Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 6

• Zamknięty Temat jest zamknięty
971 odpowiedzi w tym temacie

#251 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 27 października 2012 - 10:12

no tak wszystko ok z tymze czy ten jailbreak na 4s nie podniesie bb ?
i czy cos wiadomo na kiedy jest przewidziany unteter

Co ma jailbreak do podnoszenia basebandu?

#252 rzodzioo

rzodzioo
  • 99 postów

Napisano 27 października 2012 - 11:06

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#253 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 października 2012 - 11:23

no tak wszystko ok z tymze czy ten jailbreak na 4s nie podniesie bb ?
i czy cos wiadomo na kiedy jest przewidziany unteter

Nie ma jeszcze JB na 4s. Po za tym od kiedy JB podnosi bb ?-,-

#254 steeler

steeler
  • 79 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 27 października 2012 - 12:48

Robię JB na uwięzi na moim iP4. Po zrobieniu JB nawet nie muszę używać opcji Just boot. iPhone sam się włącza i mogę go normalnie używać bez aktywacji, poza tym, że po wejściu w Cydię od razu wywala mnie do menu. Gdy go wyłączam, to także normalnie mogę go włączyć bez używania opcji Just boot. Co jest grane? :o chciałbym również za pomocą Redsn0w wgrać bb od iPada, ale niestety w opcji Jailbreak nie widzę nigdzie opcji zaznaczenia wgrania bb od iPada. Proszę o pomoc. BB 14.12.02, iOS 6.0, iPhone 4, Redsn0w 0.9.15b2

#255 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 27 października 2012 - 13:05

A od kiedy to można na iPhone'a 4 wgrać baseband od iPada? :)

#256 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2012 - 13:11

Robię JB na uwięzi na moim iP4. Po zrobieniu JB nawet nie muszę używać opcji Just boot. iPhone sam się włącza i mogę go normalnie używać bez aktywacji, poza tym, że po wejściu w Cydię od razu wywala mnie do menu. Gdy go wyłączam, to także normalnie mogę go włączyć bez używania opcji Just boot. Co jest grane? :o chciałbym również za pomocą Redsn0w wgrać bb od iPada, ale niestety w opcji Jailbreak nie widzę nigdzie opcji zaznaczenia wgrania bb od iPada. Proszę o pomoc. BB 14.12.02, iOS 6.0, iPhone 4, Redsn0w 0.9.15b2

A wyłączać go możesz dlatego że cydia nie działa poprawnie tylko wywala do SB a co do bb do iPada to jak kolega wyżej pisze nie ma takiej możliwości :)

#257 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 27 października 2012 - 13:45

Wiadomo kiedy bedzię ,, pełny i oficjalny ,, jb dla iOS 6 na iPad ?

#258 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 27 października 2012 - 13:56

Wiadomo kiedy bedzię ,, pełny i oficjalny ,, jb dla iOS 6 na iPad ?

Jasne:
Zrób kawę "zaliwajkę" w filiżance rozszerzającej się ku górze i bez wewnętrznych ozdobników. Napar powinna wypić osoba, dla której wróżba będzie przeprowadzana. Na dnie należy pozostawić tyle płynu, aby fusy mogły swobodnie opaść po odwróceniu filiżanki. Odwracamy ją lewą ręką trzymając za ucho i stawiamy na spodeczku, po czym trzykrotnie obracamy ją w kierunku ruchu wskazówek zegara. Odczekujemy siedem sekund i zdejmujemy filiżankę ze spodka. Ukaże nam się wzór, który musimy samodzielnie zinterpretować.

#259 steeler

steeler
  • 79 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 27 października 2012 - 14:07

Czyli z powodu braku niewiedzy nieźle się wkopałem. Istnieje możliwość ominięcie simlocka z BB 14.12.02 na iP4? Może nakładka Gevey?

#260 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 października 2012 - 14:22

Czyli z powodu braku niewiedzy nieźle się wkopałem. Istnieje możliwość ominięcie simlocka z BB 14.12.02 na iP4? Może nakładka Gevey?

To jest temat o simlocku ? Wyszukiwarka gryzie ?
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#261 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 27 października 2012 - 14:27

Jasne:
Zrób kawę "zaliwajkę" w filiżance rozszerzającej się ku górze i bez wewnętrznych ozdobników. Napar powinna wypić osoba, dla której wróżba będzie przeprowadzana. Na dnie należy pozostawić tyle płynu, aby fusy mogły swobodnie opaść po odwróceniu filiżanki. Odwracamy ją lewą ręką trzymając za ucho i stawiamy na spodeczku, po czym trzykrotnie obracamy ją w kierunku ruchu wskazówek zegara. Odczekujemy siedem sekund i zdejmujemy filiżankę ze spodka. Ukaże nam się wzór, który musimy samodzielnie zinterpretować.

Według własnej interpretacji to 9dni. Dzięki za ten trick, żebym go znał wcześniej...

#262 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 27 października 2012 - 20:27

No to uzyj Just Boot i Cydia zacznie dzialac.

#263 yomo

yomo
  • 3 postów

Napisano 28 października 2012 - 01:11

Mam iPhona 3GS iOS 6.0 z BB 05.13.04 z SIMLOCKiem Orange. Zrobilem jailbreaka tak jak w instrukcji. Po instalacji ultrasn0w 1.2.7 blokuje mi wysyłanie smsów, nawet po odinstalowaniu problem pozostaje. Proszę o porade co moze być nie tak?

#264 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 28 października 2012 - 01:18

Jeśli masz simlocka i odinstalujesz ultrasn0wa, to jasne, że smsy nie będą wychodzić. Polecam sprawdzić czy to czasami nie wina operatora, ewentualnie zrobić restore i jailbreak od nowa.

#265 robi_ziom

robi_ziom
  • 11 postów

Napisano 28 października 2012 - 18:03

Dokładnie. Po co trochę samemu poszukać, jak można napisać posta i siedzieć sobie wygodnie na kanapie czekając aż mu wrzucimy link? :)

Kolego, niestety siedzialem w pracy, a telefon byl mi niezbedny, to co moglem to przeszukalem, pozniej robilem JB za wskazowka z pewnego posta, niestety sie nie powiodlo. Nie kazdy ma czas i mozliwosci, zeby kazda strone przegladac, dlatego sie zwrocilem o pomoc :)
Dziekuje za pomoc, jutro z tym powalcze :)

#266 busterje

busterje
  • 46 postów

Napisano 29 października 2012 - 01:21

ok wgrałem ios6, uaktywniłem phona, ale po zrobieniu JB, nie ma nigdzie cydii, co jest ? mam 3gs new bootrom. // ok wykonalem just boot i mam cydie i nizszy baseband, extra

#267 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 29 października 2012 - 11:11

iTunes: komunikaty dotyczące uaktualniania i odtwarzania oraz zaawansowane rozwiązywanie problemów
Wgraj ios6 z BB od ipada, potem robisz wgrywasz stary BB przy urzyciu opcji downrage BB (czy jakoś tak). W temacie jest instrukcja do tego

#268 imodelski

imodelski
  • 8 postów

Napisano 29 października 2012 - 17:35

Siema, Wam wszystkim robiłem JB zgodnie z instrukcją lecz wszystko stanęło po drugim uploadingu na informacji waiting for reboot i iPod się włączył lecz nic się więcej nie stało. i proces JB się nie zakończył. Nie wiem co być może tego powodem. Dla uściślenia dodam iż jest ti ipod touch 4 z ios 6.0

#269 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 października 2012 - 17:39

Siema, Wam wszystkim robiłem JB zgodnie z instrukcją lecz wszystko stanęło na informacji waiting for reboot i iPod się włączył lecz nic się więcej nie stało. i proces JB się nie zakończył. Nie wiem co być może tego powodem. Dla uściślenia dodam iż jest ti ipod touch 4 z ios 6.0

To teraz poczytaj co to jest JailBreak na uwięzi. Albo poczytaj ten temat to się dowiesz co masz teraz zrobić.

#270 imodelski

imodelski
  • 8 postów

Napisano 29 października 2012 - 19:00

To teraz poczytaj co to jest JailBreak na uwięzi. Albo poczytaj ten temat to się dowiesz co masz teraz zrobić.

Mimo wszystko z ciekawością dowiem się co zrobić później by móc zainstalować cydie...

#271 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 29 października 2012 - 19:04

No ładnie, teraz sam potrzebuję pomocy. Podczas restore'a w redsn0w otrzymałem błąd 2601. iPhone utknął w recovery, nie mogę go wybudzić ani wejść w DFU, ponieważ od razu wyskakuje mi błąd, że źle zrozumiałem instrukcje i mam recovery zamiast pwned DFU. Co się dzieje? edit: Próba wyjścia z recovery loop przez redsn0wa skutkuje kolejnym błędem. Odtworzę go do 6.0 przez iTunesa i zarzucę mu baseband od iPada. edit2: Próba odtworzenia także daje recovery loop. Nieźle. Jakieś sugestie? edit3: Sytuacja wygląda tak: po odtworzeniu normalnym do softu 6.0, iPhone nie wybudza się i cały czas pozostaje w recovery. edit4: Suprise motherfucker! Udało mi się odtworzyć go do 6.0. Baseband podniesiony, więc teraz męka z tym, czy nie uszkodzę basebandu wrzucając ten iPadowy. :)

#272 imodelski

imodelski
  • 8 postów

Napisano 29 października 2012 - 19:21

A drugi scenariusz moich porażek jest taki ,że jeśli już się zresetuje to zamiast ananasa pojawia się normalnie Apple mimo , iż napewno w odpowiedni sposób wykonuje wprowadzanie w DFU.

#273 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 29 października 2012 - 20:09

Panowie, dobrze rozumiem? Basebandu od iPada nie powinno się wrzucać, jeśli numer seryjny jest większy niż ten -XXX109XXX. Jeśli mój wygląda tak, że jest 68927(dalej zaczynają się już na zmianę litery z cyframi; pierwsze dwie liczby wymyślone), to mój jest SPRZED (dokładnie 27 tydzień 2009 roku) tego dziewiątego tygodnia 2011 roku, prawda? edit: Dobra, wszystko poszło gładko. Trochę się rozpisałem i poedytowałem, ale jak ktoś będzie miał podobny problem, to nie będzie musiał szukać dużo. ;)

#274 busterje

busterje
  • 46 postów

Napisano 29 października 2012 - 23:15

Nic się nie uszkadza, updatując do ios6 podnosi ci basebanda, ale wgrywajac tego od ipada i usuwając go, bez problemów przywraca w moim przypadku na 3gs 15.13.04 ! A na przyszłość to polecam ci wprowadzać iRebem do DFU, zero problemów jest wtedy. Oraz ludzie pamiętajcie, po zrobieniu JB, trzeba dać Just boot w redsn0wie, by było wszystko ok.

#275 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 29 października 2012 - 23:25

Chodziło mi o to, czy mój iPhone nie jest 'zbyt nowy' na baseband od iPada. W DFU nie trzeba wprowadzać iRebem, redsn0w robi dokładnie to samo. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych