Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Excel na MAC-u nie czyta poprawnie ścieżki do łącza pliku Excela (Win)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 AndrzejMilton

AndrzejMilton
  • 2 postów

Napisano 20 września 2012 - 17:51

Witam, Proszę o pomoc. Opis: Mam MacBook Pro z Officem (wszystko legal). Podłączyłem Maca do lokalnej sieci firmowej (Windows). Na serwerze firmowym znajdują się pliki Excella które posiadają komórki z łączami do innych plików excela na tymże serwerze. W komputerach tej sieci opartych na Windowsie - otwierane pliki excela bez problemu się otwierają i aktualizują łącza do innych plików z którymi są związane - to nowrmalne. Gdy ja na swoim MACu - podłączony do tejże sieci firmowej próbuje otworzyć taki plik excela , który zawiera łącza do innych plików excela - aktualizacja jest niestety nie możliwa bo mój excel na MAC-u - błędnie odczytuje ścieżkę dostepu do plików. - odczytuje ją jako '@192.........;.....' wstawiając przed sieżką symbol "@" . Czy ktoś może mi jakoś pomóc ???

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 360 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:14

Ogłoszenia - Systemy Operacyjne

I co to za "POMOCY !!!!!!111111oneoneone"? Pisz jak człowiek.

#3 AndrzejMilton

AndrzejMilton
  • 2 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:21

Wydaje mi się, że piszę dosyć zrozumiałym językiem. Której części mojego tekstu nie zrozumiałeś ?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 360 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:24

Wielkiego "POMOCY !!!". Nie dość, że bez sensu, to jeszcze z błędem. Jeszcze jedna spacja przed znakiem interpunkcyjnym, a temat wyląduje w koszu.

#5 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 20 września 2012 - 20:26

Nie mam teraz ani takiego pliku ani Windowsa, ale powiedz mi czy jedynym błędem jest dodawania @ na początku w ścieżce do pliku?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych