Można pobrać darmową aplikacje UPC Phone, która może ustanowić ,że nasz iPhone staje się telefonem o numerze naszego stacjonarnego (jeśli ktoś ma stacjonarny w sieci UPC). Sprawdziłem , będąc poza domem mogę udawać mój stacjonarny lub otrzymywać połączenia na stacjonarny. Jasne muszę mieć WiFi. Podobno będąc za granicą w WiFi można dzwonić za friko jako ten stacjonarny.
Czy ktoś to trenował?
https://itunes.apple...d538383566?mt=8

UPC Phone czyli telefon stacjonarny w komórce
Rozpoczęty przez
wareda
, 14 paź 2012 00:09
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 października 2012 - 00:09
Napisano 14 października 2012 - 08:54
Chwilę się tym pobawiłem - po WiFi. Mimo szybkiego łącza (50 Mbit), jakość dźwięku była bardzo podła.
Napisano 14 października 2012 - 08:56
Tak jak każdy dowolny SIP. U wirtualnych dostawców możesz mieć usługi 'prepaid' i za 1zł/rok numer stacjonarny i uruchamiać go dowolnym aparatem z obsługą SIP (sprzętowym czy programowym).
Napisano 14 października 2012 - 21:13
Słyszałem ,że coś takiego istnieje tylko nie wiedziałem jak to skonsumować.
W moim przypadku telefon stacjonarny pozostał poprzez sentyment.
W UPC po odejściu z TPSA używam go niewiele i tylko dlatego ,że część mojej rodziny jest bardzo przywiązana do tel. stacjonarnych a ten numer znają od lat.
Zależy mi aby nie stracić kontaktu gdy ktoś zadzwoni a jestem np. w pracy.
Interesujący substytut nic więcej , a co do jakości to zgadzam się nie jest najlepsza,
pozdrawiam
Nie zależy mi na telefonie stacjonarnym a w moi
Napisano 11 listopada 2012 - 18:44
Witam, dostałem właśnie newslettera z informacją o tej aplikacji. Przyznam, że brzmi ciekawie, tym bardziej, że mam iphona i mogę ją bez problemu zainstalować i mam stacjonarny w upc. Dużo dzwonię, to w moim przypadku taka aplikacja zdecydowanie ma rację bytu. Wczytuję się w opis i coraz bardziej jestem nastawiony na tak, więc chyba ją zainstaluję.
Napisano 21 listopada 2012 - 10:40
Aplikacja zainstalowana. Działa bezproblemowo. Zainstalowałem ją także żonie i córce i do siebie dzwonimy całkowicie za darmo. Zarówno instalacja, jak i używanie tej aplikacji nie przysparza żadnych problemów. Nie zauważyłem też, aby pogorszyła się jakość połączeń, więc ogólnie wszystko jest na plusik

Napisano 04 lutego 2013 - 11:02
Ja próbowałem używać tą aplikację na iPhone 5 i iPad 3. Działała przez 6 dni. Po 6 dniach jest problem z zalogowaniem się do aplikacji a tym samym używania jej. Po kilku wymianach maili z UPC, restartach, resetowaniach, zmianach haseł itp. dostałem info z listą kompatybilnych urządzeń z tą aplikacją niestety iPhone 5 i iPad 3 na niej niema ale za to jest iPhone 4 GS i iPod Touche i traf tak chciał, ze akurat te urządzenia również posiadam. Po wgraniu tej aplikacji niestety również nie działa na tych urządzeniach. Wydaje mi się że jest to aplikacja tylko dla wybranych klientów i UPC decyduje kto może z niej korzystać lub nie. Niemożliwe jest, żeby ta sama aplikacja nie działała na różnych urządzeniach z różnymi systemami. A przecież działała przez kilka dni. Dodam również że mam znajomego, który ma iPhone 5 i aplikacja UPC Phone działa na jego urządzeniu bez problemu. Porażka !!!!
Napisano 04 lutego 2013 - 12:27
Używałem ostatnio tej aplikacji na iPodzie 4G (poprzez orange). Działa bez zarzutu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych