisał, że na kilku próbował...

#16 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 21 października 2012 - 17:17

Pisał, że na kilku próbował...

Tak to jest jak sie czyta w pociagu. ;)

Przepradzam

#17 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 21 października 2012 - 21:33

Telefon bezpośrednio podłączony do kompa? Inny port USB sprawdzałeś? Tiny umbrella używałeś kiedyś na tym kompie?

Tak bezpośrednio, sprawdzałem wszystkie porty, wyciągałem inne urządzenia i nic:-| Nie używałem nigdy tiny umbrella ani żadnego softu tego typu, wszystko legalnie kupowałem:(

#18 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 21 października 2012 - 21:52

A ja bym sprawdził jeszcze kabel to moze byc jego wina.

#19 Kasier

Kasier
  • 30 postów

Napisano 22 października 2012 - 18:17

Autor wspominał, że ma na obrazie kabelek i iTunes czyli nie DFU(czarny ekran) tylko RECOVERY. Polecam program RecBoot. Uruchamiasz jako administrator, klikasz Exit Recovery i już.

#20 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 23 października 2012 - 16:28

Wszystko co pisaliście robiłem- nie pomogło nic. Wczoraj iphone został oddany do cortland i czekam na nowego. Dzięki za wszystkie sugestie.

#21 Frank27

Frank27
  • 3 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 19:06

Witam Mam podobny problem w moim przypadku występują błędy 9 i 3194 próbuję wgrywać za pomocą tryby DFU oraz Awaryjnego i cały czas jakiś problem Gdy iTunes złapie (tryb awaryjny) pojawi się na ekranie jabłko i pod spodem pasek i czekam pół godziny i nic na iTunes jest napis Oczekuję na Iphone i w tym miejscu iphon się zawiesza, a w trybie DFU telefon na początku ma normalnie wygaszoną matryce ale gdy jest napis Oczekuje na Telefon IP restartuje się i wraca do trybu awaryjnego. mój telefon to Iphone 5 16Gb telefon cały czas włącza siędo trybu awaryjnego kupiłem nową baterie, nieważne czy podłączony jest do laptopa czy do ładowarki cały czas Tryb Awaryjny jest nie wiem może mam coś zagmatwane w pliku HOSTS

#22 Frank27

Frank27
  • 3 postów

Napisano 30 czerwca 2014 - 09:48

Witam Ciągle mam problem z moim iphone 5 ten błąd 9 do szału mnie doprowadza. Próbowałem przez itunes wgrać iOS 7.1.1 ,8.0.0 oraz ten system który serwuje iTunes, i w trybie awaryjnym i w dfu mode za każdym razem jest ten sam błąd czyli 9,chciałem ifaith coś podziałaś ale wyskakuje mi takie okienko, niestety nie umiem sobie poradzić z tym, czy ten komunikat sugeruje że coś padło na płycie głównej ? czy poprostu mój komputer jest temu winien ? [ATTACH=CONFIG]22128[/ATTACH]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych