Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy iPhone się psuje, jeśli upada ?? Nie chodzi o rozbity ekran.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 20 października 2012 - 21:13

Tłumaczę. Chodzi o to, czy iPhone się psuje, jeśli upadnie na ziemie z pewnej wysokości ? Słyszałem, ze upadki lub inne spotkania z grawitacją bardzo niekorzystne dla iPka, ale nie mówi tu o ekranie. Mianowicie mnie upadł około 3 razy niechcący z niewielkich wysokości, nic sie nie stało bo mam dobrą osłonke, ale czy to może powodować , że iPhone będzie wolniej chodził, lub coś będzie z nim nie tak od węwnątrz ? Prosze o odpowiedź bo nie moge znaleźć informacje na ten temat.

#2 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 20 października 2012 - 21:18

Oby nie, bo mój prawie codziennie zalicza upadek :D Ale wydaje mi się że raczej nie.

#3 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 20 października 2012 - 21:26

Tak słyszałem, że upadki lub jakieś rzucanie(mocne wstrząsy) tym telefonem bardzo osłabia go od wewnątrz.

#4 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 20 października 2012 - 22:29

Tak słyszałem, że upadki lub jakieś rzucanie(mocne wstrząsy) tym telefonem bardzo osłabia go od wewnątrz.

Wstrząsy, nie sądzę. Ale upadki zdecydowanie tak. Wszystko zależy z jakiego wysokości, na co oraz jak niefortunnie upadnie. Nie ma krytycznej granicy, dla przykładu mój iphone 4 oraz 4s spadał wielokrotnie, nic się nie działo.. Iphone mojego brata (też 4-ka) spadła z łóżka na gumolit, zrobiło się zwarcie i szlak trafił moduł gsm.. Wszystko zależy od naszego szczęścia :)

#5 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 20 października 2012 - 23:22

Chodziło mi o mocne wstrząsy, a nie machanie telefonem w ręce -.-

#6 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 20 października 2012 - 23:25

Chodziło mi o wstrząsy takie jak są przy upadkach, a nie machanie telefonem w ręce -.-

To odpowiedziałem Ci na te pytanie wyżej.

#7 ŁysyAK

ŁysyAK
  • 109 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 21 października 2012 - 07:55

Moj dziala po paru upadkach zdecydowanie wolniej , mimo restorow i updatow!!

#8 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 22 października 2012 - 18:24

Mi spadł z 1m w łazience na płytki bez osłonki. NIC SIE NIE STALO (oprócz małego wgniecenia 2mm na krawędzi) i jakoś mi teraz ścinają strasznie co jakiś czas widgety. ;/

#9 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 22 października 2012 - 18:44

Kiedyś sie nachylilem i wysunął mi sie z kieszeni koszuli, zarył kantem o kafelki, żadnego śladu nie było, ale usterka wyszła jak ktoś do mnie zadzwonił. Ja słyszałem idealnie ale mnie nie było słychać. Zamienilem w komisie na nowego z dopłatą i nie wiem co było przyczyną. Mówię o 4.

#10 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 22 października 2012 - 21:42

A właśnie bo słyszałem o opcji że można w punktach apple wymieniać "stare" iPhony na nowsze, inne, oczywiscie za dopłatą. To prawda ? Zatem to prawda, że po mocnych wstrząsach/upadkach telefon zwalnia i psuje się "od środka". Mnie upadl kilka razy, jest troche wolniejszy, ale nie narzekam, bo uważam że nadal chodzi sprawnie, ważne że sie nie zacina i ma płynne ruchy/przejścia.

#11 Japiotrowski2

Japiotrowski2
  • 30 postów
  • SkądGDAŃSK

Napisano 22 października 2012 - 22:10

A właśnie bo słyszałem o opcji że można w punktach apple wymieniać "stare" iPhony na nowsze, inne, oczywiscie za dopłatą. To prawda ?

Zatem to prawda, że po mocnych wstrząsach/upadkach telefon zwalnia i psuje się "od środka". Mnie upadl kilka razy, jest troche wolniejszy, ale nie narzekam, bo uważam że nadal chodzi sprawnie, ważne że sie nie zacina i ma płynne ruchy/przejścia.

Co do wymian to prawda, ale z tego co wiem w Polsce tego nie zrobisz.

A odnośnie temat Panowie i Panie to wydaje mi sie ze każdy telefon ma to do siebie ze po kilku upadkach coś przestaje działać tak jak należy, albo właśnie głośnik walnie, albo mikrofon. Co do tego czy system zaczyna wolniej chodzić nie mam pojęcia, moim zdaniem upadki powinny dotyczyć bardziej usterech technicznych typu niedzialajacy dotyk, uszkodzenie glosniczka, mikrofonu itp....

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 października 2012 - 22:15

Jak tel upada to procesor traci megaherce i wolniej chodzi. True story.

#13 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 postów
  • Skądcr0ydon

Napisano 24 października 2012 - 20:16

Taaa, wypadają przez złącze docka.

#14 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 października 2012 - 08:53

A jaki sprzęt elektroniczny nie ulega uszkodzeniu po upadku ? Jaki głupi temat. Czekam teraz na "czy z iPhone można wysyłać smsy siedząc na krześle".

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 października 2012 - 09:28

Dobra :) wyjaśnione to zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych