Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#2451 Sendil

Sendil
  • 140 posts
  • SkądBiałystok

Posted 13 November 2012 - 09:59

No i tak jak pisałem wcześniej- w I połowie października zamówiłem iPhona 5 w Orange, a wczoraj odebrałem. Trochę problemów miałem z przejściem z i od innego operatora, ale to szczegół.

#2452 utf

utf
  • 105 posts

Posted 13 November 2012 - 11:13

Ja dziś zamówiłem w T-Mobile 2 sztuki (64GB) podobno ostatnie. Mają być u mnie najpóźniej w czwartek.

#2453 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 posts

Posted 13 November 2012 - 11:19

Ja to jednak mam szczescie. Obchodzilem sie z IP5 jak z jajkiem...dzis rano niefortunnie wyslizgnal mi sie z lapy,powedrowal na dywan, pieknie wslizgnal sie pod fotel by poobijac sie o metalowe jego czesci :-x Gdybym go mial z rok, to bym na to uwagi nie zwracal, majac na uwadze krotki czas uzytkowania postanowilem go sprzedac w komisie. Dostalem 2500 zl i tym samym trzeba bylo dolozyc 350 zl i zmowic kolejny. Termin na 3-7 Grudnia. Sam nie wiem czy dobrze zrobilem zamawiajac go ponownie, bo telefon za 3 tysiace po jednym upadku na DYWAN i niewielkim kontakcie z melatowa czescia fotela poobijany byl na tylnych krawedziach w 5 miejscach :roll:

#2454 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 13 November 2012 - 11:23

Ja to jednak mam szczescie. Obchodzilem sie z IP5 jak z jajkiem...dzis rano niefortunnie wyslizgnal mi sie z lapy,powedrowal na dywan, pieknie wslizgnal sie pod fotel by poobijac sie o metalowe jego czesci :-x Gdybym go mial z rok, to bym na to uwagi nie zwracal, majac na uwadze krotki czas uzytkowania postanowilem go sprzedac w komisie. Dostalem 2500 zl i tym samym trzeba bylo dolozyc 350 zl i zmowic kolejny. Termin na 3-7 Grudnia. Sam nie wiem czy dobrze zrobilem zamawiajac go ponownie, bo telefon za 3 tysiace po jednym upadku na DYWAN i niewielkim kontakcie z melatowa czescia fotela poobijany byl na tylnych krawedziach w 5 miejscach :roll:

Za lekko trzymałeś to jajko. Trzymaj je mocną dłonią, nie pęknie, a trzymane za lekko będzie się wyślizgiwać.
Czy dobrze zrobiłeś hmm to już twoja sprawa. Jeżeli masz pieniądze to możesz robić co chcesz.

#2455 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 posts

Posted 13 November 2012 - 11:31

Trzymanie trzymaniem, tu jednak chodzi o to, ze naprawde delikatny jest to model i trzeba miec naprawde szczescie, ze przy jakimkolwiek upadku nic mu sie nie stanie.

#2456 WildLight

WildLight
  • 76 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 November 2012 - 11:33

Wczoraj zamawiałem. Data dostawy 30.11-06.12, ale uzyskałem informację, że może być nawet kilka dni wcześniej, więc pozostaje trzymać kciuki :)

#2457 tomekh7

tomekh7
  • 73 posts

Posted 13 November 2012 - 11:35

No i tak jak pisałem wcześniej- w I połowie października zamówiłem iPhona 5 w Orange, a wczoraj odebrałem. Trochę problemów miałem z przejściem z i od innego operatora, ale to szczegół.

A dostałeś w zestawie kartę nano-SIM? Mi dziś przywiózł kurier i w środku była micro-SIM :/ Poza tym miałem mieć 6 m-cy za free a na umowie jest 3 więc jeszcze czeka mnie przechodzenie ścieżki reklamacji na dzień dobry.

