Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nietypowa naklejka do MacBook Pro 15"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 gosu001

gosu001
  • 81 postów

Napisano 27 września 2012 - 13:56

Witam,
ostatnio w swoim MacBooku Pro 15" miałem wymienianą matrycę na zamiennik nie posiadający napisu "MacBook Pro" na czarnej ramce pod ekranem. Mam pytanie czy jest możliwość zakupienia takiej małej przezroczystej nalepki z tym właśnie napisem lub czy ktoś nie orientuje się czy jest możliwość zamówienia czegoś takiego indywidualnie i na zamówienie (szukałem po różnych stronach firm produkujących nalepki i naklejki jednak nic takiego nie znalazłem - wszędzie można znaleźć jedynie skiny na górną część obudowy).
Chodzi mi o taki właśnie napis:
http://images.anandt.../MBP13_logo.JPG

pozdrawiam

#2 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2012 - 16:20

Bez tego napisu czujesz się gorszy ? Czy jak ?? Nikt takiego czegoś raczej nie produkuje , musiał byś iść do jakiejś drukarni koło siebie która drukuje na foliach i zamówić , od razu cie grubo skasują . Tak to jest jak sie chce oszczędzić 20 zł na szybie .

P.S jak cie tak jara napis Macbook Pro kup sobie całą szybę : 15" 15.4" New Apple Alu Unibody Macbook Pro LCD Glass Lens Screen Cover A1286 | eBay .

#3 gosu001

gosu001
  • 81 postów

Napisano 27 września 2012 - 17:20

Po pierwsze szyba nie była wymieniana przeze mnie tylko przez poprzedniego właściciela. Po drugie nie chcę się czuć lepszy ani mnie to nie jara, zadałem tylko grzeczne pytanie odnośnie czy coś takiego w ogóle istnieje. Po trzecie proponuję zapoznać się z zasadami ortografii i poprawnego pisania na forum, wtedy już całkowicie będziesz mógł czuć się lepszy od innych.

#4 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 27 września 2012 - 18:10

Nie istnieje. mogę ci dać naklejkę windowsa, będziesz hipsterem ;)

#5 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 27 września 2012 - 18:22

Każda naklejka odstająca od szyby wyglądałaby równie tandetnie co ogryzek przyklejony taśmą po drugiej stronie... Pogódź się z brakiem albo wymień na oryginalną.

#6 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 27 września 2012 - 18:42

Bez napisu masz prawie Retine, po co kombinować :)

#7 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 27 września 2012 - 18:46

Czy autor moglby wkleic zdjecie jak wyglada taki zamiennik bez napisu w praktyce?

#8 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 września 2012 - 20:29

Czy to już nie jest przesadyzm ? Naklejka, ludzie mają inne problemy ...

#9 rotkif

rotkif
  • 154 postów

Napisano 27 września 2012 - 20:39

Ja bym się cieszył na twoim miejscu, teraz twój laptop wygląda jak MBPr, on tez nie ma napisu na dole.

#10 gosu001

gosu001
  • 81 postów

Napisano 27 września 2012 - 20:40

Nie istnieje. mogę ci dać naklejkę windowsa, będziesz hipsterem ;)

Każda naklejka odstająca od szyby wyglądałaby równie tandetnie co ogryzek przyklejony taśmą po drugiej stronie... Pogódź się z brakiem albo wymień na oryginalną.

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Faktycznie nie ma sensu nic kombinować, bo można zepsuć cały wygląd ekranu. A pytałem tak jakoś z ciekawości, pod wpływem chwili zabrakło mi tego napisu i natchniony tym od razu zapytałem na forum czy ktoś o czymś podobnym kiedyś słyszał ;)

Bez napisu masz prawie Retine, po co kombinować :)

Haha, racja! Nawet o tym nie pomyślałem, a faktycznie można to sobie tak tłumaczyć, że PRAWIE Retina :)

Czy autor moglby wkleic zdjecie jak wyglada taki zamiennik bez napisu w praktyce?

Jasne, proszę bardzo:
http://imageshack.us...92012212134.jpg

Czy to już nie jest przesadyzm ? Naklejka, ludzie mają inne problemy ...

Zgodzę się, że to przesadyzm, ale zapytać zawsze warto :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych