Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logic Pro sprzedaż - czy to legalne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 empirewar

empirewar
  • 188 postów

Napisano 11 października 2012 - 15:23

Czy można legalnie sprzedawać lodzia z appstore na płytach? Powiedzmy ktoś zamawia Logica, firma zakłada konto w appstore z jego danymi kupujemy mu logica i daje mu go na płytach + wydrukowane dane do konta appstore i pobiera jakąś kwotę za takową usługę. Czy taki zabieg jest legalny?

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 11 października 2012 - 15:34

Ale dane do konta App Store to Twój Apple ID! Musiałbyś oddać ten ID za cenę Logica kupującemu. Chyba, że Twój Apple ID służył TYLKO do zakupu Logica.

http://images.apple....ogicstudio8.pdf

3. Transfer. You may not rent, lease, lend or sublicense the Apple Software. You may, however, make a one-time permanent transfer
of all of your license rights to the Apple Software to another party, provided that: (a) the transfer must include all of the Apple
Software, including all its component parts, original media, printed materials and this License; (B) you do not retain any copies of the
Apple Software, full or partial, including copies stored on a computer or other storage device; and © the party receiving the Apple

#3 empirewar

empirewar
  • 188 postów

Napisano 11 października 2012 - 15:48

No tak chodzi mi, że sprzedaje jakby Apple ID z jego danymi + lodzio na płytach.

---------- Wpis dodano o 16:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:40 ----------

A i bardziej chodzi mi o to czy łamie to polskie prawo nie tyle co licencje apple, bo nie wiem czy ta licencja jest wiążąca. Jak to jest? Z tego co się dowiadywałem na terenie UE można mieć normalnie sprzedawać pecety z osx. Przykład: pearc w niemczech.

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 11 października 2012 - 15:51

Jak widać, SLA Logica zezwala na taki proceder, a prawo unijne nie zabrania odsprzedawania licencji.

#5 empirewar

empirewar
  • 188 postów

Napisano 11 października 2012 - 15:58

Dzięki!

#6 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 listopada 2012 - 23:10

Hmmm, tak z czystej ciekawości gdzie tutaj ma miejsce odsprzedanie licencji? Ja widzę jedynie pobieranie opłaty za pomoc w stworzeniu konta w AppStore i nic ponadto...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych