Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV - Air - Klonownie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 07 września 2012 - 08:31

Witam. cały czas zastanawiam się nad zakupem atv. Czy jest możliwość oglądania na tv za pośrednictwem atv to co mam na ekranie mojego stacjonarnego komputera z windowsem? Jeśli tak to proszę o wyjaśnienie w jaki sposób i z jaki programami...

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 07 września 2012 - 09:38

Jak PC to tylko AirParrot - AirPlay your Mac or PC's screen to AppleTV

#3 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 17 września 2012 - 19:48

Apple TV - Air - Klonownie

Witam,

Zaprszam do dyskusji na temt APPLE TV, oraz funkcji Air - Klonowanie, czyli przesylu obrazu i dzwieku.

Aplikacje sa dostepne TUTAJ

Zapraszam do dyskusji:)

Pozdrawiam

GAMA007

#4 Pan_Staszek

Pan_Staszek
  • 4 postów

Napisano 20 września 2012 - 13:41

Powiększanie zdjęć na ekranie TV Witam, Mówiąc krótko nie mogę powiększać zdjęć w airplay, czasami udaje mi się to podczas mirroringu ale zwykle działa przez chwilę i włącza się tylko jeśli po włączeniu edycji zdjęcia. Czy da się coś z tym zrobić tak żeby podczas przeglądania zdjęć na telewizorze można było je powiększać? Może jestem w błędzie ale to chyba tak podstawowa opcja że musi być dostępna? Czy ktoś ma podobny problem? Sprawa dotyczy nowego ipada i apple tv 3, ios aktualny (nie 6). Szukałem na forum ale nie znalazłem a niemożliwe żeby coś tak trywialnego nie miało rozwiązania. pozdr

#5 Pan_Staszek

Pan_Staszek
  • 4 postów

Napisano 20 września 2012 - 13:45

Air Video robi robotę jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju filmy (+napisy)
[url=http://www.inmethod.com/air-video/index.html;jsessionid=FBAE44FE9D86DEF36631ABC865E0D4CA]About Air Video[/url]

Co do calego pulpitu itp to LogMeIN daje radę do obslugi pc przez ipada/iphone i ewentualnego mirrorowania na tv przez apple tv
[url]https://secure.logmein.com/US/products/ios/[/url]

#6 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 20 września 2012 - 14:14

Witam,

@Pan_Staszek,

Sprawdź proszę darmowa aplikacje Air Show HD.
Można z ekranu urządzenia mobilnego palcami powiększać zdjęcia.

LINK

Pozdrawiam

GAMA007

#7 Pan_Staszek

Pan_Staszek
  • 4 postów

Napisano 20 września 2012 - 14:39

no tak, ale wtedy muszę ładować zdjęcia najpierw na ipada, potem do aplikacji a potem jeszcze robić z nich prezentację chyba? Naprawdę przy zwykłym airplayu czy mirrorze nie można powiększać zdjęć? Airplay to może jeszcze bym zrozumał (choć to jakaś głupota że tak pdostawowa funkcjonalość nie istnieje) ale że powiększanie jest niemożliwe w mirroringu t przecież jakiś absurd

#8 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 20 września 2012 - 15:15

Witam,

@Pan_Staszek,

Sam napisałeś:

"Sprawa dotyczy nowego ipada i apple tv 3, ios aktualny "

Tzn, że zdjęcia tak, czy tak są już na iPadzie.
Nie mam jak teraz sprawdzić, jak będę w domu to zobaczę jak sprawa wygląda.

Pozdrawiam

GAMA007

#9 Pan_Staszek

Pan_Staszek
  • 4 postów

Napisano 20 września 2012 - 22:19

Zdjecia sa na ipadzie ale nie ma ich w tej appce. Zeby sie w niej zaimportowaly musze czekac za kazdym razem niewiadomo ile a poza tym nie moge w tle sluchac muzyki bo sie wylacza. Mowiac krotko nie jest to rozwiazanie optymalne. Btw, sprawdzilem z ios6 i tez nie dziala. Autentycznie nie wierze ze cos tak oczywistego jest pominiete, wymysliles cos gama? Pozdr

#10 Kuban_2004

Kuban_2004
  • 3 postów

Napisano 03 października 2012 - 21:33

AirPlay -streaming video (z dźwiękiem) z Windows7 do AppleTV. Witam. Próbuję poradzić sobie z nast. problemem. Chciałbym znaleźć sposób na proste przesyłanie obrazu (wraz z audio oczywiście) przez AirPlay do mojego AppleTV II gen. Materiały kupione i zaimportowane do iTunes na moim PC oczywiście odtwarzane są bez problemu ale potrzebowałbym przesyłać na AppleTV video emitowane przez inne programy oddtwarzające materiał video (nie iTunes) np. Windows Media Player lub (i) materiały odtwarzane w przeglądarce www (choćby Safari). Wiem, że z Windowsa można w prosty sposób zrobić odbiornik AirPLay - np. instalując Shairport i przechwytywać video z iPada itp. Mnie interesuje rozwiąznie dokładnie odwrotne. Jeżeli ktoś słyszał o aplikacji, która by to umożliwiała to proszę o wiadomość. Znalazłem plugin dla Safari pozwalający na to na platformie MacOS (wiem, wiem - kupno Mac'a byłoby najszybszym wyjściem) ale chciałbym poradzić sobie z tematem na Win7. Z góry dziękuję za pomoc.

#11 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2012 - 06:14

Airparrot. Jest o nim temat na forum.

#12 greggo

greggo
  • 50 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 listopada 2012 - 23:35

programy z tunera na żywo do apple tv Witam. Zastanawialiście się,co zrobić,by transmitować obraz HD,do Atv3? Oczywiście wiem,że można sobie dokupić transmiter HDMI za jedyne ok. 1000 zł,ale,czy nie mam możliwości wysłania takiego sygnału do ATV bezpośrednio z tunera TV,tak by okgądać programy TV live? Może inaczej,skoro mountain lion ma już mirroring Airplay,to gdzie podłączyc w komp.Mac (ja mam mac mini) sygnał hdmi,by zarazem transmitować go na inny odbiornik Tv z Apple TV? Pisałem już o tym wcześnie w innym poście,ale bez rezultatu ! Czy ktoś wie,jakim kablem przesłać dane z tunera 'N' do Mac'a mini?

#13 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 14:32

Może to głupie, ale czy nie prościej podłączyć tuner N do telewizora?

#14 greggo

greggo
  • 50 postów
  • SkądŻory

Napisano 09 listopada 2012 - 14:59

tak jest ale mam dwa telewizory. Drugi jest w sypialni z apple tv. I do tego w sypialni,chcę wysłać sygnał AV . W salonie mam telewizor+dekoder N+Mac mini. Najprościej,byłoby kupić transmiter HD,ale mając już AirPlay,można to wykorzystać:) Transmitery to kolejne kable i zasilacze,kombinowanie z wtyczkami.

#15 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 15:18

Witam,

Problem w tym, iż dekoder n to jest dekoderem "dedykiem" tzn taki który działa tylko bezpośrednio pod odbiornikiem TV.

Posiadając inny tuner, który potrafi streamować obraz w sieć lokalna zyskujesz wtedy obraz 1:1 na ekranie swego Mac-Mini.

LINK

Problem w tym, iż dekoder n tej możliwości nie posiada.

Pozdrawiam

GAMA007

#16 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 15:23

Multiroom nie wystarczy?

#17 ajer.ajer

ajer.ajer
  • 3 postów

Napisano 07 kwietnia 2013 - 23:16

Witam. Kupiłem Apple TV i mam kłopot z podłączeniem Macbook Pro, a właściwie z klonowaniem obrazu z komputera na TV. Czy ktoś może pomóc? Dzięki i pozdrawiam ajer

#18 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2013 - 23:58

Witam. Kupiłem Apple TV i mam kłopot z podłączeniem Macbook Pro, a właściwie z klonowaniem obrazu z komputera na TV. Czy ktoś może pomóc?
Dzięki i pozdrawiam
ajer

Może warto abyś coś więcej napisał. Jakie masz Apple TV, jakiego MacBooka Pro? I na czym polega problem.
PS. Gdybym ja był moderatorem tego działu, to bym już twój post usunął.

#19 ajer.ajer

ajer.ajer
  • 3 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 08:18

Hej:) Dzięki za komentarz i na przyszłość poprawię się:) Jeśli chodzi o Apple TV to jest 3 generacji. Komputer MacBook Pro z Mac OS X 10.7.5. Problem polega na tym, że w komputerze nie mogę włączyć klonowania aby widzieć na telewizorze ekran komputera. Znalazłem w necie, że może chodzić o to, że jest wymagane oprogramowanie OS X 10.8. A może chodzi o coś innego...

#20 greggo

greggo
  • 50 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 kwietnia 2013 - 10:08

tak to prawda,w 10.8.. wprowadzono tę opcję.

#21 bartekkw

bartekkw
  • 110 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 15:38

Hej:)
Dzięki za komentarz i na przyszłość poprawię się:)

Jeśli chodzi o Apple TV to jest 3 generacji. Komputer MacBook Pro z Mac OS X 10.7.5.
Problem polega na tym, że w komputerze nie mogę włączyć klonowania aby widzieć na telewizorze ekran komputera. Znalazłem w necie, że może chodzić o to, że jest wymagane oprogramowanie OS X 10.8.
A może chodzi o coś innego...

To nie tylko kwestia 10.8. Ja w swoim Macbooku z C2D jak w stopce zmieniłem system na Mountain Lion a ikonki do klonowania jak nie było tak nie ma. Po wizycie w ISpocie okazało się że to kwestia procesora w kompie - podobno na wczesnych i5 juz jest OK, u m nie nie ma...;( Pozostał jedynie Airparrot

#22 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 kwietnia 2013 - 21:10

Pytanie z pogranicza tych dziwnych i trudnych. Mam Apple TV 3 Generacji i poza iPhone uzywam też telefonu z Android - Nexus 4. Otóż - skoro jest możliwość klonowania obrazu z Windows'a to czy taka możliwosc istnieje w Android? Nie chce kupowac odbiornika Miracast, poniewaz jak bede zmieniał telewizor, to bedzie już w niego najprawdopodobniej wyposażony a mi zostanie nic niewarte pudełko za ktore dzis musialbym dać ze 200-300zł. Może zna ktoś aplikacje w stylu AirParrot na Android?

#23 ryki67

ryki67
  • 45 postów

Napisano 18 maja 2013 - 15:08

Witam Panowie prosze o porade, Czy jest mozliwosc abym do appletv przeslal z Ipad retina obraz serwisu IPLA? Jezeli tak to jakim programem ? Airparrot? Pozdrawiam Juz sobie poradzilem, Jeszcze walcze z aircontrol ale nie mam pomyslu, czy Ktos wie jak uruchomic ta aplikacje aby miec pilota z Iphona do appletv? A moze jest jakas alternatywa?

#24 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 18 maja 2013 - 18:04

Witam,

@ryki67,

alternatywa to aplikacja

REMOTE

Pozdrawiam

GAMA007

#25 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 31 sierpnia 2013 - 12:48

Klonowanie obrazu czy to z Maca czy z iPhone bardzo opóźnia i przycina. Czy powodem jest szybkość internetu czy może przepustowość routera? Co najlepiej zrobić? Mam Liveboxa. Jaki router najlepiej kupić? Czy jest jakieś inne rozwiązanie niż router Apple, na którym będzie to śmigać jak należy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych