Buczenie w głośnikach podczas odtwarzania muzyki
Napisano 30 września 2012 - 21:20
Napisano 30 września 2012 - 23:15

Napisano 01 października 2012 - 09:36
Napisano 01 października 2012 - 13:50
Ciekawe... czasami słyszę taki dźwięk przy odtwarzaniu sesji ProTools z dużą ilością śladów i wtyczek na małym buforze. Oznacza to, że Core Audio jest przeciążone i nie wyrabia się z odtwarzaniem ramek audio we właściwej sekwencji.
Zobacz Activity Monitor w trakcie występowania tego problemu: czy jest jakiś proces przeciążający CPU.
Zastosuj kontrolnie procedury opisane w wątku http://myapple.pl/au...nia-muzyki.html
Napisano 01 października 2012 - 21:28
Napisano 01 października 2012 - 21:31
Napisano 01 października 2012 - 22:53

Napisano 01 października 2012 - 22:55

Napisano 23 października 2014 - 09:04
Napisano 22 kwietnia 2017 - 10:32
Witam wszystkich serdecznie. Mam ten sam problem co opisał kolega w pierwszym poście. Z tym że dźwięk bardziej przypomina szumienie niż buczenie (coś w rodzaju niedostrojonego radia na dawnych falach krótkich) Problem zaczyna się już przy dźwięku startowym laptopa i po chwili cichnie, tak samo jest przy odtwarzaniu czegokolwiek (muzyka, film, dźwięki powiadomień) wygląda to w ten sposób że szumi gdy pojawia się sygnał z karty dźwiękowej nawet kiedy głośność jest całkiem wyciszona, trwa kilkanaście sekund i jest takie lekkie "pyknięcie" i cisza tak jakby coś odcięło dźwięk. Problem pojawił się nie dawno po rozkręceniu laptopa w celu wyczyszczenia wentylatorów, dodam że odpinałem lewy zestaw głośników. Laptop to Macbook Pro Model A1261. Z góry dziękuję za sugestie.
Dzień dobry i również witam wszystkich na forum.
Widzę, że problem nieświeży, ale szukam po necie rozwiązania problemu, a opis Twojego nieco przypomina mój; mianowicie już w chwili odpalania komputera gong startowy jest przesterowany na lewym kanale. Dalej, gdy chcę odtworzyć muzykę z pliku czy z sieci - szum/przester włącza się pulsująco - ok. 3 sekundy buczy, następne ok. 3 sekundy przełącza się na najniższy zakres wzmocnienia - tzn słychać go, ale bardzo bardzo cicho. Problem ten nie występuje na prawym kanale. Również odłączałem wiatraki w celu ich wyczyszczenia. Czy udło się ustalić przycynę? Mój komputer to IMAC z 2009
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych