Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji, dodatku lub rozszerzenia...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2606 odpowiedzi w tym temacie

#2251 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 27 czerwca 2014 - 15:25

Faktycznie nie da się

#2252 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 30 czerwca 2014 - 11:33

@tomczii, spróbuj tego:
[How to] Disable LTE and force use 2G(Edge) & 3G/4G in Settings : jailbreak

Ten poradnik nie działa. Ma ktoś jeszcze jakiś poradnik jak przez jakiś program w cydi czy w inny sposób wyłączyć lte ?

#2253 krisdnm

krisdnm
  • 34 postów
  • SkądŻagań

Napisano 30 czerwca 2014 - 15:51

Poszukuje jakiegoś EQUALIZERA działającego ze stockowym odtwarzaczem na 7, jest taki?

#2254 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 01 lipca 2014 - 11:53

Poszukuje aplikacji na wzor gridlock 2 która pozwoli mi ułożyć ikony na springboard w dowolny sposob. Niestety gridlock 2 powoduje respring :/

#2255 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 13:45

Ja korzystam z HomeScreen Designer i sobie chwalę. Jest jeszcze Iconoclasm, do którego dostępne są już gotowe ustawienia.

#2256 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 01 lipca 2014 - 14:33

Te 2 programy wyżej jednak nie do końca spełniają to cZego oczekuje. Ma ktoś jakaś jeszcze alternatywę ?

#2257 wang

wang
  • 4 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 15:49

Witajcie! Jestem nowy na forum. Nie wiedziałem gdzie wrzucić, a ten watek uznałem za odpowiedni. Wylądowałem tutaj, ponieważ zastanawiam się nad kupnem ipod touch 5g. Znam androida, ale nie miałem styczności z IOS. Wiem już że mój ipod zostanie złamany, nadal jednak nie jestem pewien, czy cydia posiada aplikacje, dodatki, lub rozszerzenia, które zapewnią mi pewne funkcje, dostępne na os googla. A zatem: 1. Po podłączeniu do komputera, mój windows będzie w stanie odtworzyć ipoda jako dysk przenośny? 2. Będę mógł przesyłać dane poprzez bluetooth nie tylko z użytkownikami ios? - muzykę, zdjęcia, video, zipy 3. Będę mógł pobierać za pośrednictwem safari? 4. To chyba jest dostępne bez JB, ale dla pewności: Czy będę mógł kopiować, wycinać, wklejać itp? 5. Czy będę mógł odtwarzać mp3, bez konwersji na m4r i wgrywać je bez itunes? - czyli pobieram bezpośrednio na ipoda, i odtwarzam. 6. Czy będę miał wgląd pliki systemu? (coś jak eksplorator win) 7. Jeżeli 6. jest możliwa, to czy zdjęcia, muzyka, itp też będą w odtwarzaczu, galerii?

#2258 IronWolf

IronWolf
  • 12 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lipca 2014 - 00:02

2. zdjęcia i filmy możesz wysyłać bez jb. 4. tak 5. odtwarzać mp3 możesz bez cydi... to podstawowy format dzwięku, do wgyrwania najprosciej sie uzywa itunes, bo nie musisz sie niczym przejmowac on robi wszystko za ciebie 6. po co ci to? naprawdę potrzebujesz miec wglad w plik, nie wygodniej, jak system plikami zarzadza za ciebie, a ty masz do nich dostep przez odpowiednie aplikacje? Ale tak, z cydii mozesz pograc np iFile i miec do tego dostep

#2259 wang

wang
  • 4 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 12:00

2. zdjęcia i filmy możesz wysyłać bez jb.

Ale przez bluetooth z innymi urządzeniami? Np z androidem, z komputerem albo chociażby z jakąś starą nokią? I co z muzyką i innymi rozszerzeniami?

Wiadomo coś o pkt 1. i 3.?

#2260 IronWolf

IronWolf
  • 12 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lipca 2014 - 12:51

W appstore jest pełno aplikacji do przesyłania przez BT ( foto i film na pewno, możliwe że innych też), oraz w cydi jest kilka modów które dają taką funkcionalnosc dla dowolnych plików. Ja osobiście ostatnio BT używałem w czasach siemensa s55 więc nie odpowiem ci na pytanie jak to w praktyce działa. Kiedyś widziałem apkę która pozwala na działanie iPhone jako usb drive, ale nie pamiętam nazwy. Co do pobierania plików, iOS pozwala na pobieranie dowolnych plikow bez problemu sam od siebie, bez JB. (po kliknieciu w klink zapyta w jakiej aplikacji ma to otworzyc)

#2261 wang

wang
  • 4 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 13:59

Jeżeli chodzi o pkt 3. to raz próbowałem coś pobrać na ipada w media przez przeglądarkę. Jedyne co ujrzałem, to ciąg liczb i liter nie mających sensu. I jeszcze jedno: Czy w appstore albo w cydii jest emlator gba lub psx?

#2262 fryto

fryto
  • 348 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 15:11

Czy istnieje jakiś tweak w cydii który działa na takiej samej zasadzie jak Remove Software Update tyle że będzie blokował uaktualnienie ustawień operatora??

#2263 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 02 lipca 2014 - 15:17

Tak sa emulatory pax i gba :)

#2264 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 15:18

Mam problem z Activatorem z Cydii, wysypał się i nie mogę go ponownie zainstalować. Jest alternatywna aplikacja, która zastąpi Activatora ?, szczególnie chodzi mi o gesty na ekranie.

#2265 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 15:38

Nie, nie ma takiej. Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to Multitasking Gestures, ale nie dość, że jest płatny, to nie pozwala podmapować pod poszczególne ruchy swoich akcji - do dyspozycji masz to, co przewidział developer.
Co dokładnie się stało? Sam korzystam z 7.1.2, Activatora i nie mam żadnych kłopotów.

1. Po podłączeniu do komputera, mój windows będzie w stanie odtworzyć ipoda jako dysk przenośny?
2. Będę mógł przesyłać dane poprzez bluetooth nie tylko z użytkownikami ios? - muzykę, zdjęcia, video, zipy
3. Będę mógł pobierać za pośrednictwem safari?
4. To chyba jest dostępne bez JB, ale dla pewności: Czy będę mógł kopiować, wycinać, wklejać itp?
5. Czy będę mógł odtwarzać mp3, bez konwersji na m4r i wgrywać je bez itunes? - czyli pobieram bezpośrednio na ipoda, i odtwarzam.
6. Czy będę miał wgląd pliki systemu? (coś jak eksplorator win)
7. Jeżeli 6. jest możliwa, to czy zdjęcia, muzyka, itp też będą w odtwarzaczu, galerii?

1. i 6. Zazwyczaj wiąże się to z instalacją dodatkowego oprogramowania na komputerze (np. iFunBox), ale masz wtedy dostęp do wszystkich plików, jak i możliwość wrzucania czego tylko chcesz, gdziekolwiek chcesz. Z poziomu telefonu odpowiednikiem eksploratora plików jest iFile - można kopiować, przeglądać, tworzyć, usuwać, etc.
5. i 7. Jeśli zainstalujesz PwnTunes, to po podłączeniu do komputera (bez potrzeby posiadania ww. iFunBoxa lub nawet iTunesa) możesz na zasadzie Drag&Drop przerzucać muzykę, zdjęcia, etc. i będą one pojawiać się w galerii.
3. Owszem. Jest masa tweaków (Safari Download Enabler -> ja korzystam z tego), które pozwalają Ci zapisywać dowolne pliki NA DYSK iPhone'a. Co z nimi zrobisz - zależy od Ciebie. Za pomocą, np. iFile możesz je sobie przesłać mailem lub jeśli są to piosenki, za pomocą Bridge przerzucić do biblioteki. Te, które można otworzyć od razu (bo są to np. pdf lub doc) możesz albo przejrzeć, zamknąć, zapomnieć (i na tyle pozwala Ci system bez jailbreaka), albo ściągnąć i zostawić sobie na poźniej (warunek: odpowiedni tweak).
4. Zależy jakie kopiowanie/wklejanie masz na myśli. Jeśli zwykłe, tekstu między aplikacjami - obejdzie się bez jailbreaka. Jeśli kopiowanie plików między folderami, to koniecznie jailbreak i iFile.
2. Tak, można. Ale po raz kolejny, musisz mieć odpowiedni tweak. Bez niego ani rusz, domyślnie przez Bluetooth możesz podłączyć akcesoria, ew. udostępniać internet. Jeśli chodzi o nazwy dodatków: dużo się słyszy o AirBlueSharing i o Celeste.

