Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tryb nie przeszkadzać nie działa

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 cac

cac
  • 54 posts

Posted 20 September 2012 - 10:48

Witam. Jedną z nowinek (w gąszczu ;) na którą czekałem wraz z ios 6, był tryb nie przeszkadzać. Niestety w ogóle on u mnie nie działa. Włączyłem, ustawiłem że ma blokować wszystkich bez wyjątku i nadal można się dodzwonić - jakby w ogóle nie było reakcji na ten tryb. Ruszyło to komuś na ip4 ? Dla ciekawości powiem, że przez moment (5 minut) miałem wczoraj problemy z WiFi o których wspominają inni, ale ustały same i teraz działa ok. Jedynie ten tryb jakoś nie chce zaskoczyć. pozdrawiam Kacper

#2 Meduza

Meduza
  • 736 posts
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Posted 20 September 2012 - 10:55

tryb nie przeszkadzać działa tylko kiedy telefon jest uśpiony, czy kiedy ktoś do Ciebie dzwonił, był uśpiony? : )

#3 cac

cac
  • 54 posts

Posted 20 September 2012 - 11:21

Próbowałem w obu przypadkach - i włączony i wyłączony (uśpiony) - tak czy siak moja żona nadal mogła się dodzwonić :D Znalazłem info w necie, że na becie tak niektórzy mieli, ale rozwiązania brak. pozdrawiam Kacper

#4 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 20 September 2012 - 11:31

Spróbuj określić godziny tego trybu,powinno pomóc.

#5 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 September 2012 - 12:12

Pewnie masz żonę dodaną do ulubionych.

#6 Meduza

Meduza
  • 736 posts

Posted 20 September 2012 - 12:13

Konrado, napisał:

ustawiłem że ma blokować wszystkich bez wyjątku i nadal można się dodzwonić

#7 domapio

domapio
  • 2 posts

Posted 20 September 2012 - 16:59

Tryb nie przeszkadzać nie działa Hej Mi ten tryb trochę dziwnie działa tzn. mam włączone żeby wszystkich blokował i ok pierwsze połączenie blokuje ale jak ktoś zadzwoni od razu po 1 to przepuszcza go i mi dzwoni. Czy też wam tak działa? Trochę słaby ten tryb jak to ma tak działać.

#8 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 September 2012 - 17:01

Bo tak masz ustawione. Wyłącz powtórne połączenia.

#9 poynter

poynter
  • 11 posts

Posted 20 September 2012 - 21:06

Ten sam problem na 4S i z iOS 6. Wcale nie działa ten tryb. Skonfigurowane godziny, wyjątków brak.
Przeprowadziłem restore i nic nie pomogło. Przy włączonym trybie ("księżyc") koło godziny wyświetlony i są połączenia przychodzące od dowolnej osoby. Jakieś pomysły!

---------- Wpis dodano o 22:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:51 ----------

Działa! Prawdopodobnie wszyscy sprawdzaliśmy na nie zablokowanym ekranie. Wtedy nie działa tryb nie przeszkadzać. Jeżeli zablokujemy ekran - tryb działa!

#10 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 20 September 2012 - 21:37

[/COLOR]Działa! Prawdopodobnie wszyscy sprawdzaliśmy na nie zablokowanym ekranie. Wtedy nie działa tryb nie przeszkadzać. Jeżeli zablokujemy ekran - tryb działa!

Przecież to o uśpieniu jest w pierwszej odpowiedzi w tym wątku (drugi post). Jak widać czytanie ze zrozumieniem zanika.

#11 poynter

poynter
  • 11 posts

Posted 21 September 2012 - 05:40

Która wersja jest oficjalnie przyjęta przez Apple? Bo ja mam wrażenie, że "zablokowany". Uśpić to sobie można co najwyżej samsunga...

#12 cac

cac
  • 54 posts

Posted 21 September 2012 - 06:37

Witam. Chyba już wiem w czym był problem. Faktycznie tryb działa tylko przy "zablokowanym" telefonie, natomiast powodem wpadki testu była opcja możliwości dodzwonienia się awaryjnego - jako, że robiłem testy, pierwsze dwa telefony były bez blokady i przy włączonym telefonie, a trzeci czy czwarty dopiero przy zablokowanym. Stąd żona załapała się na "dobijanie" dzwoniąc kilka razy po rząd - po wyłączeniu opcji "powtórne połączenia" działa si. Dzięki za naprowadzenie.

#13 domapio

domapio
  • 2 posts

Posted 21 September 2012 - 13:27

Dzięki kurde nie wiem jak ja tego nie zobaczyłem:)

#14 Arturek7544

Arturek7544
  • 3 posts

Posted 24 September 2012 - 14:57

Własnie ja tez mam ten problem z tym trybem,gdy ustawie sobie ze od godziny 0.00 do 6.00 ze ma nie nie powiadamiac o probie połaczenia ze mna bo spie.ale jak minie juz czas np.9 rano to na zablokowany ekranie tez nikt nie zadzwoni dopiero jak spojrze ze ktos dzwonił lub napisał sms.nie rozumiem tego

#15 sollux

sollux
  • 3 posts

Posted 03 October 2012 - 08:48

Witam... Mam problem z funkcją "nie przeszkadzać"... Włączylem tryb zaznacząjąc wyjątki dla "ulubionych" i dzwoniąc z numeru "ulubionego" (oczywiście przy zablokowanym aparacie) też nie można się odzwonić :/ Czy ktoś miał taki przypadek?

#16 Meduza

Meduza
  • 736 posts

Posted 03 October 2012 - 08:59

Czy numer oznaczony jako ulubiony jest identyczny z numerem który dzwoni? : ) Jeśli w kontaktach masz np +47 95384858 a dzwoni do Ciebie z numeru 95384858 (bez +47) to tryb nie przeszkadzać już nie zadziała. Tak samo jeśli ktoś zadzwoni z zastrzeżonego to telefon nie rozpozna go jako "ulubiony". Przynajmniej tak myślę i tak mi się wydaje.

#17 sollux

sollux
  • 3 posts

Posted 03 October 2012 - 09:08

Niestety dalej nic :( Usunąłem kontakt, zadzwoniłem ponownie i dodałem jako nowego "ulubionego", żeby nie było wątpliwości i dalej zajęte... Pomimo, że jest ulubiony nie może się dodzwonić... Jakiś inny pomysł?

#18 gildorian

gildorian
  • 94 posts
  • SkądLubin

Posted 03 October 2012 - 09:23

Ja mam pomysl taki - czekac na update iOS6 :-) który naprawi błędy.

#19 sollux

sollux
  • 3 posts

Posted 03 October 2012 - 09:39

:) jeżeli tak jest i wszystkim "nie działa" to mogę czekać... gorzej by było gdybym tylko ja miał taki problem... :/

#20 skowa

skowa
  • 3 posts

Posted 08 October 2012 - 19:08

nie przeszkadzac Niestety ale mi ten tryb tez nie działa :( nawet na zablokowanym telefonie :( nie wiem co z tym zrobic :( chociaz równie dobrze mozna wyciszyc telefon i tez Cie nie obudzi :D nie sadzicie ze ta opcja jest troche bez sensu :)

#21 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 October 2012 - 19:44

Opcja jest jak najbardziej z sensem i działa idealnie, ci co się mają nie dodzwonić, to się nie dodzwaniają, cała reszta się dodzwania, do tego nie trzeba pamiętać o wyciszaniu telefonu. W końcu mnie klienci nie budzą od rana :D

#22 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 08 October 2012 - 19:44

nie sadzicie ze ta opcja jest troche bez sensu :)

Dlaczego be sensu? Działa doskonale, jak włącze tą opcję to poza żoną nikt się do mie nie dodzwoni.

#23 skowa

skowa
  • 3 posts

Posted 08 October 2012 - 21:53

Macie racje , natomiast co mam zrobić żeby ta opcja działała ???? :( zalaczam ten tryb a telefon normalnie dzwoni w trybie głośnym :(

#24 spyx

spyx
  • 19 posts

Posted 10 October 2012 - 08:09

U mnie działa. Oczywiście na wyłączonym ekranie. Swoją drogą ile lat musieliśmy czekać na tak banalną funkcję? 5! Po prostu kpina, osobiście brakuje mi jeszcze czarnej listy, ale to niestety telefon bym musiał zmienić na inną markę, a tego nie lubie.

#25 rollands

rollands
  • 11 posts
  • SkądBędzin

Posted 12 October 2012 - 12:32

Witam, czy tryb działa bez problemu w 3GS ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users