Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

We wrześniu nowe iPody? (informacja prasowa)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
507 odpowiedzi w tym temacie

#326 lukas_log

lukas_log
  • 24 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 września 2007 - 14:50

A czym Ipod Clasic różni sie od Ipoda 5.5 G "w środku" Łudzę się że zwykły update pozwoli mi cieszyć się cower flow na moim ipodzie 5.5 G bo reszta zmian nie jest jakaś olśniewająca a za rok lub dwa gdy iphony będą miały kolo 40 - 80 gb pojemności wtedy będzie sie opłacało je kupić.

#327 zebda

zebda
  • 106 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2007 - 15:20

Hmmm a dopiero co kupilem iPoda Video nowego za 1200PLNów.... ....za radą forum, że nie będzie nowego Video:-x :-x :-x Ale w sumie po co mi 160gb dysku? Jak przerobilem moje plyty na mp3 to wyszlo mi...5 giga :wink: Mysle ze jak sie nie oglada filmow (jak dla mnie to troche dziwne, mam wrzuconch kilka teledyskow dla bajeru zeby ewentualnie pokazac co iPod umie) to 5,5G jest ok... ...tak samo z iPod touch - toz to zabawka do ogladania filmow bo do muzy po co komu taki ekran...

#328 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2007 - 15:53

...tak samo z iPod touch - toz to zabawka do ogladania filmow bo do muzy po co komu taki ekran...

Tu nie chodzi raczej o to czy taki ekran jest do muzy czy nie. Taki ekran jest do dotykowego interface'u. Trudno zeby wlakowali obsluge paluchem w cos co ma ekran wielkosci video ;)

Szczerze mowiac zastanawialbym sie czy nie przesiasc sie na Toucha gdyby tylko kumple zostali w usa do tego 28go. Pojemnosc moze i zeszlaby z 30 na 8 gb ale zacheca mnie cholernie cala obsluga i mozliwosci tego.

A co do wifi to akurat o to sie nie boje bo moze i bedzie zablokowane ale znajda sie genialni spece ktorzy to przerobia i odblokuja ;) Toz to juz system operacyjny to i wieksze mozliwosci modowania.

#329 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 06 września 2007 - 16:40

Wi-fi nie moze byc zablokowane, przeciez ma to byc jedna z glownych funkcji iPoda Touch, jak wczoraj Steve pokazywal podczas Apple Event. Owszem nie ma programu do obslugi poczty, na szczescie ja nie uzywam (korzystam praktycznie wylacznie z GMail), wiec Safari mnie satysfakcjonuje. Zrobilam pre-order na Touch z Amazon, bo nie ma podatku w przeciwienstwie do Apple Store. Zapewne sobie dlugo poczekam, jezeli zamowienia bezposrednio od Apple dostana priorytet.

#330 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 września 2007 - 17:00

Jest Windowsowe iTunes po polsku. I na stronie Apple jest tylko XP i Vista, nie można już ściaagnąć na 2k.

#331 kamil89

kamil89
  • 17 postów

Napisano 06 września 2007 - 17:17

Jak szybko może pojawić się ipod classic w Polsce ? w jakiej może być cenie ? czy jest możliwe żeby w połowie października móc kupić tego ipoda w media markt ? Z gory dzięki za odpowiedź :)

#332 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2007 - 17:25

Moje zdanie apropos wszystkich modeli: iPod shuffle - bardzo dobrze, że kształt został taki sam ale kolory brzydkie (red jedynie mi się bardzo podoba) ;) iPod nano - ten mały clickwheel wygląda okropnie, nieproporcjonalnie ;) iPod classic - wolę iPoda video ale oczywiście pojemność 80GB i 160GB robi wrażenie ;) iPod touch - super, o takim marzyłem ale pamięć nie ta..... czekam na wersję minimum 32GB ;)

#333 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 06 września 2007 - 17:29

Ja już zbieram na Toucha 8GB. Muzyka moja w Tjunsach to i tak zaledwie 5,5 GB, więc mi wystarczy spokojnie. Zresztą - ja nie mam pod tym względem jakichś ogromnych wymagań, mój iPod obecnie ma 2 GB i z nim żyję ;) Właśnie idę anulować zamówienie na The Witcher - The Game, ed. kolekcjonerska, jedyna gra, jaką chcę kupić, bo ten Witcher to 200 zł dalej od Toucha. Potem kupię zwykłą edycję. Bo przy iPodzie Touch to ten breloczek czy koszulka to żaden gadżet :) Anyway, zastanawiam się, kiedy pojawią się w Apple Store Touch refurbrished. Mam w Stanach znajomego, więc jeżeli się dość szybko iPod Touch w Polsce nie pojawi albo będzie w idiotycznej cenie, to kupię z Stanach. A refurblished to by była kolejna okazja do oszczędzenia. Tylko jak z gwarancją jest? A dotykowy ekran i ten sposób obsługi po prostu niesamowicie mi się podoba i możecie mnie zabić a potem torturować, ale zdania nie zmienię ;)

#334 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 września 2007 - 17:31

Refubished to używany z pełną gwarancją i wymienionymi wadliwymi podzespołami.

#335 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 06 września 2007 - 17:34

Refubished to używany z pełną gwarancją i wymienionymi wadliwymi podzespołami.

No dobrze, dobrze, ale jak z gwarancją w Polsce? ;) Bo się nie orientuję... Kupione za granicą iPody będą na mocy gwarancji w razie czego serwisowane u nas, czy się na mnie wypną, jak mi się coś zepsuje i będę musiał do Stanów słać?
To się tyczy nie tylko refurbów ale i nowych.

#336 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 06 września 2007 - 17:39

iPod Touch - iPhone dla ubogich. Ale ma swoje plusy - swietnie ogladac sie bedzie na nim video i ma internet. Ale co im szkodzilo wsadzic jeszcze do niego widgeta Mail?? Do sluchania muzyki - troche niepraktyczne, ciezko bedzie sie nim sterowac przewijaniem, wogole,zarzadzac muzyka, np w kieszeni kurtki, kiedy bedzie zima. Za kazdym razie przy probie zmiany utworu,trzeba bedzie wyjmowac go na mroz. W zwyklym ipodzie, fajnie to sie robi w kieszeni. Classic - pamiec duza,ale co z tego,ze moim zdaniem, brzydkie? Ipod powinien byc bialy. Dlatego pewnie zakupie poda video rfrb. Nano - i znow Apple wrocilo do latwo rysujacych sie tylnich obudow. ;( Na szczescie w nowe nano wygladaja o wiele lepiej na zywo, niz na prezentacji. Fajny ipod dla kobiet, tak mi sie wydaje..

#337 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 06 września 2007 - 17:43

nikt nic nie wie o aktualizacji softu na starsze ipody? mam 5g i kiedy wyszedł 5.5g dodali pare bajerów.

#338 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 września 2007 - 18:06

Do 5G nie dodali nic - żadnej wyszukiwarki itd. No chyba tylko przewijanie po literce. A na pewno nie dodadzą do 5.5 G Cover Flow - za mało RAMu.

#339 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 06 września 2007 - 18:22

Dodali regulację jasności i wskaźnik tego czy ipod coś ładuje do kompa lub odwrotnie. Nie wiem jeszcze czy tamten soft gry obsługiwał. I chyba jeszcze powtarzanie wszystkiego.

#340 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2007 - 18:34

A na pewno nie dodadzą do 5.5 G Cover Flow - za mało RAMu.

To myslale ze akurat najmniejszy problem. Glowna kwestia to marketing. Kto o zdrowych zmysłach da uaktualnienie do starego sprzetu, robiace z niego nowa wersje wlasnie wprowadzana? Zapewne czesc ludzi posiadajacych iPoda video (nawet tych z 80gb) zamieni go na nowego tylko po to by miec cover flow. To by sie najzwyczajniej w swiecie nie oplacalo.

A ja mam inne pytanie. Jak wyglada sprawa equalizera? Zmienili cos w tej kwestii? Wiadomo juz cos czy jest usprawniony i dziala tak jak powinien a nie ze znieksztalca dzwiek?

#341 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 06 września 2007 - 18:49

iPod shuffle - bardzo dobrze, że kształt został taki sam ale kolory brzydkie (red jedynie mi się bardzo podoba) ;)

Zgadzam się z tobą, czerwony cudnie się prezentuje, w przeciwieństwie do innych kolorków. Ten fioletowy taki "emo" jest :lol:

iPod nano - ten mały clickwheel wygląda okropnie, nieproporcjonalnie ;)

Tu również się zgadzam.

iPod classic - wolę iPoda video ale oczywiście pojemność 80GB i 160GB robi wrażenie ;)

A tu nie. Classic jest o wiele ładniejszy od Video, nareszcie pozbyli się tego nędznego plastiku (swoją drogą, ciekawe, czy ekraniki się też tak łatwo będą rysować). Największe wrażenie zrobił na mnie fakt, że wersja 160 gigowa ma taką samą grubość co mój, osiem razy mniejszy (pojemnościowo) iPod 4G :shock:

iPod touch - super, o takim marzyłem ale pamięć nie ta..... czekam na wersję minimum 32GB ;)

A po grzyba ci taka pojemność, skoro nie możesz swojego Video do połowy nawet zapchać :P Wersja 16 giga nawet jest ciekawa, ale jak dla mnie cholernie niewygodna, bo mam na komputerze 25 giga muzyki i ciągle jej przybywa.

---- Dodano 06-09-2007 o godzinie 19:52 ----
Właśnie, orientuje się ktoś, jak jest z tym durnym podzieleniem ekranu? Czy w zakładce Artists, Albums i songs też jest podzielony?

#342 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2007 - 18:52

czyli musialby byc interfejs www do poczty zeby z niej korzystac, a i z bezpieczenstwem takiego polaczenia roznie moze byc.

To dla mnie nie problem, mogę korzystać z poczty przez www. Chodziło mi bardziej o ściąganie danych na dysk.

#343 bremoo

bremoo
  • 17 postów

Napisano 06 września 2007 - 19:00

Wie ktoś może czy będzie wersja U2 iPoda Classic? ciekawe jak będzie z cenami ipodów w Polsce ich wprowadzeniu...

#344 aleks

aleks
  • 1 postów

Napisano 06 września 2007 - 19:08

mi sie bardzo podoba nowy ipod nano mialem zamiar kupic sobie ostatnio juz dobrze ze poczekalem 4GB za cene 2GB starego ipoda 149$ to naprawde niezle cena ipody pojawily sie juz w ofercie internetowej circuitcity.com teraz tylko czekam az bedzie dostepne w moim lokalnym oddziale circuit

#345 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 września 2007 - 19:28

myślę że U2 nie będzie ale zobaczymy

#346 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 06 września 2007 - 19:33

myślę że U2 nie będzie ale zobaczymy

Może coś innego, np. iPod Carlos Santana :grin:

#347 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 06 września 2007 - 19:36

bardziej iPod Bob Dylan

#348 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 06 września 2007 - 19:38

bardziej iPod Bob Dylan

Whateva Posted Image

#349 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 września 2007 - 19:41

Biały iPod Elvis style :lol:

#350 zebda

zebda
  • 106 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2007 - 19:42

A czy zastanawialiscie sie po co w sumie caly ten CoverFlow? Przeciez startuje sie muzyke, ipod w kieszen i patrzy sie na niego dopiero przy wylaczaniu muzyki, kiedy na to patrzec? Przez godzine po zakupie i zaladowaniu muzy z iTunes?...Czy moze ja nie wiem co to CoverFlow?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych