Jak podlaczyc drukarke pod airport express (ver. 2012)
Napisano 29 września 2012 - 14:41
Napisano 29 września 2012 - 15:46
Napisano 29 września 2012 - 15:52
Jedyne co możesz zrobić z tą drukarką to AirPrint Enabler na Windowsie. Wtedy będziesz mógł drukować z iPhona i iPada. Warunkiem jest włączony komp.
How To: Enable AirPrint on Windows (32/64Bit) with iOS 5+ Support - MacRumors Forums
Ewentualnie TruPrint z Cydii. Ale nie wiem jakiego masz iPad/iPhona, jaki iOS...
Napisano 29 września 2012 - 15:52
Napisano 29 września 2012 - 15:58
Napisano 29 września 2012 - 16:02
Myslalem ze wlasnie po to jest airport express aby kazda drukarke usb przerobic na sieciowa. Mylilem sie ?
Mialem na mysli drukowanie z iPada i z iPhona.
Napisano 29 września 2012 - 16:07
Podłączenia drukarki do AirPort Experess != AirPrint.
Jedyne co możesz zrobić z tą drukarką to AirPrint Enabler na Windowsie. Wtedy będziesz mógł drukować z iPhona i iPada. Warunkiem jest włączony komp.
How To: Enable AirPrint on Windows (32/64Bit) with iOS 5+ Support - MacRumors Forums
Ewentualnie TruPrint z Cydii. Ale nie wiem jakiego masz iPad/iPhona, jaki iOS...
Nie bedzie airprint... Mam epsona i nie ma airprint bo nie obsluguje tego ta drukarka.
Rylko komputer widzi iphone i ipad nie.
Pozdrawiam
Napisano 29 września 2012 - 16:13
Zrobilem tak:
Podpialem kablem ethernet drukarke do airport express. Wykorzystalem link od kracek i drukuje elegancko. Warunek to faktycznie musi byc wlaczony komp ktory udostepnia nam drukarke. Nie jest to idealne rozwiazanie, poniewaz za kazdym razem trzeba wlaczac kompa aby cos druknac z ipada, jednak z drugiej strony lepiej tak niz wydawac kase na nowa drukarke.
Dziala na iPhone IOS 5.1 jak i na iPad IOS 6.0
kracek wielkie dzieki za podeslanie linka
Pozdrawiam
Napisano 29 września 2012 - 18:01
Nie bedzie airprint... Mam epsona i nie ma airprint bo nie obsluguje tego ta drukarka.
Rylko komputer widzi iphone i ipad nie.
Pozdrawiam
Pierdoły gościu opowiadasz. Próbowałeś wg opisu który zacytowałeś? Na 100% nie.
kracek wielkie dzieki za podeslanie linka
Nie ma sprawy.
Jak się zdecydujesz na JB w iPhonie to wypróbuj tego TruPrinta (jest trial).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych