Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

We wrześniu nowe iPody? (informacja prasowa)

• Please log in to reply
507 replies to this topic

#351 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 September 2007 - 19:46

To taki gadżet, całkiem fajny. Chodziło o to, że tak jak masz CDki na półce tak możesz je wybierać na iPodzie.

#352 lookash

lookash
  • 401 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 September 2007 - 19:50

To taki gadżet, całkiem fajny. Chodziło o to, że tak jak masz CDki na półce tak możesz je wybierać na iPodzie.

Dokładnie. Pamiętam jak znajomy kiedyś mówił że nic mu nie zastąpi fizycznych płyt półce. I nadal jest wiele takich osób, a taki cover flow w jakiś sposób to emuluje - nadal to nie to samo ale zawsze :)

#353 flobar

flobar
  • 36 posts

Posted 06 September 2007 - 20:02

chcialem obejrzec relacje z tego (ta ktora jest na oficjalnej stronie apple, video-on-demand) ale quicktime zacina mi sie na negotiating :/ mial moze ktos podobny problem ?

#354 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 September 2007 - 20:07

na youtube wpisz ipod touch czy jaki chcesz model to Ci wyskoczą filmiki ukazujące suwanie palcami po ekranie

#355 lookash

lookash
  • 401 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 September 2007 - 20:26

Ale to tylko takie filmiki pokazowe. Ja tez chetnie ogladnal bym relacje z tego z calosci. Najlepiej na iPodzie w drodze jak gdzies pomykam autobusem ;)

#356 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 September 2007 - 20:31

troche odkopie...

Szczerze mowiac zastanawialbym sie czy nie przesiasc sie na Toucha gdyby tylko kumple zostali w usa do tego 28go. Pojemnosc moze i zeszlaby z 30 na 8 gb ale zacheca mnie cholernie cala obsluga i mozliwosci tego.

A co do wifi to akurat o to sie nie boje bo moze i bedzie zablokowane ale znajda sie genialni spece ktorzy to przerobia i odblokuja ;) Toz to juz system operacyjny to i wieksze mozliwosci modowania.

jak go dostaniesz to skrobnij cos na forum jak dziala to wifi. ale co do zdejmowania ograniczen to nie bylbym taki optymistyczny. do tej pory soft na nano2g jest nietkniety z powodu zaszyfrowania. jak zrobia taki numer na tych nowych wersjach to nic sie nie zdziala. chociaz z drugiej strony soft do iphona nie jest zaszyfrowany wiec kto wie...

Jest Windowsowe iTunes po polsku. I na stronie Apple jest tylko XP i Vista, nie można już ściaagnąć na 2k.

oj niedobrze niedobrze, ale to nie znaczy ze nie bedzie mi to sie chcialo zainstalowac, moze da sie wymusic instalacje. zreszta pewni nic nowego dla mojego ipoda nie bedzie ale jednak chcialbym miec mozliwosc aktualizacji softu bez wydawania 500zl na nowy system.

#357 lookash

lookash
  • 401 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 September 2007 - 20:40

jak go dostaniesz to skrobnij cos na forum jak dziala to wifi.

No i juz po marzeniach ;) Kumple juz na 100% wracaja po tym weekendzie :( No ale nie ma tego zle co by na dobre nie wyszlo - przywioza mi Classica 80 i poleci na allegro - przynajmniej bedzie juz sianko na jakies inne gadzety ;)

#358 Hazreth

Hazreth
  • 598 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 06 September 2007 - 20:43

Ale skąd przypuszczenie o zablokowaniu wifi? Gdzie, na jakich warunkach i że co w ogóle, wtf? To jest jakoś tak luźno rzucone w rozmowie, czy są jakieś przecieki? Bo ja chcę Toucha, ale Toucha z wifi! :P I czy ktoś by mi mógł powiedzieć, czy kupiony w US&A iPod [nowy albo refurb] jak się zepsuje, to tutaj [PL znaczy się] mi go naprawią na gwarancji, czy trza do US&A słać?

#359 Jahu

Jahu
  • 202 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 September 2007 - 20:52

ja kupowałem w irlandii i gwarancja jest 'global' ale nie kożystałem z polskiego zerwisu więc trudno mi powiedzieć czy sie wypna na kogoś z ipodem zza oceanu czy nie..

#360 kamil89

kamil89
  • 17 posts

Posted 06 September 2007 - 21:20

_igi chyba tam nie ma tego podzielenia, zresztą zobacz ;)
[url][/url]

#361 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 06 September 2007 - 21:23

I czy ktoś by mi mógł powiedzieć, czy kupiony w US&A iPod [nowy albo refurb] jak się zepsuje, to tutaj [PL znaczy się] mi go naprawią na gwarancji, czy trza do US&A słać?

Jezeli akceptuja nowy to rowniez refurb

#362 flobar

flobar
  • 36 posts

Posted 06 September 2007 - 21:29

na youtube wpisz ipod touch czy jaki chcesz model to Ci wyskoczą filmiki ukazujące suwanie palcami po ekranie

no wlasnie pal szesc z dotykaniem :P chcialbym zobaczyc jak steve to prezentuje bo co jak co, ale tylko on jest w stanie zaprezentowac to z polotem na wysokim poziomie :D

a i sprawdzilem konfiguracje na http://www.apple.com...amingcheck.html i pokazuje mu ze jest wszystko git :/

#363 zebda

zebda
  • 106 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 September 2007 - 21:37

Dokładnie. Pamiętam jak znajomy kiedyś mówił że nic mu nie zastąpi fizycznych płyt półce. I nadal jest wiele takich osób, a taki cover flow w jakiś sposób to emuluje - nadal to nie to samo ale zawsze :)

No tak spox, moze w itunes jak patrze na kilkanascie cali, ale chyba nie na ipodzie na kilku calach przekatnej...a pozatym ja ciagle mam te plyty na polce, wiec w drzwiach domu ipod ma wlaczany tryb maxymalnej oszczednosci baterii;) :grin:

#364 flobar

flobar
  • 36 posts

Posted 06 September 2007 - 21:37

hehe stronka jakims cudem pomogla i dala mi mozliwosc obejrzenia "beat goes on" :) klikajcie w tamten link w razie podobnego problemu :D

#365 Hazreth

Hazreth
  • 598 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 06 September 2007 - 21:45

No tak spox, moze w itunes jak patrze na kilkanascie cali, ale chyba nie na ipodzie na kilku calach przekatnej...a pozatym ja ciagle mam te plyty na polce, wiec w drzwiach domu ipod ma wlaczany tryb maxymalnej oszczednosci baterii;) :grin:

No widzisz, ale większość osob uznaje to za superekstra bajer, to robi wrażenie wśród znajomych patrzących przez ramię co tam robisz i fogle. Na tobie to wrażenia nie robi. Soo... nie potrzebny ci nowy iPod, that's all. ;)

I skąd informacje o rzekomej teoretycznie możliwej blokadzie wifi w iPodzie Touch?

#366 mzagro

mzagro
  • 148 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 September 2007 - 21:47

_igi chyba tam nie ma tego podzielenia, zresztą zobacz ;)

ale fajny ten iPod Classic :D wow chyba sobie zamowie na ebayu :)

#367 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 06 September 2007 - 22:25

Ja jestem ciekaw jakie ceny beda w Polsce za 160 gb....

#368 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 September 2007 - 22:32

informacje o wifi pochodza z tad ze touch bedzie mal dostepne tylko widgety safari i itms. i to sa (na razie) wszystkie opcje jak mozesz wykorzystywac wifi.

#369 Hazreth

Hazreth
  • 598 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 06 September 2007 - 22:34

informacje o wifi pochodza z tad ze touch bedzie mal dostepne tylko widgety safari i itms. i to sa (na razie) wszystkie opcje jak mozesz wykorzystywac wifi.

Czyli idzie o to, że nie można używać innych aplikacji wykorzystujących wifi na touchu?

Not a problem for me.

I tak nie nastawiałem się na instalowanie innego wifiużywającego badziewia ;) Ani na w ogóle instalowanie czegokolwiek.

O ile dobrze zrozumiałem ;)

#370 Maver

Maver
  • 100 posts

Posted 06 September 2007 - 22:42

Hazreth nie mów jakiś komunikatorek by się przydał chociaż ;) a już o możliwości opglądania filmów z napisami to już wogóle było by coś :) Mi także touch wpadł w oczko ;) obawiam się tylko polskiej ceny... Ale wifi + safari + mp3 + videło kussi kussssssi ;) mi się podoba napewno znajdzie zastosowanie na uczelniach ;P Szybko przeglądnąć najpotrzebniejsze stronki, sprawdzić pocztę, posłuchać mp3 etc... Pozostaje czekać na wyjście Toucha w PL...

#371 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2007 - 23:12

Nadal nie rozumiem, safari to przeglądarka internetowa (co to znaczy widget?), czyli jeśli wejdę na jakikolwiek adres i kliknę download to zapisze mi na dysku czy nie (ściąganie z serwera)? Pzdr:)

#372 mzagro

mzagro
  • 148 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 September 2007 - 09:44

Po prostu swietna jest ta strona Apple Poland/SAD... :-x czy oni zawsze maja taki zapłon? Przeciez na pewno dostali juz te wszystkie materialy o iPodach - mogliby je umiescic na stronie. heh

#373 djyoda

djyoda
  • 155 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 September 2007 - 12:50

Ale poco mają umieszczać skoro niemają jeszcze sprzętu... poczekaj jakieś 2/3 tgodnie i wszystko będzie:) pierw oni muszą dostać sprzet zeby mieć na stanie...!!!

#374 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 September 2007 - 14:02

@Hazreth dokladnie o to mi chodzilo z obejrzanych prezentacji wynika ze nie ma mozliwosci zapisywania niczego na dysku. mozliwe ze to sie zmieni w przyszlosci. widget cos jak aplikacja w formie plugina, w tym wypadku plugina do systemu operacyjnego iphone/touch. i czytajac inny temat na forum takie cos mnie naszlo - czesto punkty dostepowe umozliwiaja korzystanie z sieci za friko ale wymagaja zastosowania pewnych konkretnych ustawien. lub chociazby zwyklego loginu i hasla. nie zauwazylem niczego takiego na prezentacjach, wiec zastanawiam sie czy bedzie to wspolpracowac ze wszystkimi punktami dostepowymi?

#375 mzagro

mzagro
  • 148 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 September 2007 - 14:22

Myslalem ze ten czarny iPod Classic jest ladniejszy ale jak sie tak z bliska przyjrzec to nie za fajnie wyglada. Srebrny chyba lepszy. Szkoda ze zmienili ten design bo poprzednie video wygladaly duzo lepiej.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users