Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak odpalić plik bin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 maximus600

maximus600
  • 61 postów

Napisano 27 sierpnia 2007 - 11:54

Witam i pozdrawiam. Ponieważ jestem nowy na tym forum proszę o wyrozumiałość gdyż być może pytanie które zadam może się komuś wydać śmieszne. Ściągnąłem demo Quake 3 arena i plik jest w formacie bin. Nie mogę uruchomić gry i system mówi mi, że nie rozpoznaje tego rodzaju pliku. Co mogę z tym zrobić ? Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam

#2 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 27 sierpnia 2007 - 11:59

Montujesz go pod programem daemon tools i normalnie odpalasz, jako obraz płyty. PS. Pod Windows, oczywiście.

#3 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 sierpnia 2007 - 12:29

Montujesz go pod programem daemon tools i normalnie odpalasz, jako obraz płyty.

Piracenie pod windowsem Ci sie na mózg rzuciło?

maximus600: Stuffit powinien sobie z tym poradzić.

#4 maximus600

maximus600
  • 61 postów

Napisano 27 sierpnia 2007 - 12:51

Chodzi o to ze plik się rozpakował ale dalej jak chcę uruchomić to co się rozpakowało to otrzymuję komunikat: nie możesz uruchomić programu teamdemobeta gdyż nie jest obsługiwany w tym systemie a jak wejdę we właściwości pliku to tam pisze, że to jest program classic. Nie pierwszy raz już spotykam się z tym problemem. Jak więc uruchomić na Mac mini tego rodzaju program? pozdrawiam

#5 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 27 sierpnia 2007 - 13:58

Piracenie pod windowsem Ci sie na mózg rzuciło?

Idź donieś do prokuratury, a jak nie masz dowodów, tylko tak sobie piszesz byle pisać, to buzia na kłódkę.

#6 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 27 sierpnia 2007 - 15:40

Zobacz na stronie Apple, jest tu mnóstwo informacji o wymaganiach, plikach niezbędnych etc:
http://www.apple.com.../2000/03/quake/

#7 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 sierpnia 2007 - 17:51

--- offtopic-----

Idź donieś do prokuratury, a jak nie masz dowodów, tylko tak sobie piszesz byle pisać, to buzia na kłódkę.

Zeby donieść (co wcale nie było by głupim pomysłem) nie trzeba mieć dowodów, to raz. Dwa jeśli kojarzysz plik który zawiera "bin" w nazwie z obrazem płyty to rzeczywiście Ci mózg wyżarło.
------ end---------

#8 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 sierpnia 2007 - 19:38

O ile dobrze pamiętam z moich Uniksowych doświadczeń .bin otwiera się w Terminalu ;) Nawet pod OS X coś tak instalowałem..

#9 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 08:58

--- offtopic-----

Zeby donieść (co wcale nie było by głupim pomysłem) nie trzeba mieć dowodów, to raz. Dwa jeśli kojarzysz plik który zawiera "bin" w nazwie z obrazem płyty to rzeczywiście Ci mózg wyżarło.
------ end---------

W sumie mógłbym ci coś odpisać ale... szkoda klawiatury na dyskusję z głupkiem.

#10 tomasz_konrad

tomasz_konrad
  • 165 postów
  • SkądGdańsk / Kielce

Napisano 28 sierpnia 2007 - 09:57

Montujesz go pod programem daemon tools i normalnie odpalasz, jako obraz płyty.

PS.

Pod Windows, oczywiście.

No właśnie, chłopak ściągnął sobie Q3 Arena na Mac'a, a nie PC. A Ty mu wyjeżdżasz z PC'towym soft'em do montowania plików BIN/CUE, na Mac'u Stuffit Expander rozszerzenie .bin traktuje jako archiwum. Z resztą są różne bin'y... np. binarka z programem dla mikrokontrolera, archiwum (Stuffit) lub obraz płyty (BIN/CUE) i diabli wiedzą jak wiele jeszcze.

#11 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:21

A toast nie podmontuje BIN/CUE? wydaje mi sie ze to potrafi? G.

#12 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:45

Sprawa jest prosta, bin w tym wypadku to archiwum. Kolego rozpakował, al enie moŻe uruchomić, bo jest pod Classica, a posiada pewnie intel maca

#13 maximus600

maximus600
  • 61 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 11:51

No wlasnie.Dokladnie tak jest rozpakowalem a nie moge odpalic bo mam Intel Maca. Co z tym mozna dalej zrobic czy nie ma mozliwosci odpalenia tego na Intelu? pozdrawiam

#14 Drole

Drole
  • 41 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:23

a u mnie jest tak że rozpakowuje się macquake3demo.bin i otrzymuję macquake3demo.bin.cpgz i to też się rozpakowuje do macquake3demo 2.bin i tak w kółko :/

#15 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:48

Zrob tak, Jak masz plik macquakedemo.bin, odpal terminal wejdz do katalogu gdzie masz ten plik napisz: chmod +x macquake3demo.bin potem: ./macquake3demo.bin moze to pomoze :) G.

#16 Drole

Drole
  • 41 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 19:28

nie zadziałało też chmod 0777 macquake3demo.bin

na mac os'ie pracuję od niedawna (linuksa znam lepiej i to juz próbowałem)
nie bardzo wiem co to za format ten .bin
bo próba montowania tego pliku jako obrazu dysku też nie pomaga... :/

jedyne co znajduję to to ale nie wiem jak się do tego dobrać

File Type 1 Macbinary II Encoded File (Most common)
Category Encoded Files
Common? Yes
File Description Compressed file encoded as binary or MacBinary; commonly used for transferring Macintosh files over the Internet; ensures the Macintosh resource fork and data fork are kept in one file.

#17 Muka_PL

Muka_PL
  • 12 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 01:09

Stuffit 12 rozpakowywuje pliki bin.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych