To widzę, że jedno pytanie mam już z głowy
Teraz pozostałe mody, których szukam:
- Odinstalowanie systemowych aplikacji, których normalnie nie da się usunąć (zdrowie, giełda etc)
- Tapety (zarówno w menu jak i na ekranie blokady) zmieniające się samoczynnie co określony czas. Fajnie jakby się dało do konkretnych tapet przypisać ruch i animacje, a do innych nie.
- Zmiana domyślnych aplikacji i okienko wyboru appki dla danej czynności (jak na Androidzie)
- Żeby iPhone mógł służyć jako pen-drive na dowolnym komputerze z Windowsem. Oczywiście wgrane tak pliki powinny być widoczne przez iOS i dawać się wysyłać np: mailem.
- Wysyłanie mailem i Messengerem załączników w dowolnym formacie (z naciskiem na te nieobsługiwane przez iOS)
- Wyłączenie reklam w aplikacjach i przeglądarce.
- Permanentne wyłączenie funkcji sterowanie głosowe (żeby po przytrzymaniu home po prostu nic się nie działo), z naciskiem na odtwarzacz muzyki
- Edycja biblioteki muzycznej np: łączenie dwóch albumów w jeden, kiedy iTunes złośliwie mi je rozbija (np: na album i bonus track), ręczne dodawanie informacji o wykonawcach, albumach etc (żebym sobie mógł przypisać piosenkę MJ do albumu Snoop Dogga)
- Żeby w aplikacji Facebook domyślnie otwierała się moja grupa studencka, a nie NewsFeed
- Żeby nie przychodziły mi powiadomienia z Messengera na telefon, kiedy piszę z kimś na laptopie
- Ręczne połączenie kontaktu z kontem na Facebooku (iOS nie wszystko poprawnie widzi)
- Żebym nie musiał wpisywać kodu do Touch ID i hasła do AppStore za każdym razem, jak uruchamiam ponownie iPhona!!!
- Safari: Fullscreen, permanentny tryb desktop (który działa!) i pasek adresu na dole ekranu
- Żeby klawiatura SwiftKey (albo Swype) pojawiała się zamiast systemowej za każdym razem (przy wpisywaniu haseł się nie pojawia, co wkurza bo tam nie zmienia się wielkość liter, a jedynie podświetla CapsLock).
- Żeby te wszystkie modyfikacje nie zrobiły mi z iPhona zamulającego, niestabilnego syfu
1. iFile - ale ostrożnie - nie mam pewności czy wywalenie którejś nie spowoduje jakiegoś błędu
4. iFile (przez przeglądarkę), iMazing (program na Mac OS, jest odpowiendik na Windows, ale nie pamiętam jak się nazywał, możliwe, że nawet iMazing też na Windows jest)
6. Firewall IP, edycja pliku hosts (jak nie wiesz co to za plik - poszukaj w internecie) - co z tego, że autor postanowił sobie zarabiać na reklamach - mógł wybrać opcję płatnej aplikacji - wtedy bym kupił, a reklam nie cierpię i nie pozwolę sobie na ich pokazywanie
7. Potwierdzam - Activator