W jakich zastosowaniach najlepiej sprawdzi się mysz Apple?
Należę do tej grupy ludzi którzy nawet w PC nie potrafią
nie trzymać dłoni na klawiaturze w okolicach klawiszy comand alt control. kiedy myślę o dodatkowych opcjach kliknięcia odruchowo szukam klawisza control. Inaczej nie potrafię i kilka lat z PC tego odruchu u mnie nie wypleniło nadal nie jestem w stanie do czego jest prawy a do czego lewy przycisk.
Ta krótka opowiastka ma za zadanie uświadomić państwu to że ja nigdy nie zamienił bym myszy apple na dwuklawiszową. Podobnie zresztą jest jeśli chodzi o kabel. Nie wyobrażam sobie pracy bez kabla. U kolegi miałem wątpliwą przyjemność zapoznać sie z produktem firmy M$ i powiedziałem sobie :nigdy więcej"
Czarnych myszy Apple Pro Mouse używam tak jak się używa myszy

Klikam sobie po internecie z mniej lub bardziej skomplikowanych programach graficznych typu Photoshop (tu na przykład próbą dla myszy są narzędzia stęplująco-malujące) czy canon DigitalPhotoPro (gdzie myszka wykazuje się na dość czułych suwakach korygujących obraz pod kontem saturacji, ekspozycji kontrastu itp itd )
Jakie są największe zalety urządzeń peryferyjnych Apple, a jakie wady ?
Zaletą jest niewątpliwie to że po każdym odłączeniu nie wyskakuje nam komunikat o nie kompatybilności- nie dotyczy to myszek racze a klawiatur ale w mini mojego brata mnie co najmniej złości :evil: jest również solidność wykonania.. mysz jest solidna masywna dobrze leży w dłoni.
Wady.. Podobno jak już się popsują to na dobre

choć myszka jaką ostatnio kupiłem jest dowodem nato że nawet ze skasowanej myszki można wykrzesać jeszcze małe co nie co- ta którą kupiłem wygląda jak neolityczny garnek po rekonstrukcji :roll; .
Co warto dokupić, oryginalne peryferia czy lepiej rozejrzeć się za sprzętem przeznaczonym dla PC?
Ja jak już opisałem jestem za orginalnymi nawet jeśli maja być używane. Myszki przeznaczone do PC albo są lekkie i niestabilne w dłoni albo jak już maja odpowiednia masę to są wielkie jak cielaki :evil: no i maja ten drugi przycisk

albo i drugi i trzeci a niekiedy czwarty... i jeszcze rolke jakąś zgroza.
Czym kierowaliście się przy zakupie ?
Pierwszą dostałem razem z cube

druga kupiłem biorąc pod uwagę cenę i to że pierwsza jest wygodna i że sie sprawdza.
Jakie wrażenie robią na znajomych ?
:roll:
[center:eac2456600]

[/center:eac2456600]