Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Cofnięcie ios 6 do ios 4.1 bez shsh

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lessiu2

lessiu2
  • 1 postów

Napisano 08 października 2012 - 13:24

Witam.
Tak jak w temacie. Przeszukałem forum i znalazłem wątek [url]http://myapple.pl/iphone/245272-jabluszko-i-brak-shsh.html[/url] gdzie jest napisane, że nie posiadając shsh można cofnąć soft do 4.1. bez niego. Jeżeli na forum jest opisane jak to zrobić to jakbym mógł prosić link na prv albo na forum a administrator może usunąć ten temat by nie zaśmiecać go. Jeżeli nie jest, mogę poprosić was o pomoc. Może zastanawiacie się dlaczego chce cofnąć do 4.1 a to dlatego, że telefon posiada simlocka i przez niewiedzę został zaktualizowany do 6 a teraz nie da się go zdjąć ani cofnąc bezpośrednio do 5.1.1 a nigdy nie były wysyłane informacje do cydii o wcześniejszych wersjach.

#2 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 października 2012 - 14:13

Coś mi się wydaje, że nawet jakby udało Ci się cofnąć sofy to i tak nie rozwiąże to problemu simlocka ponieważ istotna jest wersja basebandu. Szczegółów jednak nie podam bo telefonów z simlockiem unikam jak ognia i tematem głębiej się nie interesuję.

---------- Wpis dodano o 15:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:13 ----------

A jaki operator?

#3 Daro81

Daro81
  • 2 postów

Napisano 08 października 2012 - 14:21

Witam Mam ten sam problem.. Mam iPhone 4s chciałbym cofnać system do 5.1 mam ios 6 , na ios 6 nie działa moja Chińska karta która omijała mi simlocka i dla tego chce cofnąć.

#4 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 października 2012 - 15:26

Witam
Mam ten sam problem.. Mam iPhone 4s chciałbym cofnać system do 5.1 mam ios 6 , na ios 6 nie działa moja Chińska karta która omijała mi simlocka i dla tego chce cofnąć.

Dostałeś wyżej odpowiedź, wystarczy przeczytać

Po pierwsze: w Gevey'ach liczy się wersja baseband'u a nie wersja softu, której nie zmienisz

Po drugie: nie da się zrobić downgrade

#5 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 października 2012 - 15:33

Nie da się. ;) Rozwiązane, zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych