Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#626 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 29 września 2012 - 16:38

wystraczy nagrać jeden występ ~ 50min i 7GB leci mi 64GB też nie starcza

#627 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 29 września 2012 - 16:40

WOW, to co Ty człowieku trzymasz na tym iPhone? :)

Lubię mieć pod ręką całą muzykę (a na kompie mam jej już ponad 100GB, kiedyś było nawet więcej, bo miałem w Apple Lossless, teraz to ripuję do MP3 z CD :P), a i w gry lubię grać, na kompie folder z aplikacjami wszystkimi z AppStore ma ponad 30GB (a trzymam tam tylko te co mnie interesują, wszystkie durnoty i wersje demo (lite) wywalam po sprawdzeniu :P).

#628 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2012 - 16:40

Jakby była 128 Gb to bym mógł zrezygnować z Classica, na którym mam aktualnie prawie 100gb muzyki i koncertów.

#629 zigi7

zigi7
  • 62 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:26

a ja dalej nie rozumiem o co chodzi z tym iphonem, nigdy nie miałem i nie bawiłem się może dlatego. To co zawsze mnie zniechęcało to cena, czy adekwatna do produktu tego nie wiem. zastanawiałem się dlaczego tak drogo to przecież ponad połowa ceny (iphone5) imaca? przecież to ma tylko służyć do telefonowania. po drugie trwałość myślałem że za tą cenę dostaniemy "pancerny telefon" jeśli chodzi o materiały, natomiast jak widzę używane telefony na allegro to wszystkie są strasznie obdrapane i porysowane. nie mówię że to zły produkt, sam chcę kupić nowego imaca teraz ale z telefonem pojawiają się pytania. tak jak mówię mogę się mylić, nie oceniam tylko takie pytania mi przyszły. weźmy też pod uwagę że w polsce strasznie mało zarabiamy i taki iphone jest luksusem i może o to chodzi?

#630 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 września 2012 - 17:34

przecież to ma tylko służyć do telefonowania.

Powitac kolege z czasow nokii 3310.

#631 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:36

Jak to ma służyć do "telefonowania" to nie zaprzątaj sobie głowy iPhonem stary, to za wysoka półka.

#632 zigi7

zigi7
  • 62 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:38

głównie do telefonowania, bo to przecież telefon:), może jakieś zdjęcie, stronkę www zobaczyć ale to mają wszystkie telefony teraz. Dlaczego akurat iphone?

#633 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 września 2012 - 17:41

To co zawsze mnie zniechęcało to cena

Cena podobna do cen innych słuchawek z tej półki.

zastanawiałem się dlaczego tak drogo to przecież ponad połowa ceny (iphone5) imaca? przecież to ma tylko służyć do telefonowania. po drugie trwałość myślałem że za tą cenę dostaniemy "pancerny telefon" jeśli chodzi o materiały, natomiast jak widzę używane telefony na allegro to wszystkie są strasznie obdrapane i porysowane.

Jeśli iPhone ma tylko służyć do telefonowania, to na prawdę sobie daruj ten phone :)
Co do ceny to znasz Nokie 8800 Carbon? Zobacz ten telefon i jego ceny. Telefon, który jeśli chodzi o funkcje nic praktycznie nie ma, a kosztuje dużo więcej niż iPhone.

#634 zigi7

zigi7
  • 62 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:47

Ja po prostu się zastanawiam bo nigdy się nie bawiłem iphonem, dlatego pytam o co chodzi? Są droższe i tańsze telefony, jedne woli to drugi tamto, chodzi mi o samą funkcjonalność, co robicie na tym iphonie oprócz telefonowania, gracie, oglądacie, może bateria dłużej trzyma, może ma lepszy design, może lepiej działa dotyk? Dlaczego iphone a nie nokia czy htc?

#635 grummi

grummi
  • 67 postów

Byłem dzisiaj w iSpocie w Galerii Bałtyckiej, jest jedna 5 do pomacania, brak ceny i informacji, według pracowników w sprzedaży jeszcze jej nie mieli, mają byc w przyszłym tygodniu, nie wiadomo jakie i nie wiadomo w jakiej cenie.

#636 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Dlaczego akurat iphone?

Sporo ludzi przyciągnął dzięki appstore. Telefon jak telefon - ale wciąga buszowanie po sklepie, wynajdywanie promocji, odkrywanie super aplikacji, czasem nawet takich niepotrzebnych, ale super wyglądających, dających troche radości czy inspiracji... W przypadku ip4 czy 5 - fajna, jednolita, nieplastikowa bryła... Dlatego akurat iphone - nietuzinkowy kształt i wykonanie + appstore.
Swego czasu ekran i dotyk też był niedościgniony - teraz już konkurenci oferują tak samo działające technologie.

#637 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 września 2012 - 17:51

iPhone oprócz rewelacyjnego iOS ma jeszcze to coś :) No i oczywiście rewelacyjnie spasowaną obudowę nie plastikową.

#638 zigi7

zigi7
  • 62 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:53

dm76 Dzięki za odpowiedź, czyli wszystko po trochu, tylko dlaczego taka duża cena, 3tysie za telefon to dużo, wiemy ile przeciętny polak zarabia;). Dlaczego nie ma przelicznika cen do pensji ale to już chyba zupełnie inny temat;)

#639 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 29 września 2012 - 17:53

Ja po prostu się zastanawiam bo nigdy się nie bawiłem iphonem, dlatego pytam o co chodzi? Są droższe i tańsze telefony, jedne woli to drugi tamto, chodzi mi
o samą funkcjonalność, co robicie na tym iphonie oprócz telefonowania, gracie, oglądacie, może bateria dłużej trzyma, może ma lepszy design, może lepiej działa dotyk? Dlaczego iphone a nie nokia czy htc?

Dla mnie iPhone służy głównie do grania w gry i słuchania muzyki, poza tym przeglądanie internetu poza domem i do tego mam sporo aplikacji w postaci czytników RSS, aplikacji bankowych, często robię przelewy na mieście poprzez telefon. No i na tanim telefonie raczej nie zagrasz w GTA 3, Chinatown Wars, czy Maksa Payne'a, a mnie głównie tego typu gry interesują ;)

#640 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:59

iPhone oprócz rewelacyjnego iOS ma jeszcze to coś :)

iOS kiedyś był rewelacyjny... teraz niestety ciągnie iPhona w przepaść i jest jego piętą achillesową...
Był niedawno fajny artykuł o tym jak iPhone5 mógł mieć rewelacyjną i amazing premierę - gdyby tylko iOS6 dorównał jego hardwarowi...

#641 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 29 września 2012 - 17:59

Na iPhone jest tak naprawdę wszystko, dla każdego, a bardzo ważną cechą jest też 3 letni support, pamięta ktoś coś takiego jak Samsung Galaxy S I ? Ja też nie wiem co to, a iPhone'a 4 każdy zna i otrzymuje aktualizacje do najnowszego systemu, do dziś.

#642 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 29 września 2012 - 18:33

Na iPhone jest tak naprawdę wszystko, dla każdego, a bardzo ważną cechą jest też 3 letni support, pamięta ktoś coś takiego jak Samsung Galaxy S I ? Ja też nie wiem co to, a iPhone'a 4 każdy zna i otrzymuje aktualizacje do najnowszego systemu, do dziś.

Masło maślane.

Wychodzę z założenia że najpierw pomyśl potem napisz, bo czasem trudno się czyta.

#643 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2012 - 18:50

Również potwierdzam, simlock z Orange zdjęty ;)

#644 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 29 września 2012 - 19:02

A w Orange po jakim czasie trwania umowy można zdjąć sim-locka, bo nie za bardzo się orientuje.

#645 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 29 września 2012 - 19:06

Jest szansa jeszcze kupic ip 5 od jakiegos operatora bez umowy w warszawie?chodzi mi tylko o play/orange

#646 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 29 września 2012 - 19:08

W ciągu najbliższych 2 tygodni raczej tak, z tego co dzwoniłem do różnych salonów...

#647 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 29 września 2012 - 19:14

w poniedzislek dostawy w orange wiec czemu 2 tyg? ;)

#648 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2012 - 20:21

A w Orange po jakim czasie trwania umowy można zdjąć sim-locka, bo nie za bardzo się orientuje.

Mozesz zdjac w kazdej chwili za 77zl

#649 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 29 września 2012 - 21:11

Wystarczy miec fakture zakupu :) Bez tego zostaje allegro.

#650 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 29 września 2012 - 21:17

Wybaczcie, ale nie wiem czy dobrze pamietam, a nie odnajde się na 65-ciu stronach. W T-Mobile nie ma ogólnie w sprzedaży wersji 32GB, oczywiscie przy podpisywaniu umowy + trzeba płacić jakąs durną kałcje?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych