Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#451 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 września 2012 - 12:25

Jaki dokument przedstawiłeś oprócz dowodu, bo ludzie biorą bez problemu bez kaucji . i Zależy jaki abonament chciałeś w t-mobile

Oprócz dowodu przedstawiłem zaświadczenie z pracy. Abonament 79zł bodajże.

#452 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 28 września 2012 - 12:26

No to dziwne.

#453 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 września 2012 - 12:31

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tym kraju !? Przecież na strońie Orange wyrazniennaoisana cena bez umowy, a w salonie firmowym maja iPhone a nie chcą mi go sprzedać bo twierdza, ze nie mogą, więc I'm pokazuje ze na ich stronie internetowej jest napisane ze mogą, a oni ze to informacje nie potwierdzone. Bram słów, kupił ktoś bez abonamentu ?

#454 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 28 września 2012 - 12:31

Jaki dokument przedstawiłeś oprócz dowodu, bo ludzie biorą bez problemu bez kaucji . i Zależy jaki abonament chciałeś w t-mobile

Pamiętam że jak brałem iPhona 4 dwa lata temu i przenosiłem się do T-mobile to miałem ten sam problem z kaucją. A oprócz dowodu osobistego okazałem im ostatnie opłacone rachunki z Plusa na podobny abonament (110-130zł) i to było mało wiarygodne by dostać iPhona bez kaucji. Skończyło się na tym że telefon kupiłem na konto matki która miała już dwa numery na siebie w T-mobile i obyło się bez kaucji.

#455 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 28 września 2012 - 12:35

Gratuluję wszystkim zakupionego sprzętu i życzę cierpliwości w oczekiwaniu co niektórym :). Cortland dalej milczy co do iPhona 5, na stronie też nic niema, a iSpot? Ceny Amazing :).

#456 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 12:49

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tym kraju !? Przecież na strońie Orange wyrazniennaoisana cena bez umowy, a w salonie firmowym maja iPhone a nie chcą mi go sprzedać bo twierdza, ze nie mogą, więc I'm pokazuje ze na ich stronie internetowej jest napisane ze mogą, a oni ze to informacje nie potwierdzone. Bram słów, kupił ktoś bez abonamentu ?

Ja kupiłem w salonie Orange 64GB bez umowy, rozmawiałeś z kierownikiem salonu? Bo jak napisałem, obsługa mocno niedoinformowana, nawet niektórzy nie wiedzieli, czy mają iPhony i też myśleli, że nie można bez umowy, bo niby cennika nie ma jeszcze, kierowniczka ogarnięta jedynie, wiedziała gdzie cennik i wszystkie inne rzeczy ;)

#457 blaah

blaah
  • 14 postów

Napisano 28 września 2012 - 12:52

virgin71, przeglądałem dzisiaj tematy na myapple odnośnie faktury z AOS i z tego co było w nich pisane, na fakturze od AOS jest polski NIP sprzedawcy, a nie irlandzki. Ludzie pisali, że najnormalniej w świecie to rozliczali... jak to więc w końcu jest?

Podsumowując, najlepiej trafić salon jakiegoś operatora, w którym sprzedają bez aktywacji.
Czy jest tu może ktoś, kto kupił bez aktywacji iP5 w Playu w Wawie?

#458 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 września 2012 - 12:54

Powiedzcie mi jeszcze jak to jest np w sieci Play jeśli chodzi o gwarancje. Z tego co się orientuję to Apple daje tylko 1 rok gwarancji, a sprzedawca drugi rok? Czyli razem mamy 2 lata gwarancji?

#459 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 12:56

U Apple 1 rok gwarancji, a u sprzedawcy możesz niezależnie od tego skorzystać z prawa o niezgodności towaru z umową (2 lata).

#460 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 września 2012 - 12:57

Dobrze liczę ? T-mobile: 172zł brutto abononament, iphone 5 64gb 1756zł brutto. 172x24 miesiące = 4128 zł brutto Koszt telefonu = 1756 zł brutto Koszt telefonu w AOS = 3750zł Czyli 4128zł + 1756zł = 5884zł brutto. Od 5884zł brutto odejmuję koszt telefonu w AOS czyli 3750zł i wychodzi 2134zł brutto. 2134zł : 24 miesiące = 88zł abonamentu Jeśli dobrze liczę, bo wychodzi w miarę OK.

#461 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 12:58

Czy w Warszawie lub okolicach jest jakiś salon Play/T-Mobile/Plus itp gdzie można normalnie kupić iP5 16gb czarnego w normalnej cenie <3000zł bez abonamentu ?

#462 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 13:00

Czy w Warszawie lub okolicach jest jakiś salon Play/T-Mobile/Plus itp gdzie można normalnie kupić iP5 16gb czarnego w normalnej cenie <3000zł bez abonamentu ?

Spróbuj w Orange, 16GB kosztuje 2929zł + 77zł zdjęcie sim-locka, ja kupowałem 64GB w salonie na Pańskiej, bez umowy, mieli jeszcze 16GB czarne i białe i chyba czarne 32GB, ja wziąłem ostatnie 64GB czarne (białych nie było).

#463 Belze

Belze
  • 71 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 13:01

virgin71, przeglądałem dzisiaj tematy na myapple odnośnie faktury z AOS i z tego co było w nich pisane, na fakturze od AOS jest polski NIP sprzedawcy, a nie irlandzki. Ludzie pisali, że najnormalniej w świecie to rozliczali... jak to więc w końcu jest?

Podsumowując, najlepiej trafić salon jakiegoś operatora, w którym sprzedają bez aktywacji.
Czy jest tu może ktoś, kto kupił bez aktywacji iP5 w Playu w Wawie?

musi być polski bo w polsce kupujesz :)
natomiast jeśli kupujesz na terenie EU, to musisz mieć NIP EU oraz po kupnie trzeba sie starac o zwrot podatku od naszego US, troche klopotliwe.

#464 blaah

blaah
  • 14 postów

Napisano 28 września 2012 - 13:02

GIZIU, w Play i Orange na pewno można kupić za "normalną" cenę, tylko trzeba znaleźć salon. W centrum w Orange (nie pamiętam ulicy) dzisiaj kupiły co najmniej 2 osoby wg tego tematu. Jeżeli uda Ci się znaleźć takowy salon to zapytaj proszę o wersję 32GB :) Mógłbym przygarnąć chętnie takową, chociaż po porównaniu Piątki i 4S, Czwórka wygląda IMO zacniej...

Edit: Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z simlockiem w Orange, zdejmują to od ręki?

Belze, z racji tego iż kupujemy w polskim AOS, druga część Twojego posta nie ma zastosowania jak mniemam? ;)

#465 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 września 2012 - 13:09

Edit: Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z simlockiem w Orange, zdejmują to od ręki?

A jak wygląda w Play? Nakładają simlock? Jeśli tak, to czy ściągają?

#466 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 13:10

Teoretycznie w ciągu 72h ma być zdjęty, ale prawdopodobnie jeszcze dzisiaj będzie, mail ma przyjść. Póki co muszę jeszcze wyrobić nano-SIM w T-Mobile, rano im system nie działał, pójdę drugi raz za chwilę :P

#467 Belze

Belze
  • 71 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 13:27

Belze, z racji tego iż kupujemy w polskim AOS, druga część Twojego posta nie ma zastosowania jak mniemam? ;)

Takie jest prawo. Muszą Ci sprzedać z polską fakturą :)

#468 zariach

zariach
  • 73 postów
  • SkądSopot

Napisano 28 września 2012 - 13:39

Moim zdaniem iSpot się totalnie skompromitował. Chcieli zrobić sobie reklamę. To była przemyślana akcja ale się przeliczyli... Rozpuścili plotki że będzie po 2800-3000 tak by ludzie przyszli, pozapisywali się itp a potem liczyli na to, że skoro juz się zapisali lub przyszli to wezmą i za 4099 bo tak będą już napaleni na szybko... Ale zapomnieli, że to jednak polska... Może by to zadziałało gdyby dali 3300, może ktoś by kupił. A tak? Myślę że pojedyńcze przypadki... Natomiast Orange nie mogąc się zdecydować czy sprzedaje bez abonamentu czy nie traci i tak beznadziejny wizerunek w moich oczach.

#469 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 września 2012 - 13:42

Natomiast Orange nie mogąc się zdecydować czy sprzedaje bez abonamentu czy nie traci i tak beznadziejny wizerunek w moich oczach.

Play tez sie nie moze zdecydowac. Do teraz nie bylo zadnego komunikatu - wczesniej tutaj pisano, ze w niektorych salonach OK a w innych tylko ABO. A szkoda, bo wzialbym nawet z simlockiem Play :/

#470 localhero-dcc71d2008

localhero-dcc71d2008
  • 130 postów

Napisano 28 września 2012 - 13:47

czyli co. teraz wszystko w RĘKACH Chińczyków, a my mamy spokój przez miesiąc. :cool: oby mój 2g wytrzymał. od kilku tygodni już ledwo daje rade :smile:

#471 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 września 2012 - 13:50

Mi w play powiedzieli, że mają kontrakt z apple i na razie nie mogą sprzedawać ip5 bez aktywacji. A odnośnie simlocka to gość powiedział że można zdjąć, ale tracimy gwarancję.

#472 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 28 września 2012 - 13:50

Witam właśnie wróciłem z salony t-mobile i tak : zamówiłem sobie iPhone'a 32gb (przedłużenie umowy) w abo 99 zł za 2200 zł. Czas oczekiwania to ok.3 dni wiec wielkie odliczanie czas zaczac :)

#473 zalceson

zalceson
  • 41 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 28 września 2012 - 13:53

iSpot to banda cwaniaków. Najlepsze jest to, że 3/4 społeczeństwa myśli, że to Apple, a to tylko chciwy, polaczkowy reseller. Kto mądry i rozważny - zamówi w AOS za 2849 wersję 16 GB. Ale zapomniałem, że dla niektórych 2 tygodnie zwłoki to faux pas w postaci pokazywania się ze starym i wolnym 4S.

#474 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 28 września 2012 - 13:54

Dobra, walić. Czekam na iPhone 6. Po tych cyrkach zostawiam swojego 4S. Pozdrowienia!

#475 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 września 2012 - 13:55

Mi w play powiedzieli, że mają kontrakt z apple i na razie nie mogą sprzedawać ip5 bez aktywacji.

A odnośnie simlocka to gość powiedział że można zdjąć, ale tracimy gwarancję.

Oba stwierdzenia to brednia do kwadratu. W ktorym salonie takie informacje uzyskales?
Co do 1. - juz jeden gosc pisal wczesniej, ze kupil w play bez kontraktu. Dodatkowo na imagazine gosc twierdzi, ze gruszka powiedzial mu, ze mozna kupic bez kontraktu.
Co do 2. - simlocki z iPhone zdejmuje sam Apple i to jest jedyny sposob (poza oczywiscie obchodzeniem z jailbreak). Skoro simlock zdejmuje Apple to nie moze to zlikwidowac gwarancji. 4S kupilem w USA w AT&T, odblokowalem go za pomoca pewnego znanego angielskiego portalu i pozniej nie bylo najmniejszych problemow z wymiana gwarancyjna.

Dobra, walić. Czekam na iPhone 6. Po tych cyrkach zostawiam swojego 4S.
Pozdrowienia!

Liczysz na to, ze z 6 nie bedzie cyrkow? :D Powodzenia! Wtedy konkurencja bedzie jeszcze wieksza i jeszcze wiecej hakow sie bedzie pojawiac.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych