Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Domyślna poczta wychodząca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 izygor

izygor
  • 5 postów

Napisano 18 września 2012 - 07:26

Na swoim iPadzie mam skonfigurowanych kilka kont pocztowych. Chciałbym aby domyślną pocztą wychodzącą była zawsze jedna poczta niezależnie od tego jaką wiadomość i z którego konta ją odczytuje. Czy jest taka możliwość ?

#2 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 18 września 2012 - 09:04

W Ustawienia-Poczta, kontakty, inne, wybierz konto domyślne.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 września 2012 - 09:25

Tylko to działa jak tworzysz nowego maila, ale jak odpowiadasz na jakiegoś to zawsze używa adresu e-mail z którego on przyszedł i nie da się raczej tego obejść. Zresztą na komputerach jest tak samo.

#4 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 18 września 2012 - 09:46

Zresztą na komputerach jest tak samo.

Ale na komputerach da się to obejść.

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 września 2012 - 18:43

Nie wiem po co ale da się nawet w telefonie lub padzie... Pod warunkiem, że jedyne konto które ma być widoczne jako nadawca to Gmail ( pewnie inne serwisy które mogą importować inne skrzynki też.) Wystarczy w Gmailu skonfigurować sobie import pozostałych skrzynek i już. Domyślnie Gmail oznacza importowane wiadomości odpowiednim tagiem ale pozostawia go w Inbox'ie. A tagowanie i wszystko co z tym związanie jest funkcjonalne tylko przez weba lub aplikacje Gmail. Każdy normalny klient poczty ( np. Thunderbird, Outlook czy mailer iPhone'a ) widzi zawartość Inboxu BEZ rozróżniania maili które zostały zaimportowane z innych kont. I oczywiste jest, że odpowiadając na każdego maila który jest w skrzynce, adresem nadawcy będzie ZAWSZE adres konta podstawowego. Proste? Ale dla mnie nie do zaakceptowania. Ja właśnie dlatego nie używam mailera w iPhone'ie i iPadzie tylko aplikacji Gmail. Dla mnie krytyczne jest, żeby odpowiadając na maila który pochodzi z innej skrzynki, wiadomość wychodziła do odbiorcy z adresem na który została wysłana a nie z adresem na który importuje pozostałe skrzynki. Z punktu widzenia osoby wysyłającej mail jest chyba logiczne, że wysyłając poczte na adres A spodziewa się odpowiedzi od adresu A a nie B (?). Aplikacja Gmail (lub web) domyślnie używa adresu nadawcy tego, na który mail został wysłany ale wystarczy jedno klieknięcie podczas pisania poczty i można zmienić adres nadawcy na każdy z innych importowanych kont lub na adres Gmail.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych