Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - w ofercie polskich sieci komórkowych

• This topic is locked This topic is locked
284 replies to this topic

#101 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 26 September 2012 - 19:52

Dobrze Panie moderatorze już słówka nie pisnę ;)

#102 Faghil

Faghil
  • 26 posts

Posted 26 September 2012 - 19:55

@ikaaner, zdradź jakieś szczegóły cennika :-)

#103 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 26 September 2012 - 20:21

Zyjemy w "cywilizowanym" kraju a 1.5 dnia przed premierą iPhone'a nie znamy w jakiej ofercie on bedzie dostepny...

#104 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 26 September 2012 - 20:23

To chyba normalne... jak ktoś pierwszy wystawi ofertę, to reszta będzie mogła jeszcze swoje skorygować i dać atrakcyjniejszą... kto pierwszy ten udupiony..

#105 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 26 September 2012 - 20:25

Moim zdaniem to nie jest normalne ale ilu jest ludzi tyle jest zdan :) Znając życie i tak po "zamowieniu" iPka bedziemy na niego czekac w nieskończoność ;))) P O L S K A

#106 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 26 September 2012 - 20:33

Zrozum, wątek przerodził się w rozmowę między Tobą a macowiec1999. Do tego chyba zostało stworzone PW...

Jakie PW, ja jestem zainteresowany w jakich salonach i gdzie będzie ip5.

Wątek jest o dostępności u naszych operatorów, czyli wszystko jest w temacie.

#107 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 September 2012 - 20:36

iPhone 5 ponoć będzie dostępny jutro w nocy po 24:00 w salonie w Poznaniu, ktoś z was się orientuje czy rzeczywiście? Ewentualnie w jakim salonie?

#108 PATRICO

PATRICO
  • 187 posts
  • SkądTurek

Posted 26 September 2012 - 20:59

iPhone 5 ponoć będzie dostępny jutro w nocy po 24:00 w salonie w Poznaniu, ktoś z was się orientuje czy rzeczywiście? Ewentualnie w jakim salonie?

Skąd masz info? Ja byłem dzisiaj w salonie firmowym i dowiedziałem się, że sprzedaż dla klientów biznesowych rozpocznie się w piątek o 7:00...

#109 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 September 2012 - 21:09

Właśnie dostałem przed chwilą maila od Playa
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Tu masz info.

#110 PATRICO

PATRICO
  • 187 posts
  • SkądTurek

Posted 26 September 2012 - 21:14

Widzisz nie zauważyłem że piszesz o Playu. Ja byłem w t mobile. P.s nano simy już mają:-)

#111 bohen25

bohen25
  • 127 posts
  • SkądToruń

Posted 26 September 2012 - 21:20

Kilka słów o dostępności w Tmobile. W magazynie centralnym na całą Polskę będzie 200!!!sztuk, także szał wielki, do Torunia do salonu firmowego w Galerii Bielawy będą wysłane 2 sztuki, oczywiście czarne. Poza tym w pierwszej kolejności telefony będą dla NOWYCH abonentów, więc nikt przy przedłużeniu umowy nie ma co liczyć że Iphona 5 kupi, bynajmniej nie w piątek. Informacja pewna, od kompetentnej osoby z Tmobile. Zamówiłem sobie białego, jak dojedzie dostanę info. Tyle na razie.

#112 PATRICO

PATRICO
  • 187 posts
  • SkądTurek

Posted 26 September 2012 - 21:21

Wniósłbym też coś odnośnie cennika no ale skoro piszesz że są to bezsensowne wypowiedzi..

Biorę na firmę, przedłużam abo na 2 lata(abo ok 150zł). Za ile mniej więcej dostane 64gb wersję?

#113 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 26 September 2012 - 21:22

Standard z tym ze dostepne sa jedynie dla nowych .. To samo zapewne bedzie w Orange.

#114 Templar

Templar
  • 112 posts
  • SkądWarsaw City

Posted 26 September 2012 - 21:37

A wie ktoś, czy jutro na tej premierze w Playu będzie można kupić telefon bez abonamentu?

#115 nemonick

nemonick
  • 129 posts
  • SkądManchester/Wroclaw

Posted 26 September 2012 - 21:40

nie chce byc zlym prorokiem ale podejrzewam, ze moze byc problem z nabyciem nowego tel w uk teoretycznie zaczeli sprzedawac w piatek 21 tylko co z tego jak mieli moze po kilka sztuk. Nawet w salonie appla. Dzwonilem do nich w piatek i samej sluchawki nie mozna bylo kupic juz w dniu premiery. W niedziele sie przejechalem i patrze stoi kolejka moze z 15-20 osob ale niestety okazlo sie, ze to tylko kolejka dla osob chcacy kupic tel z umowa. Samych sluchawek dalej nie mieli :( I co mi powiedzieli pracownicy appla zamow sobie przez internet :) 3-4 tygodnie oczekiwania :) A u operatorow to wisza tylko plakaty a tel niestety nie ma

#116 nivepl

nivepl
  • 179 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2012 - 21:45

Bylem dzis w SALONIE orange w wawie. Laska na pytanie czy maja juz nanosim zareagowala zdziwieniem i niewiedza jak bym ja pytal czy maja juz te nowe odkurzacze zelmera. Nie miala pojecia o co ja pytam. Jej bardziej ogarnieta kolezanka wiedziala o co chodzi i mowi: nie nie mamy. - a bedziecie mieli w piatek? - w piatek to raczej nie, moze pozniej. I mean... COME ON!!!! Rozumiem ze telefony i oferty trzymaja w tajemnicy... bo przyslowiowy Kowalski NA PEWNO bedzie siec zmienial bo w tmobile bedzie iP po 3299 a w Orange po 3249... Ale nano sim? Really!? Poltora dnia przed premiera a u nas sytuacja jak przed 12 wrzesnia i przed konferencja.... Nie, sorry, wtedy wiecej bylo wiadomo;) Polskie sieci komorkowe - International MEN of Mistery...

#117 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2012 - 22:05

Zyjemy w "cywilizowanym" kraju a 1.5 dnia przed premierą iPhone'a nie znamy w jakiej ofercie on bedzie dostepny...

Niestety nie żyjemy w cywilizowanym kraju. Mimo, ze oficjalnie mówi się, że jest inaczej. Jeszcze kilkadziesiąt lat musi upłynąć, conajmniej.

#118 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 26 September 2012 - 22:15

Kilka słów o dostępności w Tmobile. W magazynie centralnym na całą Polskę będzie 200!!!sztuk, także szał wielki, do Torunia do salonu firmowego w Galerii Bielawy będą wysłane 2 sztuki, oczywiście czarne. Poza tym w pierwszej kolejności telefony będą dla NOWYCH abonentów, więc nikt przy przedłużeniu umowy nie ma co liczyć że Iphona 5 kupi, bynajmniej nie w piątek. Informacja pewna, od kompetentnej osoby z Tmobile. Zamówiłem sobie białego, jak dojedzie dostanę info. Tyle na razie.

Coś mi się nie chce w to wierzyć, że a cały kraj mają 200 sztuk...

#119 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 26 September 2012 - 22:18

Coś mi się wydaje, że ip5 w Polsce nie ujrzymy do początku listopada/końca października @up Oby tak było, no cóż przekonamy się w dniu premiery

#120 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 26 September 2012 - 22:24

Zobaczę co jutro powie mi T-Mobile. Jak nic, to zamawiam w AOS albo na Allegro

#121 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 26 September 2012 - 22:26

Też mam zamiar jutro się popytać, ciekawe czy już mają ip5 na magazynie, czy jeszcze czekają na dostawę.

#122 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 26 September 2012 - 22:27

Jutro powiedzieli mi że na magazynie będzie.

#123 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 26 September 2012 - 22:32

Coś mi się nie chce w to wierzyć, że a cały kraj mają 200 sztuk...

a może te 200 ma zostać w magazynie na zamówienia telefoniczne?

w ogóle polityka apple jest dziwna, fabryka ma bardzo małe moce produkcyjne, popyt jest ogromny, a telefonów jak na lekarstwo

#124 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 26 September 2012 - 22:42

a może te 200 ma zostać w magazynie na zamówienia telefoniczne?

w ogóle polityka apple jest dziwna, fabryka ma bardzo małe moce produkcyjne, popyt jest ogromny, a telefonów jak na lekarstwo

Wrzucę swoje 3 grosze. Jak zapewne wiecie Apple we wrześniu prezentuje nowego Iphone. Wg mnie to za mało czasu by skonstruować coś zupełnie innego niż było wcześniej. To by tłumaczyło ewolucję kolejnych modeli. Można ją postrzegać w kategorii udoskonalenia poprzedniego modelu. Nie dziw bo (proszę pamiętać) oprócz opracowania nowego modelu firma musi go jeszcze wyprodukować a produkt jej jest pożądany w chwili premiery na całym świecie. Uważam, że to powód tak małej ilości planowanych dostaw do kraju. Dodatkowo znamy problem "wysychającego kleju", który jednoznacznie wskazuje że Apple nie nadąża z produkcją. Myślę, że większy odstęp między prezentacjami kolejnych produktów przyniósłby tu więcej korzyści. Bo w pewnych momentach przychodzi mi na myśl że Apple zaczyna robić "szybko i na odwal", spijając śmietankę z renomy swojej firmy.

#125 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 26 September 2012 - 22:42

gdzie zamówiłes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users