Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone i brak zasięgu (antena)

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Picior

Picior
  • 4 posts

Posted 02 October 2012 - 22:29

Witam po raz kolejny :).
Przeglądałem wcześniej forum, i natknąłem się na tematy podobne, lecz pod 3G 3.1.3, i koszta były ok 150-200zł zrobienia, ale nie były sprecyzowane pytania tak, w jaki sposób ja potrzebuje, stąd zakładam nowy temat.

No więc, ostatnio pisałem o obudowie, lecz podczas ściągania płyty głównej naderwałem tasiemkę przy nr [6] - zapożyczone z innego tematu zdjęcie:
Posted Image

Otóż, chcę zamówić obudowę do iPhone, aczkolwiek nie łapie mi zasięgu (pragnę podkreślić, że pierwszy raz wsadzając kartę SIM do telefonu, działał bez zarzutu, jednakże usyfiony aparat musiałem wyczyścić). Potem przekładałem płytę główną do innej obudowy, gdyż w mojej był uszkodzony Lock. Teraz ani jedna, ani druga płyta główna nie łapie mi zasięgu. Styk od anteny GSM dotyka metalowej ramki. Tutaj nasuwa się moje pytanie:
czy inwestując w to cacko:
[url=http://allegro.pl/kompletna-obudowa-iphone-3gs-3g-ramka-przyciski-hq-i2608668427.html]Kompletna OBUDOWA iPhone 3Gs 3G Ramka Przyciski HQ (2608668427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

będzie zasięg łapało bez zarzutu? Czy trzeba oddać do jakiegoś komisu, serwisu? Jaki byłby ewentualny koszt naprawy GSM?

Czy warto zainwestować?

iPhone oczywiście nie ma gwarancji. Sprawdzane na dwóch kartach, aktywowany jest.

#2 ochman

ochman
  • 21 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 09 October 2012 - 21:02

Jeśli płyty główne są ok to kupno wyżej wymienionego kompletu rozwiąże problem zasięgu ale płyty muszą być ok bo tak bedą to bez sensu wydane pieniądze więc musisz to przemyśleć zanim podejmiemy decyzje o zakupie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users