Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch 5G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pucius

Pucius
  • 42 postów
  • SkądOkolice Trójmiasta

Napisano 18 września 2012 - 19:18

Cześć. Posiadam aktualnie toucha 4G i jestem ciekawy czy warto kupić 5G (to czy kupię będzie zależeć od tego ile do urodzin uzbieram). Jak już będę miał kupić to na początku marca. Nigdy nic nie kupuje zaraz po premierze. Spodobał mi się wygląd i aparat ale czy warto kupić piątkę patrząc na osiągi? Czy będzie to wielki kanion czy mała górka różnicy. A pozatym przymierzam się do zakupu też że względów na większą pamięć bo 8GB to była porażka.

#2 Clemo

Clemo
  • 322 postów

Napisano 18 września 2012 - 19:30

iPoda używasz do głównie do muzyki ? Pisząc osiągi masz na myśli wydajność w aplikacjach ?

#3 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 18 września 2012 - 19:34

Pucius: określ dokładnie z jakich aplikacji/gier korzystasz, czy jest to muzyka/wideo, czy masz dodatkowy sprzęt... bo inaczej to ciężko cokolwiek odpisać (pomijam grawitację Kosza ściągającego takie ogólnikowe posty).

#4 Pucius

Pucius
  • 42 postów
  • SkądOkolice Trójmiasta

Napisano 18 września 2012 - 19:53

Głownie do muzyki i do gier 3d (takich wymagających jak ib2 i oach). I owszem o wydajność w grach mi chodziło.

#5 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 18 września 2012 - 19:56

Ja mogę to określić bez podawania przez Ciebie czegokolwiek, WARTO, ponieważ dostajesz wreszcie pełnoprawne urządzenie z iOS, które puści każdą gierkę/aplikację bez ograniczeń przez najbliższe 2 lata, przy 512 MB RAM, będziesz miał(wreszcie) dostatecznie dużo mocy, żeby skorzystać z multitaskingu, który wiem jak wyglądał na iPadzie 1, czyli w zasadzie to nie istniał :) Jak udało się odpalić Ustawienia,Notatki i 1-2 strony w Safari to już był szał, teraz jak mam the new to nawet zapominam, że mam infinity blade'a w tle włączonego, do tego dochodzi 6.1mm(sick!) dobry aparat 5 mpx z soczewką z iPada(identyczny jak w the new) robi naprawdę porządne zdjęcia no i 32GB pojemności, które w moim przypadku na iP4 starcza na około 1000 utworów 3gb aplikacji i kilka zdjęć. Tak 8GB to porażka, dobrze że Apple też to wreszcie zrozumiało. PS. Weź też pod uwagę, że nowy Touch jest dużo droższy od starego i jego cena zaczyna się od 300$.

#6 Pucius

Pucius
  • 42 postów
  • SkądOkolice Trójmiasta

Napisano 18 września 2012 - 20:02

Dzieki za wyczerpujący tekst. Ale weźmy tez pod uwagę ze to cena premierowa a ja zamierzam kupic w marcu. Oraz jest to cena za wersje 32 GB a więc źle nie jest. Jak 2 mies temu patrzyłem to 32 gb kosztowało 1300 a teraz ma tyle nowy kosztować. PS. Patrzę teraz w ispocie cena to 1099 za 4g a więc to tylko 150 złotych różnicy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych