Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie można użyć tego iPod iPhone'a, ponieważ wymagane oprogramowanie nie jest zainstalowane

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ephyot

Ephyot
  • 67 postów
  • SkądRybnik

Napisano 18 stycznia 2008 - 21:32

Witam. Mam iToucha, ale po podłączeniu go do iTunes 7.6 wyskakuje mi taki komunikat:

"Nie można użyć tego iPoda, ponieważ wymagane oprogramowanie nie jest zainstalowane.
Uruchom instalator iTunes, aby usunąć iTunes, po czym zainstaluj iTunes ponownie."

No i tak zrobiłem i dalej mi to pokazuje. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.
Wcześniej był znany komunikat o Apple Mobile Device, ale usunąłem rejestry tak jak tam pisze:
http://myapple.pl/sh...?t=50453&page=3

Teraz jest tylko wyżej wymieniony komunikat o reinstalu iTunes. I się nie łączy.

#2 celati

celati
  • 64 postów
  • SkądKowary

Napisano 18 stycznia 2008 - 21:54

Jeżeli masz system 64 bitowy to ci nie wejdze. Ja musiałem zainstalować 32 bitowy

#3 Ephyot

Ephyot
  • 67 postów
  • SkądRybnik

Napisano 18 stycznia 2008 - 21:56

Mam 32 bitowy.

#4 Stachu_P

Stachu_P
  • 33 postów

Napisano 18 stycznia 2008 - 23:55

odisntaluj wszystko (4 komponenty) zgodnie z zaleceniem samego appla, jest o tym tu na forum. pozatym ktos slusznie poradzil, zeby zmienic wersje (tj. ustawiani jednostek i uklad klawaitury) w wingrozie na angielski przy ponownej instalacji. dziala bez problemow, eidentnie to blad w tlumaczeniu nazwy uslugi systemowej - jak znajde przy okazji ten post, nie omieszkam dodac autorowi autorytetu ;). ogolnie zalecam szukajke. przy okazji witam wszystkich :D

#5 Ephyot

Ephyot
  • 67 postów
  • SkądRybnik

Napisano 19 stycznia 2008 - 00:19

Hm, udalo mi sie wlaczyc ipoda na laptopie ojca, ale tam nie ma muzyki . Probowalem to z wyzszego posta zrobic ale nic to nie daje. no nic, to format windy i reinstall...

#6 Stachu_P

Stachu_P
  • 33 postów

Napisano 19 stycznia 2008 - 00:27

nie, nie, poczekaj, szkoda Twojego czasu, to tylko kwestia zle zainstalowanej (zarejestrowanej, whatever) uslugi.

na stronie apple w dziale pomocy masz instrukcje:

http://docs.info.app...l?artnum=305409 (tu akurat na viste, ale tez jest link do innych wersji)

potem zmien w wingrozie jezyk an angielski (opcje miedzynarodowe w panelu sterowania, nie zapomnij o klawiaturze). po instalcji wracasz na polski i jest git.

u mnie w kazdym razie pomoglo.
  • Ephyot lubi to

#7 Ephyot

Ephyot
  • 67 postów
  • SkądRybnik

Napisano 19 stycznia 2008 - 08:08

nie, nie, poczekaj, szkoda Twojego czasu, to tylko kwestia zle zainstalowanej (zarejestrowanej, whatever) uslugi.

na stronie apple w dziale pomocy masz instrukcje:

http://docs.info.app...l?artnum=305409 (tu akurat na viste, ale tez jest link do innych wersji)

potem zmien w wingrozie jezyk an angielski (opcje miedzynarodowe w panelu sterowania, nie zapomnij o klawiaturze). po instalcji wracasz na polski i jest git.

u mnie w kazdym razie pomoglo.

Hmm, czyli usunąć komponenty apple'a z dysku, zmienić ustawienia na angielski, po czym zainstalować i następnie zmienić na polski? I zadziałało? Bo ja chyba coś źle zrobiłem. Nie za bardzo śmiga.

---- Dodano 19-01-2008 o godzinie 16:24 ----
Wybaczcie za post pod postem, ale mam update... Zrobiłem to dokładnie, powtarzam : dokładnie według instrukcji... Wcześniej robiłem jedną rzecz żle (od razu resetowałem peceta), mimo to że jest robione wg. instrukcji to dalej się nie łączy.

#8 supra

supra
  • 78 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 13:08

mam ten sam problem, co jest nie tak?

#9 maciejsit

maciejsit
  • 5 postów

Napisano 03 maja 2008 - 11:26

O co chodzi z tym winordem? U mnie jest coś takiego. Po zainstalowaniu iTunsa pojawia się ten komunikat klikam ok i wykrywa iPoda, potem włącze go drugi raz i znowu to samo (nie można użyć tego iPoda...) nie wiem co to jest. Nie chce mi się przeinstalowywac iTunes przed każdym nagraniem plików na iPoda. Moje jabłko to iPod Touch 8gb. Mógłby mi ktoś pomóc? Dzięki z góry

#10 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 maja 2008 - 17:51

a zastosowales wspomniana metode naprawy "apple mobile device". bo chyba nie.

#11 bakunin

bakunin
  • 9 postów

Napisano 12 czerwca 2010 - 23:04

Brak łaczności iTunes z iPhone - brak wymaganego oprogramowania witam jest to mój pierwszy post na tym forum zwracam się do was z wielka prośbą o pomoc zainstalowałem sobie program iTunes wersje 64 bit i mam problem ma Windows 7 64 bit po zainstalowaniu programu i podłączaniu ipoda wyskakuje komunikat "nie można użyć tego ipoda ponieważ wymagane oprogramowanie nie zostało zainstalowane Uruchom instalator programu iTunes aby usunąć go i zainstalować ponownie 64 bitową wersje iTunes" zrobiłem jak w komunikacje tyle że nie działa wykasowałem tez wszystkie programy Apple i tez po ponownej instalacji nie działa co mam robić....jestm załamny ślęcze nad tym cały dzień i nic nie znalazłem w necie co by mi pomogło proszę pomurzcie:cry::cry:

#12 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:12

Marnie szukałeś...
A najlepiej: Usuwanie i ponowne instalowanie program

#13 bakunin

bakunin
  • 9 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 19:47

poczytałem zrobiłem pousuwałem i nie działa już nie wiem co robić.....

#14 wonderchild

wonderchild
  • 66 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 czerwca 2010 - 22:22

Zaznaczam że nie mam zbyt dużego doświadczenia z Windows 7... Mimo to postaram się pomóc. Pytanie: Czy widzisz iPoda jako folder? ("nie można użyć tego ipoda" mi zbyt wiele nie mówi).

#15 bakunin

bakunin
  • 9 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 23:42

Windows 7 widzi ipoda jako folder iTunes widzi ale nie możne go użyć co myślicie co jest nie tak czy pomorze jeśli wykasuje czały system i zainstaluje wszytko odnowa cały system Windows 7 ??? i ściągnę i zainstaluje iTunes jeszcze raz??

#16 wonderchild

wonderchild
  • 66 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 czerwca 2010 - 14:41

A może olej iTunes i spróbuj użyć po prostu Winampa który ma wbudowaną wtyczkę dla iPodów. Co o tym myślisz?

#17 patsur095

patsur095
  • 3 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 15:50

iTunes 10.4 problem z rozpoznaniem iphone Problem polega na tym że kiedy podłączam Iphone 3gs do laptopa i uruchamiam iTunes wyskakuje mi komunikat o treści: "Nie można użyć tego Iphone'a ponieważ wymagane oprogramowanie nie jest zainstalowane. Uruchom instalator iTunes, aby usunąć iTunes i zainstalować ten program ponownie". Robiłem tak lecz to nie dawało skutku, nawet instalowałem starsze wersje iTunes typu 10.1 10.2 10.3 teraz mam 10.4 i dalej jest ten sam efekt. Bardzo mi zalezy na tym aby ten problem rozwiązać, gdyż Iphone bez iTunes'a to jak pustynia bez piasku. Jeszcze pamiętam że pobrałem aktualizacje do iphone nie pamietam jaką ale obecnie mam 4.3.3. Prosze o pomoc

#18 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 09 sierpnia 2011 - 00:45

Wina sterowników. Odinstaluj iTunes 10.4 i wszystko co Applowskie - sprawdź po wydawcy (Przede wszystkim usuń Apple Mobile Device, który prawdopodobnie powoduje Twój problem) i wyczyść rejestr (usuń klucze HKEY_CURRENT _USER/Software/Apple Computer, Inc.
i HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Apple Computer, Inc.), a także usuń dane iTunes w AppData. Jeśli masz XP, znajduje się w %Appdata%/Apple, a w Win7 - %Appdata%/Local i /Roaming - usuń wszystkie foldery Apple i Apple Inc.
Dopiero wtedy zainstaluj najnowsze iTunes. Voila, powinno działać, o ile zastosujesz siędo moich poleceń.

#19 patsur095

patsur095
  • 3 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 09:07

Dobra a z rejestrów HKEY_CURRENT itd. musi zniknąc wszystko czy tylko foldery o nazwie Apple?

#20 Maurycy69

Maurycy69
  • 53 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 października 2012 - 13:55

Brak łaczności iTunes z iPhone - brak wymaganego oprogramowania

Coś mi się iTunes nie chciał odpalić, więc pobrałem najnowszą wersje 64bit ze strony apple, i zainstalowałem. Teraz jak podłączam iPhona pojawia mi się błąd jak na obrazku. Rzecz w tym, że 64bitowa wersja jest zainstalowana, więc nie wiem o co chodzi.

Dołączona grafika

#21 natasza21uk

natasza21uk
  • 2 postów

Napisano 26 października 2012 - 22:04

nie można użyć tego iPhone'a ponieważ wymagane oprogramowanie nie jest zainstalowane?!?!?!

Witam! Potrzbuję pomocy, bo już sama nie mam pojęcia co robić... Zmieniłam ostatnio mojego iPhone'a z 3GS na 4. Z "trójką" w iTunes radziłam sobie bez żadnych problemów, natomiast z "czwórką" nie daję sobie rady w ogóle. Po podłączeniu iPhone'a do komputera wyświetla mi się iTunes a następnie komunikat "nie można użyć tego iPhone'a ponieważ wymagane oprogramowanie nie jest zainstalowane. Uruchom instalator iTunes, a następnie zainstaluj wersję 64-itową iTunes. Więc odinstalowałam iTunesa zainstalowałam wersję 64-bitowa, wrzuciłam swoje pliki itd, ale gdy podłączam iPhonea znów wyświetla się owy komunikat! Dodam, że już kilkakrotnie odinstalowywałam i instalowałam na nowo iTunes... ale już mi poprostu ręce opadają... POMOCY!!!!

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL]
Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.

#22 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 października 2012 - 22:44

Zresetuj iPhona.

#23 natasza21uk

natasza21uk
  • 2 postów

Napisano 27 października 2012 - 15:29

Dzięki za odpowiedź. Zresetowałam iPhone'a (wyzerowałam zawartość i ustawienia) i niestety ciągle jest ten sam problem :( jakieś inne pomysły?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych