Witam. Jest to mój pierwszy post na forum, piszę z prośbą o krótką odpowiedź, niestety mój znajomy nie był mi w stanie na to odpowiedzieć, dostałem uszkodzonego doszczętnie iPhone 3G (4.2.1) od znajomego, włączał się, dzwoniłem z niego, smsy pisałem, aczkolwiek brak w nim:
- regulacji głośności
- przycisku 'lock' (górnego)
- przełącznika na tryb cichy
wypadły one przy upadku.
Wiem, że dzyndzelek działa, bo przy montażu digitizera (z innego, rozbitego iPhone'a) urwałem tasiemkę, aczkolwiek lekko podświetlony był przekreślony dzwoneczek. Długopisem czy innym narzędziem mogę wciskać przyciski, przynajmniej górny, bo DFU robiłem. Czy zestaw ze zdjęcia poniżej, a dokładniej przyciski nie potrzebują żadnych, dodatkowych tasiemek etc?
[url]http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/37/58/79/2637587978[/url]
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
Picior!

Obudowa z allegro.
Rozpoczęty przez
Picior
, 27 wrz 2012 21:51
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 września 2012 - 21:51
Napisano 28 września 2012 - 11:27
Witam na forum. Zestaw wymaga przede wszystkim naprawy,nie wiem czy sam sobie z tym poradzisz,ja oddałbym go po prostu do serwisu. Cięzko byłoby chodzić z patyczkiem czy długopisem i wciskać przycisk głośności:)
Napisano 28 września 2012 - 13:43
PopPhone - no cześć!
Ale generalnie, to chcę obudowę domówić do niego, a tutaj widzę na zdjęciu, że są przyciski, tylko chcę wiedzieć, czy to mi wystarczy, by one działały, czy jakichś gumowych podkładek itp. nie muszę zamawiać, czy tu jest komplet
.

Napisano 28 września 2012 - 22:35
Jeśli naderwałeś tą taśmę to jeszcze kup nową.
Napisano 28 września 2012 - 22:51
Wiem o której aukcji mówisz, za 79zł (z tego co pamiętam) obudowa, przyciski, tacka, dotyk, ramka itp ogólnie wszystko jest. Brałem to 2 razy, raz zieloną i raz czerwoną, wszystko ładnie działało
. Tak, przycisk najlepiej "na coś" przykleić. Zapewne odpadły Ci tylko "chromowane" części przycisków, przez co nowe możesz nacisnąć na "stelaż" (?!). Ogólnie polecam Ci te obudowy a mega tanich kompletach, mega tani i spełnia swoje zdanie
.

Napisano 29 września 2012 - 13:17
No ogólnie wcisnąć mogę, jest pstryczek, DFU zrobiłem w nim, czyli mogę brać?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych