Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

apple tv rent movies

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 cavu

cavu
  • 15 posts

Posted 26 September 2012 - 16:32

Ok, przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego problemu: Wypożyczyłem film w HD poprzez iTunes w moim Macbooku. Film się ładnie ściągnął, mogłem go nawet przerzucić do iMaka. Jednakże film miałem zamiar oglądać na mojej plazemce z kinem domowym. Apple tv w menu itunes/wypożyczenia go jednak nie widzi. Pytanie jest następujące: jak mam odtworzyć film poprzez apple tv aby oglądać go na telewizorze (65 cali), a nie na Makach. Dodam, iż nie interesuje mnie streaming z iTunes makowego do apple tv. Chciałbym zobaczyc wypożyczenie w menu apple tv (dodam że to 2nd gen). Pozdr cavu

#2 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 29 September 2012 - 00:44

Z tego co pamiętam, to wypożyczenia z itunes na komputerze NIE są widoczne w appleTV. Sorry zostaje ci tylko stream z PC.

#3 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 01 October 2012 - 13:05

Chodzi o to, że w zasadzie ATV2 nie ma fizycznego dysku twardego do przechowywania filmów. Albo jest ona streamowany z Internetu albo z Maca. W AppleTv pierwszej generacji flmy ściągały się na dysk twardy; w ATV2 na dysk Maca. W Bibliotece programu iTunes powinieneś włączyć opcję katalog domowy i wtedy powinieneś zobaczyć ten film w opcjach zakupy/wypożyczenia w Bibliotece iTunes widocznej w ATV2. To tyle. Miłego oglądania.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users