Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji, dodatku lub rozszerzenia...

• Please log in to reply
2606 replies to this topic

#2276 RodiS

RodiS
  • 299 posts
  • SkądNiemcy

Posted 03 July 2014 - 19:50

Chciałem sobie wrzucić jakąś gierkę dla testów "Bridge Constructor" żeby sprawdzić czy działa i cholera nie działa, czy napewno nie trzeba czegoś doinstalowywać?

#2277 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 03 July 2014 - 21:10

Powinna działać - jest od iOS4cośtam

#2278 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 03 July 2014 - 21:14

Szukam aplikacji, motywu z cydi ,która zmieni ikonę odbierania na dużą klasyczną.

#2279 RodiS

RodiS
  • 299 posts
  • SkądNiemcy

Posted 03 July 2014 - 21:29

Powinna działać - jest od iOS4cośtam

Nie bardzo zrozumiałem o co ci kaman :)

#2280 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 03 July 2014 - 21:45

Jeśli to ta gra:
https://itunes.apple...d503190232?mt=8
to działa od iOS 4.3, wrzucasz przez iTunes i działa, nie wiem z czym tu masz problem (chyba, że nie ta gra).

#2281 IronWolf

IronWolf
  • 12 posts
  • SkądKraków

Posted 04 July 2014 - 11:06

coś mi mówi że RodiS chce wrzucac pirackie programy przez JB... nie ładnie

#2282 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 04 July 2014 - 11:27

Ja podałem tylko legalny sposób ;)

#2283 RodiS

RodiS
  • 299 posts
  • SkądNiemcy

Posted 04 July 2014 - 11:40

coś mi mówi że RodiS chce wrzucac pirackie programy przez JB... nie ładnie

Nie chce wrzucać, napisałem przecież że do testów, wszystkie aplikacje i gry które posiadam zakupiłem legalnie, JB służy mi głównie do personalizacji iPhona pod siebie. Wybaczcie jeśli tak to odebraliście.

#2284 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 posts

Posted 04 July 2014 - 11:50

Koniec dyskusji, nie po to jest ten temat. RodiS ostrzeżenie dostał, więc sprawa zamknięta. AppSync nie służy do personelizacji iPhone'a, wybacz.

#2285 RodiS

RodiS
  • 299 posts
  • SkądNiemcy

Posted 04 July 2014 - 13:10

Koniec dyskusji, nie po to jest ten temat.
RodiS ostrzeżenie dostał, więc sprawa zamknięta.

AppSync nie służy do personelizacji iPhone'a, wybacz.

Ja tylko napisałem do czego mi potrzebny JB to wszystko. Rzeczywiście skończmy bo to nie ma sensu.

#2286 empirewar

empirewar
  • 188 posts

Posted 04 July 2014 - 23:17

Witam! Czy istnieje jakiś tweak na cydii, który sprawia, że po wyjściu w z aplikacji nie zostaje ona w tyle? Na ios4 tak miałem fajnie po JB. Jak chciałem żeby była w tle to przytrzymywałem home button. Strasznie mnie wkurza to ze muszę kasować te aplikacje. SlideToKill jest niezłe na cydii ale nie o to mi chodzi. Chce mieć dwie aplikacje w tle tylko a reszta jak będę miał ochotę :P. Thanks in advance.

#2287 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 posts

Posted 05 July 2014 - 07:28

Z tego, co się orientuje, nie ma takiego tweaku, który zamykałby aktualną aplikację, a resztę nadal utrzymywał w tle. Gdyby taki był, wystarczyłoby go podpiąć pod Activatora i sprawa załatwiona. Jednak znam tylko takie dodatki, które zamykają wszystkie aktualnie działające aplikacje, a tego nie chcesz. Ewentualnie można użyć właśnie takiego tweaka, ale dodać mu wyjątki: byłyby nimi te dwie aplikacje, które dla Ciebie mają zostać w tle. Reszta byłaby zamykana. Wadą jest to, że, przykładowo, włączyłeś aplikację A, nie jest ona na białej liście i aktualnie nie chcesz jej zamykać, włączasz B, wychodzisz z niej, chcąc ją zamknąć - wtedy zamyka Ci się zarówno A jak i B.
Pewnym rozwiązaniem może być SmartClose, ale znów: tyczy się on wszystkich aplikacji (ponownie: chyba że dodasz mu wyjątki), a nie pojedynczej.
Jednak jest to ciekawa opcja, moim zdaniem. Przełącza on aplikacje w tryb uśpienia, przez co nie zżerają baterii, nie zajmują pamięci operacyjnej, za to gdy będziesz chciał je włączyć ponownie, uruchamiają się znacznie szybciej niż po wymuszonym zamknięciu.
Korzystam z tego i jestem o wiele bardziej zadowolony niż ze wszelkich tweaków, które brutalnie wyłączają aplikacje. Życie baterii to samo, ale komfort działania większy i czas oczekiwania na 'odpalenie' programów krótszy.
Dostaniesz go na repo Ryana Petricha: rpetri.ch repo

#2288 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 05 July 2014 - 08:23

...
AppSync nie służy do personelizacji iPhone'a, wybacz.

Ale nie służy też tylko do piracenia, są jego "specjalne wersje" przygotowane dla osób które chcą uruchomić swoją aplikacje z XCode na iPhone/iPad bez konieczności posiadania konta deweloperskiego. Sam z niego korzystałem na iOS 7.0.6 aby protestować "jak to się piszę na iUrządzenia" oraz bardzo często jest wymagany do testowania aplikacji napisanych przez inne osoby na reddit w formie powiedzmy "otwartej bety", no cóż nie dla każdego 99$ to kwota którą może wydać na testy swoich domowych produkcji.

#2289 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 posts

Posted 05 July 2014 - 11:28

Przepraszam za post nie na temat, ale nie chcę pozostawiać takiej kwestii niewyjaśnionej. Tyczy się to regulaminu i uważam, że należałoby to sprostować. Jak najbardziej, zgadzam się. 99$ to dość duża kwota dla osób, które chciałyby się sprawdzić, zobaczyć, czy pisanie aplikacji jest dla nich. I AppSync w TYM wypadku jest jak najbardziej uzasadniony. Zauważ tylko, że to jest działalność prywatna, podobnie na reddicie. Nie używasz tego po to, by ominąć zabezpieczenia w celu wgrania aplikacji OGÓLNIE dostępnej. Ten użytkownik podał konkretną aplikację, dostępną na AppStore, pytanie: 'czemu nie działa?' I rozwiązanie, w którym to powiedział, że zainstalował AppSync i śmiga. Czuć tutaj pirackimi praktykami na kilometr. Takiego czegoś wspierać nie zamierzam i przy każdej okazji będę osoby o to pytające uświadamiał, a jak to nie podziała, to po prostu, przepraszam za określenie, gnoił.

#2290 empirewar

empirewar
  • 188 posts

Posted 05 July 2014 - 15:26

Maaaan jest świetnie! Dzięki wielke. Ustawiłem "Smart Close" na home button tylko w aplikacjach i wyłączają się :D i switcher jest pusty. Jak chce mieć aplikacje w tyle to klikam dwa razy na home button i na home screen i siedzi ale generalnie to chyba nawet nie będę tego specjalnie używał bo teraz tak fajnie wszystko chodzi :D. Ewentualnie ustawie sobie wyjątki. Mam nadzieje, że będzie teraz mniej zżerać baterii ;) chociaż trochę. Jeszcze raz dzięki!

#2291 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 05 July 2014 - 16:45

Po przesiadce z Androida brakuje mi możliwości zadzwonienia/wysłania wiadomości poprzez przesunięcie palcem na danym kontakcie. Widziałem w Cydii sporo tego typu aplikacji ale czy możecie polecić, które z nich są warte zainstalowania.

#2292 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 posts

Posted 05 July 2014 - 18:24

Na myśl przychodzi mi tylko QuickGestures2. Wiele z wcześniejszych takich tweaków nie dostało aktualizacji do iOS7.

#2293 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 06 July 2014 - 09:06

w moich wstępnych poszukiwaniach też wyszło QuickGestures2 więc spróbuje. dzięki za pomoc edit: no i nie jest tak kolorowo. wszystko fajnie działa ale tylko w "standardowych kontaktach". Ja (z uwagi na chęć posiadania zdjęć na liście kontaktów) zainstalowałem VContacts, w którym QuickGestures2 nie działa. ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać. a może jest jakaś inna aplikacja (może być oczywiście z AppStore) która zarówno wyświetla zdjęcia i pozwala zadzwonić poprzez przesunięcie kontaktu np. w prawo. a może istnieje możliwość wyświetlania kontaktów w standardowej aplikacji, a ja nie wiem jak to włączyć. To by było najprostsze rozwiązanie.

#2294 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 06 July 2014 - 09:43

Aby mieć zdjęcia w kontaktach (durne że nie są domyślnie) też jest dużo tweaków, sam korzystam z Copic.

#2295 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 06 July 2014 - 10:32

:cool: teraz to ja rozumiem. QuickGestures2 + Copic i wszystko działa tak jak powinno. a tak przy okazji to szukam jeszcze jakieś aplikacji która pokaże, jakie aplikacje wybudzają IP (np. bez włączania wyświetlacza). Fajnie jakby podawała również ile od ostatniego ładowania IP był w deep sleep.

#2296 qzuroke

qzuroke
  • 11 posts

Posted 17 July 2014 - 13:34

Szukam tweaka dzięki któremu przy jasnych tapetach napisy nie zmienią się na ciemne

#2297 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 posts

Posted 17 July 2014 - 17:45

Nie spotkałem się z czymś takim do tej pory..
A szkoda, bo sam bym skorzystał.

[klik]

#2298 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 26 July 2014 - 20:50

czy istnieje aplikacja do zarządzania parametrami wyświetlanych obrazów (kontrast, nasycenie itp). Po przesiadce z amoleda kolory wydają się trochę blade, a chciałbym je trochę wyostrzyć :cool:

#2299 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 28 July 2014 - 20:30

Jakiś twak żeby yt mogło działać w tle?

#2300 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 posts

Posted 29 July 2014 - 07:20

Chwalę sobie VideoPane, ale ten tweak pozwala 'odczepić' filmik na wzór tego, co kiedyś było ważnym ficzerem niektórych Samsungów. Jest też inny sposób, do którego nawet nie trzeba posiadać jailbreaka. Włączasz filmik na YouTube'ie, wychodzisz z Safari, wywołujesz Control Center i naciskasz przycisk symbolizujący 'Play'.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users