Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Cały czas pyta o hasło Apple ID

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 JaBo

JaBo
  • 211 postów

Napisano 04 października 2012 - 12:06

Od jakiegoś czasu gdy włączam np. wiadomości, telefon zostaje proszony o hasło apple ID. Z czym to może być związane? Niegdy wcześniej tak nie miałem.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 października 2012 - 12:45

Zapewne z iMessage...

#3 Błażej

Błażej
  • 12 postów

Napisano 24 października 2012 - 08:46

Od jakiegoś czasu gdy włączam np. wiadomości, telefon zostaje proszony o hasło apple ID.

Mam to samo od kilku dni, doprowadza mnie to do szału, bo po każdym odblokowaniu telefonu, czy włączeniu wiadomości, facebooka lub jakiejkolwiek innej aplikacji wyskakuje ten monit o hasło. Nawet jeśli je wprowadzę, za kilka chwil wyskakuje ponownie.
Hasło wpisuję na pewno poprawne.

Czy ktoś znalazł lekarstwo na tę bolączkę?

#4 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 24 października 2012 - 10:02

Jak to @OleYek napisał to od iMessage. Mi też to wyskakiwało ale jak tel złapał lepszy zasięg i wpisałem hasło to już nie wyskakiwało. Jeżeli chcecie się tego pozbyć to myślę że wystarczy wejść w Ustawienia->Wiadomości->(wyłączyć) iMessage. Jeżeli nadal będzie wyskakiwać to wyłączcie też Facetime. Ustawienia->Facetime->(Wyłączyć)Facetime.

#5 Błażej

Błażej
  • 12 postów

Napisano 24 października 2012 - 13:06

Tyle tylko, że mam włączone IMessage od kilku tygodni (prawie trzy miesiące), a ten monit wyskakuje od niedawna. Pomijam fakt, że korzystam z IMessage i raczej nie chcę tej funkcji wyłączać. Edit: Kontrolnie wyłączyłem obie funkcje, tzn. Imessage oraz Facetime i niestety rezultat dalej ten sam; monit o hasło wyskakuje. Nie wiem do końca o jaki zasięg chodziło, bo jestem cały czas w zasięgu wifi. Ponawiam prośbę o pomoc w tej sprawie.

#6 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 24 października 2012 - 15:15

Chodziło mi o zwykły zasięg sieci, w moim przypadku Orange. Aby iMessage się aktywował wysyła smsa. Jeżeli wyłączenie nic nie daje to nie wiem od czego to może być.

#7 Błażej

Błażej
  • 12 postów

Napisano 25 października 2012 - 10:40

Po wyłączeniu IMessage i jej ponowny włączeniu, był komunikat o wysyłaniu smsa aktywującego. Poczekałem, aż ten komunikat się zmienił na standardowe info "Imessage można wysyłać między...". Bez zmian. Dalej monit o hasło wyskakuje. Nie narzekam- tylko cierpliwie czekam, aż komuś uda się rozwiązać ten problem. EDIT: Wyłączyłem wszystkie aplikacje w multitasking (szybkie, dwukrotne naciśnięcie przycisku głównego i nie ma już żadnej aplikacji na liście ostatnio używanych), gdyż myślałem, że może któraś z nich wywołuje ten monit o hasło. Niestety prośba o hasło pokazuje się nadal, po odblokowaniu klawiatury.

#8 Błażej

Błażej
  • 12 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 11:02

Niestety nie mogę wyedytować mojego poprzedniego postu: kilka dni temu, za radą konsultanta z Orange przywróciłem soft w moim Iphonie i .... wreszcie problem zniknął!

#9 dario_79

dario_79
  • 14 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 06:57

Witam. Ja mam ten sam problem. Widać - powszechny. Mi się dzieje to samo od momentu kiedy zaunstalowałem nawigację. Czy po przywróceniu softu problem zniknął?

#10 Krecik1

Krecik1
  • 209 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 08:32

Zrób reset ustawień na iPhone.
How to Reset Settings and Content on Your iPhone - For Dummies

Pozdrawiam

#11 Błażej

Błażej
  • 12 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 15:46

Witam. Ja mam ten sam problem. Widać - powszechny. Mi się dzieje to samo od momentu kiedy zaunstalowałem nawigację. Czy po przywróceniu softu problem zniknął?

przywróciłem soft w moim Iphonie i .... wreszcie problem zniknął!

Tak, problem zniknął.

#12 dario_79

dario_79
  • 14 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 10:48

Problem po przywróceniu oprogramowania zniknął. Nawet można sobie zrobić wcześniej kopię zapasową. To nie wpływa na zmiany i nie zapisuje tego błędu związanego z wyskakujacym hasłem ID. Dzięki. :)

#13 dario_79

dario_79
  • 14 postów

Napisano 25 marca 2013 - 17:05

No i znowu ten sam problem. Przecież nie można co miesiąc przywracać, bo szału dostanę. Zauważyłem iż to problem związany z Navigonem od momentu kiedy po uruchomieniu apki wyskoczy monit: TRANSAKCJA NIEZAŁATWIONA... Sądzę, że stad błąd, bo jak skojarzyłem, wcześniej miałem to samo od momentu tego monitu w Navigonie.

#14 pasta

pasta
  • 26 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 22:15

POMOCY Krew mnie już zalewa :/ No musi być jakaś przyczyna tego. Może ktoś pomóc?

#15 Maurycy69

Maurycy69
  • 53 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2018 - 11:48

mam ten sam problem, widzę że w 2013 nie był na to skutecznego lekarstwa, ale może dzisiaj jest?

Użytkownik Maurycy69 edytował ten post 20 stycznia 2018 - 11:48

Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych