Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NBA.TV

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 30 września 2012 - 11:28

Witam, Chcę zakupić Apple TV. W opisie sprzętu i na forach można wyczytać, że daje się na TV przerzucić obraz z takiego i takiego programu. Przez kabel i VGA mogę przerzucić tylko niektóre rzeczy - niektóre nie działają :( Oglądam mecze NBA w programie NBA.TV Niestety nie można go przez kabel przerzucić na TV. Czy mając Apple TV będzie to możliwe? Przeczytalem, że program musi obsługiwać AirPlay - tylko skąd mam wiedzieć czy to obsługuje? Nie chcę wydać pieniędzy i się zawieźć. Może ktoś ma Apple TV i korzysta z tego programu? Z góry dzięki za pomoc.

#2 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 30 września 2012 - 12:38

Witam,

@Sami_1,

Napisz cos wiecej, w jaki sposob ogladasz teraz NBA.TV

Na komputerze / Laptopie podpietym do TV?

Pozdrawiam

GAMA007

#3 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 30 września 2012 - 20:07

Mam wykupioną subskrypcję na NBA League pass. I na iPada i na iPhona ściągnąłem aplikację NBA.TV. Subskrypcja pozwala na oglądanie na wszystkich urządzeniach (z PC włącznie). Niestety tak jak filmy na przykład z YouTube idzie "wrzucić" na TV za pomocą kabla tak obraz z NBA.TV nie :( Stąd moje pytanie, czy przez Apple TV pójdzie. PS Na sieci znalazłem gdzieś, że za pośrednictwem Apple TV można oglądać mecze baseballowej ligi MLB (też płatnie). Znalazłem gdzieś również, iż NBA również. Może ktoś ma Apple TV i mógłby to potwierdzić?

#4 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 01 października 2012 - 11:43

Witam,

@Sami_1,

na ipad2, oraz iphone4S masz możliwość sklonowania obrazu.
Tzn. widzisz to samo na ekranie Tv.

ps: będę w domu to sprawdzę na wyżej wymienionych urządzeniach i dam znać.

Pozdrawiam

GAMA007

#5 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 01 października 2012 - 13:11

Mam wykupioną subskrypcję na NBA League pass. I na iPada i na iPhona ściągnąłem aplikację NBA.TV. Subskrypcja pozwala na oglądanie na wszystkich urządzeniach (z PC włącznie). Niestety tak jak filmy na przykład z YouTube idzie "wrzucić" na TV za pomocą kabla tak obraz z NBA.TV nie :( Stąd moje pytanie, czy przez Apple TV pójdzie.
PS Na sieci znalazłem gdzieś, że za pośrednictwem Apple TV można oglądać mecze baseballowej ligi MLB (też płatnie). Znalazłem gdzieś również, iż NBA również. Może ktoś ma Apple TV i mógłby to potwierdzić?

Witam,

Czy ten serwis wymaga specjalnej usługi VPN? Np Netflix działa w Polsce ale dopiero jak się dokupi pośrednika VPN (zwykle po opłaceniu wpisuje się specjalne DNS do rutera lub urządzenia).
Te usługi są widoczne w ATV ale jako lokalizację w ATV musisz wybrać USA. Na moim ATV2 widoczny jest MLB NBA i NHL. Chodzi o to, że chyba trzeba się tam zalogować. Jeśli jesteś w stanie zaufać to prześlij mi na priv jakies dane kontaktowe i ja to sprawdzę (ewentualnie się zaloguję na Twoim użytkowniku) i potem na forum napiszemy, czy wyszło.

#6 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 01 października 2012 - 17:29

Witam,

@Sami_1,

zainstalowalem aplikacje. W samej aplikacji nie widze funkcji AirPlay.
Wiec wlaczylem opcje "klonowanie"
Teraz mam mam jak juz wyzej wspomnialem aplikacje na ekranie Tv.
Niestety nie znalazlem tam zadnych materialow filmowych.
Wobec czego nie mialem jak sprawdzic, jak to wyglada.

Pozdrawiam

GAMA007

#7 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 02 października 2012 - 08:32

Subskrypcja w NBA League Pass dostępna jest dopiero wtedy, gdy rusza sezon. Teraz nie są tam dostępne materiały filmowe. Chciałem się po prostu "przygotować" :)

#8 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 28 października 2012 - 11:33

Witam,
Już wszystko jasne. Jeżeli to kogoś zainteresuje to dzielę się swoim własnym doświadczeniem.
Mam aTV3 iPhona 4s i iPada 64 WiFi + 3G. Po pobraniu aplikacji NBA.TV na urządzenia i wykupieniu subskrybcji League Pass bez problemów można oglądać na nich mecze. W BOK Apple Store i w pomocy technicznej NBA League Pass dowiedziałem się, że możliwość przesłania obrazu na telewizor za pomocą AirPlay będę miał tylko z iPhona 4S... To prawda. Niestety jakość przesłania obrazu o rozdzielczości iPhona na 55 calowy telewizor LED wypada kiepsko więc oglądałem na komputerze i iPadzie. Przez zupełny przypadek zauważyłem, że również na moim iPadzie znalazła się ikonka AirPlay. Zaskoczony pobiegłem do telewizora i ku mojemu zdziwieniu obraz bez problemów wyświetla się na duzym ekranie. Jego jakosć jest bardzo dobra. Widać nie warto bezgranicznie wierzyć "specjalistą" doradzającym klientom. U nas mogli nie wiedzieć a w USA? (może już nie mają iPadów z tej epoki :))
Zastanawiam sie, czy obraz z iPada z wyświetlaczem Retina byłby jeszcze lepszy - ma przecież 2x większą rozdzielczość - może warto zainwestować dla prawdziwego maniaka NBA.
Może mi ktoś pomożę - w innych postach widzę, że użytkownicy mają na panelach aTV ikonkę NBA bezpośrednio.

Witam,

dobra wiadomosc dla posiadaczy atv2

Seas0nPass jailbreak for Apple TV 2 5.0 (iOS 5.1) released

LINK

Dołączona grafika

W tej wersji działają poprawnie następujące pluginy:

Dodatkowo urzadzenie atv2 bedzie w trybie JB na smyczy:)

Pozdrawiam

GAMA007

Czy to się jakoś wgrywa? Kasuje, dodaje itd
Czy do tego potrzebny jest jailbreak?

#9 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 28 października 2012 - 13:11

Witam,

@Sami_1,

dla ATV3 niestety nie ma narazie JB.

Piozdrawiam

GAMA007

#10 Tonden

Tonden
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 października 2012 - 14:51

Czy to się jakoś wgrywa? Kasuje, dodaje itd
Czy do tego potrzebny jest jailbreak?

Mam ATV3 i do oglądania NHL, MLB i NBA nie potrzeba jailbreaka. Wystarczy w ustawieniach zmienić kraj iTunes Store na USA i magicznie ikony się pokażą. Przy ustawieniu PL ze sportów widać tylko MLB.

#11 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 29 października 2012 - 16:12

A czy musisz mieć konto Apple Store założone na USA? Zmieniłem tak jak napisałeś zostawiając swoje dane i... umarło wszystko. Od pół godziny ekran jest czarny a lampka na aTV miga z częstotliwością sekundową.

#12 Tonden

Tonden
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2012 - 08:25

To dziwne - ja nie mam konta w USA i praktycznie bez przerwy przełączam się między krajami w iTunes Store. USA kiedy oglądam NHL a PL kiedy chcę coś kupić/wypożyczyć. Po zmianie kraju w ustawieniach wracam normalnie do ekranu startowego i wszystko działa jak poprzednio, mam tylko zdecydowanie więcej przycisków - Netflix itd. Próbowałeś restartować? W ostateczności możesz zrobić restore podłączając do maka.

#13 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 listopada 2012 - 14:15

Mam ATV3 i do oglądania NHL, MLB i NBA nie potrzeba jailbreaka. Wystarczy w ustawieniach zmienić kraj iTunes Store na USA i magicznie ikony się pokażą. Przy ustawieniu PL ze sportów widać tylko MLB.

Ok, a jak to działa z wykupionym League Pass? Jeśli zostało wykupione dla Polski, to zadziała na aTV z wybranym USA? Bo tu może być problem, gdyż nie w każdym kraju można wykupić League Pass.

PS Co do ofizjalnych rozwiązań, to wg strony nba.com, atv nie obsługuje Polski, tylko xbox 360.

#14 premo82

premo82
  • 3 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 23:34

włączam się do rozmowy... a więc ja wczoraj dostałem mojego Apple TV od zioma z USA. oczywiście wykryło mnie tu w PL, a po przełączeniu iTunes Store na USA owszem mam ikonkę NBA ale nie działa mi LP (nie chce mnie zalogować, a mam konto). spróbowałem na Deutschland - działa! UK - działa! podejrzewam że zadziała na wszystkich krajach, przynajmniej w Europie gdzie dostępne jest NBA - spróbuj! pozdrawiam!!!

#15 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 lutego 2013 - 21:15

U mnie nie działa, na koncie US mam ikonke NBA, ale nie mogę się zalogować - a na koncie niemieckim czy polskim po prostu znika z listy aplikacji.

#16 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 26 marca 2013 - 23:30

Witam Mam pytanko czy ktos juz moze jakos ogarnal czy da sie jakos ogaldac NBA na Apple TV w PL?

#17 gnb

gnb
  • 89 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 marca 2013 - 19:49

Da się. Musisz mieć soft 5.2, zmieniasz kraj w iTunes na Niemiecki/Belgia/UK i pojawia się ikona, logujesz się i oglądasz. Warunek to nowy soft

#18 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 27 marca 2013 - 22:43

League Pass działa, tak?

#19 gnb

gnb
  • 89 postów
  • SkądOpole

Napisano 28 marca 2013 - 08:46

Działa

#20 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 30 marca 2013 - 16:51

A aplikacja Cyfra+Online po AirPlayu śmiga? I jak z jakością NBA League Pass?

#21 premo82

premo82
  • 3 postów

Napisano 31 marca 2013 - 23:04

śmiga NBA na Apple TV śmiga w jakości 720p (3000kbps) - czyli jakość super. u mnie na 46" LED obraz jest extra!

#22 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 31 marca 2013 - 23:29

Dzieki za info :) mi pieknie smiga ^.^

#23 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 01 kwietnia 2013 - 22:33

Dzięki, no to chyba zawita nowy wymiar NBA w moim domu :D.

#24 JacMar

JacMar
  • 1 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 maja 2013 - 17:56

Jestem Fanem NBA i sprawdzę u mnie jak to śmiga

#25 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 maja 2013 - 12:51

A ta metoda ze zmianą kraju jest pewna? Jest szansa, że zablokują ją jednym z przyszłych update'ów? Kto w ogóle decyduje o tych aplikacjach jak NBA.tv? NBA czy Apple? Bo NBA GameTime jest dostęplne na Xboxa w naszym kraju. Dlatego dziwi mnie brak programu dla Apple TV.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych