Witam
Od dłuższego czasu jestem posiadaczem iPhone 4. Dziś stanę się dodatkowo (mam nadzieję szczęśliwym) posiadaczem iPhone 5.
Starszą wersję postanowiłem, że dam żonie i teraz pytanie jak to wszystko ogarnąć.
Chciałbym aby moje kontakty archiwizowały się w iCloud tak jak do tej pory, ale kontakty żony też dobrze byłoby archiwizować w iCloud. Czy jeśli obydwa telefony będą na moje Apple ID to kontakty się wymieszają ?
Jak zrobić, aby każdy miał osobno ale tak, aby np zakupione aplikacje trafiały jednocześnie na 2 telefony.

2 telefony jedno iTunes
Rozpoczęty przez
fotosobczak
, 24 wrz 2012 10:35
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 września 2012 - 10:35
Napisano 24 września 2012 - 11:09
Jeżeli obydwa telefony będą na jednym Apple ID to tak, pomieszają się.
Polecam stworzyć dwa konta Apple ID, *T*woje, dodatkowe dla *ż*ony. Jeśli chodzi o aplikację to wystarczy autoryzacja komputera i zalogowanie się do App Store ze starego konta (drugiego) i pobranie aplikacji, i przy aktualizacji logować się na drugie konto*T* a na pierwszym*Ż* trzymać kontakty i zdjęcia itd.
Napisano 24 września 2012 - 14:48
Twoj Apple ID zostawiasz na swoim nowym iPhone'ie w ustawieniach iCloud by synchronizowal wszystkie uslugi, a zonie zakladasz nowe. Do zakupow mozesz uzywac jednego Apple ID - na wpisanie ID zakupowego jest osobne pole w preferencjach systemowych.
Napisano 24 września 2012 - 16:09
Czyli to co napisałem w prostszym języku

Napisano 24 września 2012 - 16:55
Ja mam podobną sytuacje i żonie ustawiłem synchonizację
na pocztę z Google, i wszystko smiga na jednym Apple id.
Napisano 24 września 2012 - 18:00
ale wtedy masz dodatkowe konto google

Napisano 24 września 2012 - 19:46
No tak

Napisano 24 września 2012 - 23:42
Czyli żonie rozumiem konfiguruję telefon z jej ID a swój ze swoim ID i moje ID mogę wtedy używać do Zakupów na mój i jej telefon ?Do zakupow mozesz uzywac jednego Apple ID - na wpisanie ID zakupowego jest osobne pole w preferencjach systemowych.
Gdzie dokładnie w telefonie jest to miejsce ? Czy też na komputerze mam to ustawić ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych