Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#651 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 29 September 2012 - 21:38

Kaucja jest tylko w przypadku nowych abonentów i drogich telefonów. Ja w T-Mobile zamówiłem sobie 32 GB. W większości punktów były tylko 16, ale zdarzały się 32 i 64. W magazynie centralnym były też nieduże ilości 32Gb. Kaucję oczywiście oddają, jest to zabezpieczenie operatora, bo ktoś weźmie telefon w drogim abonamencie za niedużą kasę np na jakiegoś słupa, żulika spod sklepu i zniknie z bardzo drogim telefonem.

#652 Thomas Percy

Thomas Percy
  • 252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2012 - 21:57

Chyba że tak, pytam bo dawno nie widziałem żeby ktoś tel. wyciągal z worka :)

Święty Mikołaj :-)

#653 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 29 September 2012 - 22:10

Nigdy nie miałem żadnego abonamentu, wziąlem po raz pierwszy niski abonament w t-mobile do tego iPhona 5 i żadnej kaucji nie chcieli.

#654 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 29 September 2012 - 22:13

Nigdy nie miałem żadnego abonamentu, wziąlem po raz pierwszy niski abonament w t-mobile do tego iPhona 5 i żadnej kaucji nie chcieli.

Pochwal się za ile i w jakim abo. Ja kupiłem za 3150zł wersje 32GB, od znajomego z zagranicy.

#655 Templar

Templar
  • 112 posts
  • SkądWarsaw City

Posted 29 September 2012 - 22:47

Również potwierdzam, simlock z Orange zdjęty ;)

U mnie nadal niezdjęty, kupiłem starter Orange, tam już microSIM była, przyciąłem do nano, mieści się idealnie do tacki, ale za gruba jest i mam problem ze spiłowaniem jej do odpowiedniej grubości :P

#656 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 29 September 2012 - 22:49

Papier ścierny i jedziesz :D

#657 chrobro

chrobro
  • 172 posts
  • Skądzachodniopomorskie

Posted 29 September 2012 - 23:23

Bo podpisałeś odpowiednie papiery - 4razy TAK - na obróbkę Twoich danych, sprawdzenie wiarygodności, zadłużeń itp.

Ja akurat płaciłem kartą kredytową to tego papieru już nie musiałem podpisywać.

#658 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 30 September 2012 - 06:47

4 razy? Dwa podpisy byly, calosc od wejscia do salonu i wyjscia z telefonem trwala 20 minut.

#659 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2012 - 08:49

U mnie nadal niezdjęty, kupiłem starter Orange, tam już microSIM była, przyciąłem do nano, mieści się idealnie do tacki, ale za gruba jest i mam problem ze spiłowaniem jej do odpowiedniej grubości :P

Lol za gruba? Ja tez wzialem starter Orange za 5zl i wystarczylo tylko przyciac. Tak samo z moja stara karta Play, tylko przyciecie, bez pilowania.

#660 thms

thms
  • 160 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 September 2012 - 09:07

Ja zamówiłem 5 w Orange, abonament 129zł (nielimitowane rozmowy + 2GB internet), umowa na 2 lata. Koszt telefonu 1049zl (wersja 16GB). Do tego bonus - 6 miesiecy abo za darmo ;) Przeniesienie z Tmobile, które w tym samym abo oferowało tel za prawie 2000pln i brak darmowych miesiecy..

#661 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 30 September 2012 - 09:16

Do tego bonus - 6 miesiecy abo za darmo ;)

Brzmi az niewiarygodnie. Jestem klientem orange od 10 lat, abonamenty mam przewaznie w okolicy 150zl ale takich bonusow nigdy nie oferowali. Czy aby kolegi fantazja nie poniosla? ;)

#662 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 30 September 2012 - 09:19

On przenosił numer i dla tego taki bonus.

#663 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 30 September 2012 - 09:25

Kurde, czuje sie zatem zrobiony w trabe ze bedac z nimi tyle lat dostaje mniejszy bonus niz przechodzacy z innej sieci ... :mrgreen:

#664 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 30 September 2012 - 09:30

Tak było, jest i pewnie będzie ;)

#665 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 posts

Posted 30 September 2012 - 09:41

A na stronie orange jest napisane, że przez 3 mies jest za darmo

#666 thms

thms
  • 160 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 September 2012 - 09:48

Brzmi az niewiarygodnie. Jestem klientem orange od 10 lat, abonamenty mam przewaznie w okolicy 150zl ale takich bonusow nigdy nie oferowali. Czy aby kolegi fantazja nie poniosla? ;)

Nie poniosła. To oferta przez infolinie, dla klientów przenoszących numer.

Przez strone oferuja 3 miesiace za darmo.

Dochodzi do takich absurdów, ze znajoma, która w Orange jest od 7 lat nie ma takich bonusów.. a oferuja jej 200 mmsow.

Na jej pytanie czy w takim razie może sie przenieść np do Play na kartę, a potem wrócić do Orange.. słyszy, ze wtedy dostanie te 6 miesiecy free.

#667 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 posts

Posted 30 September 2012 - 10:22

Nie poniosła. To oferta przez infolinie, dla klientów przenoszących numer.

Przez strone oferuja 3 miesiace za darmo.

Dochodzi do takich absurdów, ze znajoma, która w Orange jest od 7 lat nie ma takich bonusów.. a oferuja jej 200 mmsow.

Na jej pytanie czy w takim razie może sie przenieść np do Play na kartę, a potem wrócić do Orange.. słyszy, ze wtedy dostanie te 6 miesiecy free.

To miło, że dałeś znać. Chyba najwyższy czas uciekać z T-Mobile, gdzie dostałem propozycje nowej umowy, uwaga, abo 110zł i iphone 5 16gb 2300

#668 Clemo

Clemo
  • 322 posts

Posted 30 September 2012 - 10:27

To miło, że dałeś znać. Chyba najwyższy czas uciekać z T-Mobile, gdzie dostałem propozycje nowej umowy, uwaga, abo 110zł i iphone 5 16gb 2300

Aż ciężko uwierzyć, że tak znaczące różnice są miedzy 2 największymi operatorami - a jednak.

#669 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 30 September 2012 - 10:29

APPLE wymienia porysowane iPhone 5 :) Źródło: Makowe ABC . @ prawdopodobnie tylko w Apple Store.

#670 mareksle

mareksle
  • 295 posts
  • SkądOlkusz

Posted 30 September 2012 - 10:35

Są dwa dobre sposoby na ciekawą ofertę ze strony operatora. Albo przenosisz numer i podpisujesz umowę w innej sieci, albo nie decydujesz się na jej przedłużenie i cierpliwie czekasz na kontakt z działu utrzymania klienta. Mnie to właśnie czeka, bo umowa kończy się na początku stycznia, a to co teraz proponują, tak jak napisał kolega karol.mufc (glory, glory ;-)), to kpina.

Aaa, jeszcze jedno. Pamiętam jak kończyła mi się umowa w Plusie, zadzwoniła do mnie miła pani z nową ofertą. Powiedziałem że nie jestem zainteresowany bo chodzi mi o iPhone. Jak już związałem się z T-Mobile i po wygaśnięciu tej z Plusem, zadzwonił do mnie Pan z działu utrzymania klienta i powiedział, że wielka szkoda że już podpisałem nową umowę u konkurencji bo iPhony w Plusie są i była możliwość dogadania się.
Szkoda tylko że zadzwonili do mnie tak późno.

#671 pyrrus

pyrrus
  • 46 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2012 - 10:43

Ja miałem podobną sytuację w T-Mobile. Po kilku latach rachunków po ok. 200 zł i 3 pre-paidach nie byli w stanie zaoferować mi iPhone'a 5 na dobrych warunkach. Doradca wyraznie powiedział, że 5 jest dla nowych klientów. W dziale utrzymania klienta znudzona i zniecierpliwiona pani łaskawie zapowiedziała telefon dopiero w poniedziałek, bo ona ma dużo pracy... Wkurzyłem się i przeszedłem do Orange i dostałem 3 m-ce abo gratis. Za to co w T-Mobile miałem za 200 zł, mam teraz w Orange za 59 zł. I jeszcze różne bonusy. Byłem w szoku. Ale to pokazuje jak sieci zdzierają ze stałych abonentów. W tym przypadku nie opłaca się być lojalnym i wiernym klientem. Tym bardziej, że przeniesienie miałem załatwione przez Orange w jeden dzień. prawda jest taka, że konsultantom w sieciach najwięcej płacą za zdobycie nowego klienta, więc obsługa starego kompletnie im się nie opłaca. Wolą go stracić niż zarobić mało.

#672 wislak23

wislak23
  • 19 posts

Posted 30 September 2012 - 10:51

Wiecie może czy w ispocie w Bonarce jest I5 na wystawie?

#673 grummi

grummi
  • 67 posts

Posted 30 September 2012 - 10:55

A czy jeśli w salonie przeniosę numer z Play (karta) do Orange (abonament) też otrzymam zniżkę na abonament (3 lub 6 miesięcy)?

#674 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 posts

Posted 30 September 2012 - 11:02

mareksle tak jest, glory, glory ;)

A co do tematu to już jakiś czas temu zaczął się ten proceder, w którym nowy klient jest ważniejszy niż obecny i nie mówię tylko o operatorach GSM. Ma to miejsce również w sieciach telewizji cyfrowych

#675 pyrrus

pyrrus
  • 46 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2012 - 11:21

A dziwisz się? W korporacjach jest nacisk na zdobywanie klienta. A jakość obsługi tego, który jest jest postrzegana tylko jako koszt. Nieważne, że można by z tego klienta jeszcze wycisnąć - gdyby tylko coś mu się zaoferowało. Nowy klient to wyższa prowizja, lepsza statystyka i aureolka zdobywcy rynku.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users