Witam,
Po instalacji IOS 6 zauważyłem - chyba że się mylę i tak samo było w ios 5.1.1 - że telefon nawet podczas rozmowy (przez bluetooth jak i przez słuchawki) automatycznie blokuje się po określonym w ustawieniach czasie. Oznacza to, że chcąc zakończyć rozmowę należy najpier odblokować telefon suwakiem a dopiero wtedy kliknąc zakończ.
W poprzedniej wersji wydaje mi się, że telefon tylko się wygaszał, a kliknięcie w ekran od razu pokazywało funkcję zakończ.
Proszę o info.
Gdzie można zgłaszać takie usterki, aby doszły do apple ?
Automatyczna blokada telefonu - iphone 4s
Rozpoczęty przez
Robert 4S
, 25 wrz 2012 19:16
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 września 2012 - 19:16
Napisano 25 września 2012 - 20:01
Jak korzystasz z zestawu głośnomówiącego, zawsze jest zablokowany ekran, przecież rozmowę odbierasz i kończysz słuchawką a nie na ekranie. Okran zostaje odblokowany tylko jak odbierzesz na ekranie. Inaczej nie miało by sensu używanie telefonu z zestawem BY.
Napisano 25 września 2012 - 20:09
To zestaw w samochodzie - telefon mam na uchwycie i odbieram rozmowy na ekranie i tak je kończe. Sprawę rozwiązuje co prawda wyłączenie autoblokowania, ale wtedy ekran nie wygasza się w trakcie rozmowy - a często rozmawiam po parenaście lub paredziesiąt minut - i nie potrzebnie ciągnie to baterię.
Napisano 28 września 2012 - 09:45
Witam,
mam identyczny problem i nie jest to wywołane przez zestaw samochodowy. Jest to funkcja, która pojawiła się w iOS 6. Dosyć uciążłiwe jest odblokowywanie telefonu aby zakończyć rozmowę. Przejrzałem wszelkie możliwe ustawienia i jedyna opcja to wydłużyć czas auto-blokady lub ją całkowicie wyłączyć.
Napisano 28 września 2012 - 09:51
Proponuję zrobić reset urządzenia, u znajomego pomogło. Telefon się blokował w czasie rozmowy, a po restarcie już problem nie występuje (iPhone 3GS).
Napisano 28 września 2012 - 17:18
niestety reset (włącz/wyłącz) nie zadział - chyba, że masz na myśli jaki soft reset - ale takiego nigdzie w opcjach nie znalazłem (iPhone 4S) OS 6
Napisano 28 września 2012 - 19:11
U mnie zauważyłem, że jedynym ratunkiem jest odbieranie rozmów oraz ich kończenie za pomoca przyciski na zestawie bluettooth. Bo pojawił się równiez problem, że przy podłączonym zestawie czasami przy odbieraniu przez telefon dźwiek idzie na telefon a nie na zestaw i wtedy trzeba ręcznie w telefonie przejść na zestaw - też tak macie?
Odbierając przyciskiem urządzenia głośnomówiącego dźwiek - jak dotad - słychac na zestawie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych