Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pages - iWork '09] Znak wodny w tle szablonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 neo_vir

neo_vir
  • 11 postów

Napisano 09 października 2012 - 12:30

Dzień dobry, próbuję stworzyć szablon papieru firmowego. Chciałbym, żeby w tle dokumentu znajdował się znak wodny. Wstawiłem plik eps, przekształciłem na 'swobodny' i ulokowałem w odpowiednim obszarze z przezroczystością 20%. Problem polega jednak na tym, że nie mam bladego pojęcia co zrobić, aby ten obiekt powtarzał się automatycznie na każdej stronie.

#2 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 09 października 2012 - 12:35

Jeśli używasz szablonu edytora tekstu: wstaw obrazek, dostosuj jego wielkość, wybierz polecenie menu Uporządkuj > Umieść obiekty w tle, a następnie Format > Zaawansowane > Przenieś obiekt do wzorca sekcji. Jeśli używasz szablonu makiety strony: wstaw obrazek, dostosuj jego wielkość, a następnie wybierz polecenie menu Format > Zaawansowane > Przechwyć strony, aby utworzyć nową stronę wzorcową, którą będziesz mógł powielać przy użyciu przycisku Strony na pasku narzędzi.

#3 neo_vir

neo_vir
  • 11 postów

Napisano 09 października 2012 - 17:51

Ogromne dzięki!!! :) Niedawno przesiadłem się z Open Office i trochę po omacku błądzę. Dawno nie widziałem już programów z pakietu MS Office, ale iWork polecam wszystkim :) warto :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych