Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

niekompatybilność?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Aida

Aida
  • 38 posts
  • SkądPL

Posted 27 August 2007 - 20:02

Mak mi się zwiesza. Poważnie. :) I to tak na amen. Już mówię w czym rzecz. Mam pendrive kingstona, którym pracuję na 2 PCtach: jeden to WIN98SE drugi ma WINXP. W momencie kiedy wkładam "gwizdek" (pendrive) do portu USB maka. komputer natychmiast się wiesza. Na amen. Jedyną opcją pozostaje wyjęcie wtyczki z kontaktu, bo przestaje działać cokolwiek włącznie ze stacjami, myszą, klawiaturą itd. Kursory znikają, obraz na monitorze zastyga w bezruchu. W momencie restartu na szczeście nie mam żadnych błędów ale nie mam pewności czy coś się nie krzaczy. Ponadto, mimo zapamiętania plików w formacie Windows, często grafiki wysyłane na pocztę w komputerze z WINXP nie chcą się dać czytać. Dzisiaj "gwizdek" zwariował do reszty i nawet na PC nie chciał czytać plików z Painta (*.BMP). ... Co z tym fantem zrobić? Mieliście już to kiedyś?

#2 Chilon

Chilon
  • 1930 posts

Posted 27 August 2007 - 22:35

Spróbuj przeformatować ten gwizdek ;)

#3 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 posts

Posted 27 August 2007 - 22:55

Dokładnie. Miałem to samo z dyskiem zewnętrznym, z systemem plików NTFS. Teoretycznie odczytywany przez maka - w praktyce strasznie się wieszał. Proponuję przeformatować na DOSowy system plików. MN
  • marcin_sz-n likes this

#4 Aida

Aida
  • 38 posts
  • SkądPL

Posted 31 August 2007 - 13:40

Rozumiem, że pod Windows bo na Maku to raczej nic z nim nie zrobię. :D System FAT?

#5 marcin_sz-n

marcin_sz-n
  • 118 posts
  • SkądSZCZECIN

Posted 31 August 2007 - 14:50

Miałem to samo tyle że na samym Windowsie. Po przefragmentowaniu u kumpla na FAT 32 zaczęło działać :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users