Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Air - problem z internetem po podłączeniu monitora

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 max04

max04
  • 17 postów

Napisano 05 października 2012 - 20:17

Witam, mam Macbooka Air 2012 (ML) i monitor Samsunga. Internet posiadam w UPC. Problem pojawia się po podłączeniu monitora, internet zaczyna się rozłączać, nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, a próbowałem już różnych rozwiązań, jak choćby uruchomienie komputera z już podłączonym kablem (Micro-DVI to DVI ) do monitora. Dziękuję za wszelką pomoc.

#2 tommy73

tommy73
  • 443 postów
  • SkądChełm, PL

Napisano 05 października 2012 - 20:19

Jeden komputer po kablu, jeden po wifi? I do tego router od UPC?

#3 max04

max04
  • 17 postów

Napisano 05 października 2012 - 20:28

Router pod UPC, mój Macbook podłączony pod monitor kablem i 3 laptopy. Wszystko po wi-fi.

---------- Wpis dodano o 21:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:27 ----------

Dodam, że problem pojawia się dopiero jak podpinam monitor. Przed tym wszystko jest w porządku.

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

#4 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 13 października 2012 - 18:52

Mam podobny problem, tylko że internet się nie rozłącza, a po prostu działa straaasznie wolno. Macbook Pro, monitor LG, jak w podpisie, Neostrada, łącze się przez WIFI z Liveboxem, Mountain Lion. Pomoże ktoś, bo to jest strasznie uciążliwe :(

#5 max04

max04
  • 17 postów

Napisano 14 października 2012 - 23:16

A ja zauważyłem, że tak się zaczyna dziać jak tylko podłączę kabel (za pomocą przejściówki), nawet jak monitor jeszcze nie jest włączony… I wtedy co kilkanaście sekund chwilowe rozłączenie z internetem, albo wolniejsze działanie

---------- Wpis dodano 15.10.2012 o 00:16 ---------- Poprzedni wpis dodano 14.10.2012 o 23:59 ----------

Ponadto, spróbowałem jeszcze jednego, podłączyłem kabel, wyłączyłem wi-fi, uruchomiłem ponownie i już nie chce się połączyć…
Tak jakby po podłączeniu przejściówki sterowniki się wysypały, albo coś z wi-fi się działo, nie mam pojęcia skąd takie zachowanie

#6 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 15 października 2012 - 14:59

Czyli to może być wina przejściówki miniDP na DVI? Jeśli miałbym pewność, że to to, to kupiłbym oryginał :/

#7 max04

max04
  • 17 postów

Napisano 16 października 2012 - 18:37

Ciężko powiedzieć, czysto teoretycznie niby tak, ale przejściówka była dosyć droga i wygląda też bardzo dobrze, prawie jak oryginał. Dodatkowo wydaje mi się, że wcześniej nie było tego problemu (tzn. przed tym jak założyłem UPC). Ogólnie ciężka sprawa...

#8 KLXN

KLXN
  • 11 postów

Napisano 16 października 2012 - 19:19

Zmień kanał nadawania na ruterze. Monitor ekranuje i przez to jest problem. Miałem to samo na MB White.

#9 max04

max04
  • 17 postów

Napisano 17 października 2012 - 00:13

Ok, spróbuję, w tej chwili mam 9, mam zmieniać metodą prób i błędów czy jest jakiś konkretny sprawdzony ?

#10 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 17 października 2012 - 00:19

Metodą prób i błędów sprawdź.

#11 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 17 października 2012 - 15:30

Zmień kanał nadawania na ruterze. Monitor ekranuje i przez to jest problem. Miałem to samo na MB White.

A mógłbyś dokładniej to opisać? Jeśli mam Livebox'a to jak to zrobić?

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych