Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook

• Please log in to reply
191 replies to this topic

#51 jabco

jabco
  • 490 posts
  • Skądnie z tąd...

Posted 11 September 2007 - 12:42

wiekszy projekt = 500zl ... coz to za projekt dla przykladu? www? grafika?

#52 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 September 2007 - 15:07

Pisałem już. Serverside WWW, tj. PHP, ASP.NET, Ajax.

#53 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 11 September 2007 - 15:18

pochwalisz sie czyms?

#54 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 September 2007 - 15:38

Nie.

#55 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 11 September 2007 - 17:35

Co sie czepiacie? Jest to jak najbardziej mozliwe...

#56 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 11 September 2007 - 18:08

heh to ja was pobije :) na MBP zbierałem....... 3 tygodnie :D

#57 Chilon

Chilon
  • 1930 posts

Posted 11 September 2007 - 18:24

Nie.

Mówisz nie ma czym się*chwalić ?

#58 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 September 2007 - 18:39

Nie. Pytano mnie jak zarabiam, to grzecznie odpowiedziałem. Udowadniać niczego nikomu nie muszę i nie mam zamiaru. To już nie wasza broszka ;)

#59 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 11 September 2007 - 19:24

ty dzieciaku to strasznie pyskaty jestes i strasznie sie sadzisz:) dzis pewnie tego nie zrozumiesz ale pozyjesz troche i jak przeczytasz wlasne posty sam dojdziesz do takiego wniosku:) spusc troche z tonu nie przechwalaj sie tak a ludzie nie beda cie prosili bys sie wykazal bo jak to mowia...

krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje :)

#60 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 September 2007 - 19:45

Wypraszam sobie takie teksty. Może raczej Ty nie tym tonem?

#61 Goorsky

Goorsky
  • 200 posts
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Posted 11 September 2007 - 20:46

Robicie offtop a mnie ten temat ciekawi! Jak sie nie chce chwalic to trudno - co za roznica. Na kolanach przeciez blagac nie bedziesz, jego sprawa :)

#62 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 11 September 2007 - 22:41

Wypraszam sobie takie teksty. Może raczej Ty nie tym tonem?

a jakim z toba rozmawiac? :roll: kiedy ktokolwiek mowi "sprawdzam" wycofujesz sie piszac zgrany tekst o tym iz nic nie musisz... pewnie ze nie musisz... tylko prosze juz sie tak nie sadz z tym co to nie robisz i czego to nie potrafisz... :)

bo jak pisalem przyslowie o krowie coraz bardziej tu pasuje :lol:

dla mnie EOT

#63 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 September 2007 - 23:55

A tak. Czytanie ze zrozumieniem.. Czy ja się gdzieś tutaj "sa/ądziłem", cokolwiek to znaczy? To użytkownik jabco zapytał mnie jak zbieram na mój sprzęt. Jemu odpowiedziałem, a Ty po co się tu pocisz?

#64 jabco

jabco
  • 490 posts
  • Skądnie z tąd...

Posted 12 September 2007 - 00:16

Wicko bez obrazy, fazowo ze zarobiles sam na swojego kompa podziwiam... ale mi nie pasuje jedna rzecz, praca uczy pokory... a czesto w Twoich tekstach slychac sztuczna obiektywnosc ktora chcesz jakby sie porownywac ze starszymi uzywkownikami. A coby nie robic OT to powiem ze jest wyczes i tyle :D pozdro!

#65 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 12 September 2007 - 08:29

a wiesz dzieciaku co to szersza refeksja? moja wypowiedz byla podsumowaniem calosci twojej tworczoscina tym forum :) jak widzisz moja szczerza i zyczliwa uwaga, rowniez spotkala sie z aroganckim podejsciem z twojej strony... nic dodac nic ujac:) tak sie zastanawiam jak ty z soba wytrzymujesz bo pomimo iz piszesz jakobys nie mial nic do udowodnienia to w kazdym watku cos udowodnic probujesz niestety jakze czestoto nic wspolnego z tematem watku ne ma, stad wniosek iz udowadniac nie probujesz pogladow, tylko postawieniem za wszelka cene na swoim sobie chcesz cos udwodnic :) jak juz napisalem... przestan sie wymadrzac probujac robic wrazenie iz wszystko wiesz najlepiej i wszystko potrafisz a nikt sie ciebie czepial nie bedzie, bo w ten sposob sam wystawiasz sie tylko na driwiny... ale to taka moja skromna refleksja:)

#66 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 12 September 2007 - 12:58

Wicko ja mam już po 30-ce, pracuję i na macbooka zbierałem dłużej... Poza tym należysz raczej do młodszych ludzi na tym forum więc z tekstami typu: grzeczniej proszę to tutaj za dużo nie zdziałasz. Poza tym jak tak ostro pracujesz to pokaż kolegom efekty i dadzą Ci spokój

#67 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 14 September 2007 - 01:00

Mamma mija! Ludzie, dajcie spokoj! Spokojniej troszke. Nie jest to forum pt"Co kazdy z was UMIE hehe najlepiej" ;) Kazdy potrafi to co sie nauczyl. Czy to wazne tutaj? Mowimy o doswiadczeniach z MB a nie o tym jak duza zabawke mamy w spodniach ;) A wiec, mam MB od poczatku sierpnia, dokladnie od 5 sierpnia. Zakupilem go w UK w Huddersfield (pomiedzy Leeds a Manchesterem). Poki co to wszystko pieknie chodzi. Jak sie dba o lapka to bialy nawet dlugo zostanie. Owszem, grzeje sie ale komu to przeszkadza? No chyba ze ktos go uzywa w lozku i kladzie na poscieli to mu dlugo nie podziala... Moze nie jest do gier ale Racer Final dziala plynnie, a nawet Scorch 3D na pelnym ekranie dziala gladko. No dobra, wyjdzie Starcraft 2 to bedzie juz pewnie gorzej no ale rekompensuje nam to super moim zdaniem dizajn ;) oraz system z ktorym nic chyba nie moze sie rownac. Troche mnie przymulilo jak sie dowiedzialem ze dyski 2,5 cala zewnetrzne bez zasilania zewnetrznego zajmuja dwa porty usb. Uzywam myszke wireless wiec nie moglbym z jej dobrodziejstw korzystac. Ogolna ocena: 5+. Btw, ja na swojego pracowalem 2 miesiace ciezko pracujac w UK (praca tymczasowa przez agencje pracy w recyclingu urzadzen elektronicznych) i nie bede sie niczym chwalil haha bo nie ma czym :D Pozdro dla wszystkich makowcow

#68 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 14 September 2007 - 13:58

Wicko ja mam już po 30-ce, pracuję i na macbooka zbierałem dłużej...

A to ja pisałem ile zbierałem, bo nie pamiętam?
Poza tym.. Ty masz swoje lata, więc zapewne opłacasz jakieś rachunki, czynsze, abonamenty itp.
Pieniędze, które ja zarabiam, mam po prostu na wydanie - stąd różnica.

a czesto w Twoich tekstach slychac sztuczna obiektywnosc ktora chcesz jakby sie porownywac ze starszymi uzywkownikami

Ok. Hm, wiesz.. wiek nie definiuje IQ. Większość osób na tym forum nie ma zielonego pojęcia o programowaniu, choć jest starsza ode mnie.
W większości tematów jestem bardziej obiektywny od większości osób.
No bo jak tu mówić, że ktoś jest obiektywny jak powie np. "MAC OS jest genialny, super i nigdy się nie psuje, a jak się psuje to z winy użytkownika, który jest idiotą"? Przecież równie dobrze takie teksty możnaby dopasować do Windows. Ten system też potrafi chodzić dłuugo jeżeli się o niego odpowiednio zadba :)
Tak, w tym niedokładnym cytacie (z pamięci) miałem na myśli nicomsw, który przecież jest zarówno starszy, jak i dłużej używa Maków niż ja.

przestan sie wymadrzac probujac robic wrazenie iz wszystko wiesz najlepiej i wszystko potrafisz a nikt sie ciebie czepial nie bedzie, bo w ten sposob sam wystawiasz sie tylko na driwiny

Porozmawiamy gdy udowodnisz mi w jak wielu przypadkach się myliłem. Póki co, to z Ciebie i twojego tonu mogę drwić, bo moim zdaniem taki ton na forum nie przystaje osobie dorosłej.

chris: Nowe MacBooki, z Core 2 Duo, już raczej nie żółkną. Najwyżej się wycierają ;)

#69 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 14 September 2007 - 15:25

Porozmawiamy gdy udowodnisz mi w jak wielu przypadkach się myliłem. Póki co, to z Ciebie i twojego tonu mogę drwić, bo moim zdaniem taki ton na forum nie przystaje osobie dorosłej.

nie porowmawiamy dzieciaku nie ten poziom ekspresji :) wole poczekac az dorosniesz wtedy ta dyskusja bedzie miala wiecej sensu, gdyz zrozumiesz o czym pisze, bo na razie z twojej argumentacji wynika iz zupelnie nie pojmujesz co sie do ciebie mowi:)
dlatego postaraj sie zrozumiesz jedna podstawowa rzecz: to nie jest atak na twoja osobe, tylko refleksja z ktorej mogbys dla swojego dobra wyciagnac wnioski.

dla mnie EOT i tak zbyt wiele uwagi ci poswiecilem, jak widac bezproduktywnie:)

#70 jarecki

jarecki
  • 119 posts
  • SkądKraków

Posted 14 September 2007 - 20:56

Ok. Hm, wiesz.. wiek nie definiuje IQ.

IQ zdefiniował już Alfred Binet. :-) Za to wpływa na jego wartość.
BPNMSP

#71 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 14 September 2007 - 21:55

OK, masz rację, mój błąd, znowu użyłem skrótu myślowego. [Nie ma za co;]] Skipper: Oj, spójrz na siebie. Żal po prostu :)

#72 linuxp

linuxp
  • 88 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 September 2007 - 22:17

To moze zeby przelamac OT, napisze pare slow o moim MB. Jest to wersja CD (tak jak w opisie), wyprodukowana cos kolo 15 pazdziernika 2006. Kupiony w Niemczech, a ja jestem drugim wlascicielem. Do klawiatury QWERTZ sie przyzwyczailem ;) Skoro mowie o klawiaturze to bardzo dobrze mi sie na niej pracuje. Mam problemy czasem jak siadam do kompa z normalna klawiatura badz do laptopa, chyba tylko w PowerBook'ach i MB Pro mi nie przeszkadza ale musze sie troche przyzwyczaic. Klawiatura bardzo mi sie podoba, to jest jeden z plusow MB. Do mojego Maczka dokupilem 2GB ramu i musze stwierdzic, ze teraz smiga az milo :), i jest to zauwazalne. Krotszy czas uruchamiania, i zeby nie byc goloslownym Photoshop CS2 uruchamia sie o polowe krocej...cos kolo 20sek. wczesniej na 1.25GB ramu trwalo to 48sek. Mierzylem ze stoperem ;) Matryca tak jak juz pisano o tym na forum, nie jest najlepsza, ale i tak uwazam ze jest calkiem dobra. Chyba jedyna jej wada sa katy widzenia w pionie, ale jak sie dobrze ustawi to wszystko dobrze widac :) Bardzo podoba mi sie jego rozmiar. komputer naprawde przenosny. Na obudowie nie zauwazylem zadnych przebarwien...no moze oprocz klawiszy..pare z nich zrobilo sie troche brudnych ;) Co do rzeczy ktore mnie troche denerwja to: grzeje sie mocno na stronach z flashem, na youtube, podczas pracy w PS CS2 (ale to dlatego ze PS CS2 byl napisany dla PPC, ale i przy CS3 tez sie wiatrak wlacza i na calkiem duze obroty). Dokupilem do niego Mighty Mouse Wireless i jestem bardzo zadowolony, myszka swietna, super wspolpracuje z kompem, a przynajmniej nic nie wystaje z portu USB. Duzo osob pisze ze MB nie nadaje sie do PS i obrobki grafiki, musze przyznac ze do zastosowan domowych sprawdza sie bardzo dobrze. To ze czasem poczekam kilka sekund na dodanie filtru itp. naprawde nie przeszkadza. Ale podkreslam, nie jestem profesjonalista i mowie ze MB podola obrobce "domowych" zdjec. Co do gier...tutaj tez musze powiedziec, ze da sie zagrac w kilka tytulow. Ostatnio duzo pogrywam w "No one lives forever" i jakos nie narzekam na jakosc. Co prawda gra wyszla w 2001 roku, ale mam tez "No one lives forever 2", ktora jest nowsza i tez nie narzekam. Zadko gram w gry, wiec nie jestem wymagajacy pod tym wzgledem, ale da sie :) To co dla mnie jest najwazniejsze to, to ze moge uruchamiac programy z M$...glownie korzystam z programow matematycznych i ciesze sie ze nie musze uzywac VPC do wirtualizacji. To chyba tyle jezeli chodzi o mojego MB. Mam nadzieje ze komus sie to przyda. A jeszcze jedno...musze sie przyzywaczaic do tego ze nie musze stawiac systemu co 3 miesiace ;) Troche mi tego brakuje ;) ale nic a nic nie tesknie za M$ ;)

#73 milos

milos
  • 46 posts
  • SkądPoznań/Warszawa

Posted 15 September 2007 - 01:02

A jeszcze jedno...musze sie przyzywaczaic do tego ze nie musze stawiac systemu co 3 miesiace Troche mi tego brakuje ale nic a nic nie tesknie za M$

przyznam sie szczeze ze tez mi roche tego brakuje i ogolnie grzebania w systemie :P

#74 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 15 September 2007 - 09:40

to co napisał linuxp to akurat szara rzeczywistość każdego posiadacza macbooka ;) Poprostu trzeba rozgraniczyć co jest sprzętem do pracy a co do zastosowań domowych. Do pracy kupujemy mocny sprzęt (i tu jednak nadal dziwię się ludziom którzy robią sobie krzywdę kupując do pracy notebooka 15" zamiast od razu jeżeli to grafika kupić do niego zewn. monitor 20-24" i w domu jak tylko jest okazja to nie męczyć na 15-ce) a do domu kupuje się to co jest akurat potrzebne i na ile pozwala domowy budżet. U mnie zaczęło się od mini, potem do kompletu doszedł macbook. I nadal mam PC który jest mi do pracy potrzebny natomiast żona już o pracy na PC słyszeć nie chce bo właśnie jej komputer jest potrzebny żeby zrzucić zdjęcia z aparatu, trochę się z tym zdjęciami pobawić - do tego wszystkiego wystaczy jej iPhoto, ImageTricks itp Poza tym jeżeli potrzebuje to ma postawionego windowsa na bootcampie i jeszcze ani razu nie było w domu awantury że coś tam nie działa a jak pracowała na PC to wiecznie coś jej nie działało. Rozgraniczmy co jest zastosowaniem domowym a co profi i będzie o połowę mniej głupich OT. A co do grania to niech każdy dyletant wejdzie na youtube i wpisze 'macbook games' - jakoś aż tak źle nie jest że trzeba uruchamiać windows i tylko pasjans zostaje. Poza tym 500-600 zł za Playstation2 i mamy tyle gier że jak lubimy pograć to nasz maczek zarośnie kurzem. Jak się dobrze orientuję to za 500 to do PC ani porządnej karty grafiki się nie kupi.

#75 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 15 September 2007 - 10:50

toki, Playstation nie wychodzi taniej, bo trudniej zdobyć torrenty z grami ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users