#2458 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 13 November 2012 - 11:36

Trzymanie trzymaniem, tu jednak chodzi o to, ze naprawde delikatny jest to model i trzeba miec naprawde szczescie, ze przy jakimkolwiek upadku nic mu sie nie stanie.

Może po prostu zainwestuj w jakiś case na niego? Chociażby i przeźroczyste Puro.

#2459 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 13 November 2012 - 11:48

Z ciekawostek, w PLAY na stronie widać, że dorzucili do oferty 32GB jeśli kogoś interesuje ;-)

#2460 Sendil

Sendil
  • 140 posts
  • SkądBiałystok

Posted 13 November 2012 - 12:21

A dostałeś w zestawie kartę nano-SIM? Mi dziś przywiózł kurier i w środku była micro-SIM :/ Poza tym miałem mieć 6 m-cy za free a na umowie jest 3 więc jeszcze czeka mnie przechodzenie ścieżki reklamacji na dzień dobry.

No ja robiłem to osobiście i musiałem z galerii Białej w Białymstoku, gdzie podpisywałem umowę, pojechać do głownej siedziby orange w moim mieście, żeby zmienić kartę na nano-sim. Nastałem się okrutnie ale miałem dużo czasu więc się nie denerwowałem jak co poniektórzy. Sprzedająca od razu mi powiedziała, że 3 miesiące za free są i już. Chciałem więcej, ale jednak słaby w argumentach byłem.

Pozdrawiam

#2461 tomekh7

tomekh7
  • 73 posts

Posted 13 November 2012 - 12:49

No ja robiłem to osobiście i musiałem z galerii Białej w Białymstoku, gdzie podpisywałem umowę, pojechać do głownej siedziby orange w moim mieście, żeby zmienić kartę na nano-sim. Nastałem się okrutnie ale miałem dużo czasu więc się nie denerwowałem jak co poniektórzy. Sprzedająca od razu mi powiedziała, że 3 miesiące za free są i już. Chciałem więcej, ale jednak słaby w argumentach byłem.

Pozdrawiam

Ja kupowałem przez telesprzedaż i oni niby mają 6 miesięcy. Wymiana karty za free czy musiałeś coś dopłacać?

#2462 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 13 November 2012 - 12:50

Tia.. Iphone 5 64gb odebrany.. Wersja biała z orange. Nie podoba mi się :( więc go opycham jak ktoś by chciał to pisać szybko na priva.

#2463 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 13 November 2012 - 12:57

Z ciekawostek, w PLAY na stronie widać, że dorzucili do oferty 32GB jeśli kogoś interesuje ;-)

Dorzucili ale niestety chyba tylko na stronie :( Dzwoniłem do Play i miły Pan powiedział że nie dość iż iPhone 5 rzadko bywa dostępny to i tak przeważnie 16GB.

#2464 Blowy

Blowy
  • 72 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2012 - 14:06

Może po prostu zainwestuj w jakiś case na niego? Chociażby i przeźroczyste Puro.

Case nic nie daje, też się rysuje :]

#2465 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 posts

Posted 13 November 2012 - 14:45

Pozdrawiam

A wystarczy poczytać informację które macie podane na stronie Orange, tam jak byk wisi informacja że tylko przenosząc numer przez infolinię jest 6miech gratis.

Tu cytat "Tylko dla Klientów przenoszących numer za pośrednictwem kanału telesprzedaży specjalna oferta:
- abonament za 0 zł nawet przez 6 miesięcy"

#2466 luki4ever

luki4ever
  • 57 posts

Posted 13 November 2012 - 16:04

czy ktoś tutaj ma jakiekolwiek informacje kiedy będzie dostępny iPhone 5 w Orange (Kraków) lub na stronie online ? Dzwoniłem już w tysiąc miejsc i w tej cudownej sieci nikt nic nie wie, zupełnie jakby Apple podrzucało im te telefony bez ich wiedzy nocą...

#2467 czasfa

czasfa
  • 18 posts
  • SkądPłock

Posted 13 November 2012 - 16:30

@xtek 30 Lis, 2012 - 06 Gru, 2012, czyli niby zmiana na korzyść. Ale i tak porażką jest to, jak długo trzeba czekać na ten telefon, w dodatku tyle czasu po premierze.

#2468 basterall

basterall
  • 39 posts

Posted 13 November 2012 - 17:14

czy ktoś tutaj ma jakiekolwiek informacje kiedy będzie dostępny iPhone 5 w Orange (Kraków) lub na stronie online ? Dzwoniłem już w tysiąc miejsc i w tej cudownej sieci nikt nic nie wie, zupełnie jakby Apple podrzucało im te telefony bez ich wiedzy nocą...

Choćby w tej chwili jest wersja 64 GB na stronie ... przeglądaj stronę, codziennie coś się pojawia.

#2469 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 November 2012 - 17:30

mam pytanie Czy infolinia aos,z polskiej komórki jest darmowa ?

#2470 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 posts

Posted 13 November 2012 - 17:32

Potwierdzam 64 wisi teraz na stronie. Ja sobie już odpuściłem, pomijając fakt że w Play trzeba jeździć po salonach i szukać iPhone bo online nie można zamówić. Polowałem na stornie Orange, w telesprzedaży niby mieli dzwonić jak coś będzie i już miesiąc cisza. Ten telefon nie jest wart tyle zachodu, ja zostaję przy swojej 4S a na przedłużenie umowy biorę xboxa z kinectem za 1zl ;D

#2471 skowrop

skowrop
  • 62 posts

Posted 13 November 2012 - 17:44

A wystarczy poczytać informację które macie podane na stronie Orange, tam jak byk wisi informacja że tylko przenosząc numer przez infolinię jest 6miech gratis.

Tu cytat "Tylko dla Klientów przenoszących numer za pośrednictwem kanału telesprzedaży specjalna oferta:
- abonament za 0 zł nawet przez 6 miesięcy"

Podaj prosze link do tego regulaminu

#2472 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2012 - 17:57

Dostalem 2500 zl i tym samym trzeba bylo dolozyc 350 zl i zmowic kolejny. Termin na 3-7 Grudnia.

To jest chyba najsmieszniejsza rzecz jaka przeczytalem w zyciu. Nie wierzylem, ze sa tacy ludzie, moja wiara w ludzkosc ginie...

#2473 luki4ever

luki4ever
  • 57 posts

Posted 13 November 2012 - 18:17

wowwww iPhone 64GB w Orange na ich stronie był dostępny aż przez godzinę, zanim przeczytałem waszą wiadomość i wszedłem na ich stronę, wszystkie się sprzedały. Ciekawe ile sztuk mieli ? 1 ? 2 ? To jakaś paranoja.

#2474 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 13 November 2012 - 18:21

To jest chyba najsmieszniejsza rzecz jaka przeczytalem w zyciu. Nie wierzylem, ze sa tacy ludzie, moja wiara w ludzkosc ginie...

Dla mnie to może i sobie kupić iPhone'a na każdy dzień tygodnia. Jego sprawa, jego pieniądze, nie Twój (nasz) interes. Jak zapytał czy dobrze zrobił to obiektywna odpowiedź brzmi: NIE.

Dałbym sobie spokój z kilkoma otarciami. Opakował w jakiś case i tyle. Ja osobiście zauroczyłem się wTYM. Polecam i pozdrawiam

#2475 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 posts

Posted 13 November 2012 - 18:29

Dla mnie to może i sobie kupić iPhone'a na każdy dzień tygodnia. Jego sprawa, jego pieniądze, nie Twój (nasz) interes. Jak zapytał czy dobrze zrobił to obiektywna odpowiedź brzmi: NIE.

Dałbym sobie spokój z kilkoma otarciami. Opakował w jakiś case i tyle. Ja osobiście zauroczyłem się wTYM. Polecam i pozdrawiam

Dzieki za konstruktywna krytyke :)
pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users