1, 3, 4, 6 - odpowiadam z własnego doświadczenia; są to rzeczy, z których korzystam na co dzień.
2, 5, 7 - wiedza oparta na Google.

W AppStore emulatorów nie ma (parę miesięcy temu było głośno, że jakiemuś udało się dłużej tam zawisnąć, ale w końcu Apple go zdjęło) - liczne za to dostępne są w Cydii.

#2266 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 15:51

Mój soft to 7.06 plus JB. Zainstalowałem wczoraj apkę Biolockdown i chyba po tym przestał działać Activator, FlipSwitch i Biolockdown. Tak jakby się odinstalowałyte aplikacje, nie ma ich w telefonie. W Cydii gdy usiłuję je ponownie zainstalować wyświetla sie komunikat o konflikcie.

#2267 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 15:57

Szczerze mówiąc - nie wiem, co zrobić, by szybko z tego wyjść. Usunąć ich nie możesz? Chociażby pojedynczo? I następnie zainstalować ponownie? Jeśli nic innego nie pomoże, to skoro w grę wchodzą już takie zachowania, poleciłbym świeży restore i instalacja tych tweaków, które wcześniej nie sprawiały problemów. Z Biolockdowna nigdy nie korzystałem, Flipswitch i Activator za to u mnie działają razem non stop, bez żadnych crashów.

#2268 wang

wang
  • 4 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 17:35

Wielkie dzięki wolf i happyblack :) Mam jeszcze jedno pytanko. Czy jest aplikacja w cydii, która umożliwia mi przeglądanie zawartości pendrive w ipodzie?

#2269 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 18:00

Najpierw musiałbyś znaleźć odpowiedni kabel, by w ogóle pendrive'a do iPoda podłączyć. Nie spotkałem się jeszcze z takimi i aplikacja, dzięki której można by przeglądać zawartość takich akcesoriów, również w oko mi nie wpadła. Takie coś to już chyba tylko na Androidzie.

#2270 TheRobson

TheRobson
  • 75 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 21:50

Witam czy ktos podpowie jaki sklep zainstalowac z cydii ?

#2271 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 02 lipca 2014 - 23:07

Witam czy ktos podpowie jaki sklep zainstalowac z cydii ?

Sklep z czym?

#2272 RodiS

RodiS
  • 299 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 03 lipca 2014 - 08:27

Mam pytanko, czy po jailbreaku Pandu, trzeba zainstalować jakieś niezbędne komponenty z Cydii?

#2273 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 03 lipca 2014 - 13:52

Wszystkie niezbędne do prawidłowego działania urządzenia elementy instalują się automatycznie, resztę komponujesz sobie według własnych potrzeb. Możesz najwyżej zainteresować się Apple File Conduit, by móc wyświetlić zawartość jabłkowego wynalazku na komputerze, za pomocą np. iFunBoxa.

#2274 RodiS

RodiS
  • 299 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 03 lipca 2014 - 16:46

Dzięki za odpowiedź. A co to jest afc2add?

#2275 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 03 lipca 2014 - 18:58

To jest to samo, ale obsługiwało softy wcześniejsze niż 7.1.x Apple coś pozmieniało i saurik wypuścił nową wersję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych