Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak podlaczyc drukarke pod airport express (ver. 2012)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 M4tito

M4tito
  • 112 postów

Napisano 29 września 2012 - 14:41

Siemka Prosze Was bardzo o pomoc. Mianowicie mam drukarke lexmark x9575. Jest to model wyposazony w zlacze ethernet jak i wifi. Nie mam problemow skonfigurowac tej drukarki na laptopie z windowsem i drukowac po wifi. Tylko ze ja chcialbym miec mozliwosc drukowania z iPada i iPhona. Myslalem ze jak kupie airport express to podlacze drukarke czy to kablem ethernet czy to usb pod airport express i po problemie, drukarka bedzie widziana przez wszystkie urzadzenia podlaczone do sieci. Tak sie nie stalo. Od razu uprzedze pytanie i odpowiem - tak wszystkie urzadzenia pracuja w jednej sieci. Nie mam problemu przesylac muzyke po air play do zewnetrznych glosnikow. Moje pytanie. Czy kazda drukarke usb mozna podlaczyc do airport express ? A moze czegos po prostu nie skonfigurowalem, nie zainstalowalem ? Prosze o pomoc i z gory dzieki.

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 września 2012 - 15:46

Ta drukarka nie ma AirPrint.

#3 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 września 2012 - 15:52

Podłączenia drukarki do AirPort Experess != AirPrint.

Jedyne co możesz zrobić z tą drukarką to AirPrint Enabler na Windowsie. Wtedy będziesz mógł drukować z iPhona i iPada. Warunkiem jest włączony komp.

How To: Enable AirPrint on Windows (32/64Bit) with iOS 5+ Support - MacRumors Forums

Ewentualnie TruPrint z Cydii. Ale nie wiem jakiego masz iPad/iPhona, jaki iOS...

#4 M4tito

M4tito
  • 112 postów

Napisano 29 września 2012 - 15:52

Czyli chcesz powiedziec ze bez tej funkcji podlaczajac drukarke przez usb do airport express nic nie zdzialam ? W takim razie jaki sens podlaczac pod usb drukarke (albo inaczej po co taka kupowac) ktora nie bedzie miala obslugi airprint. Myslalem ze wlasnie po to jest airport express aby kazda drukarke usb przerobic na sieciowa. Mylilem sie ? Na iPadzie 6.0 na iPhonie 5.1 ale obydwa nie jailbreak-owane.

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 września 2012 - 15:58

Drukarka sieciowa, to nie drukarka AirPrint, poczytaj i wróć.

#6 M4tito

M4tito
  • 112 postów

Napisano 29 września 2012 - 16:02

Myslalem ze wlasnie po to jest airport express aby kazda drukarke usb przerobic na sieciowa. Mylilem sie ?

Mialem na mysli drukowanie z iPada i z iPhona.

#7 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 29 września 2012 - 16:07

Podłączenia drukarki do AirPort Experess != AirPrint.

Jedyne co możesz zrobić z tą drukarką to AirPrint Enabler na Windowsie. Wtedy będziesz mógł drukować z iPhona i iPada. Warunkiem jest włączony komp.

How To: Enable AirPrint on Windows (32/64Bit) with iOS 5+ Support - MacRumors Forums

Ewentualnie TruPrint z Cydii. Ale nie wiem jakiego masz iPad/iPhona, jaki iOS...

Nie bedzie airprint... Mam epsona i nie ma airprint bo nie obsluguje tego ta drukarka.
Rylko komputer widzi iphone i ipad nie.

Pozdrawiam

#8 M4tito

M4tito
  • 112 postów

Napisano 29 września 2012 - 16:13

michasss8 chcesz powiedziec ze sposob opisany przez kracek nie zadziala i tak ?

Zrobilem tak:

Podpialem kablem ethernet drukarke do airport express. Wykorzystalem link od kracek i drukuje elegancko. Warunek to faktycznie musi byc wlaczony komp ktory udostepnia nam drukarke. Nie jest to idealne rozwiazanie, poniewaz za kazdym razem trzeba wlaczac kompa aby cos druknac z ipada, jednak z drugiej strony lepiej tak niz wydawac kase na nowa drukarke.

Dziala na iPhone IOS 5.1 jak i na iPad IOS 6.0

kracek wielkie dzieki za podeslanie linka

Pozdrawiam

#9 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 września 2012 - 18:01

Nie bedzie airprint... Mam epsona i nie ma airprint bo nie obsluguje tego ta drukarka.
Rylko komputer widzi iphone i ipad nie.

Pozdrawiam

Pierdoły gościu opowiadasz. Próbowałeś wg opisu który zacytowałeś? Na 100% nie.

kracek wielkie dzieki za podeslanie linka

Nie ma sprawy.

Jak się zdecydujesz na JB w iPhonie to wypróbuj tego TruPrinta (jest trial).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych