Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z korzystaniem Microsoft Outlook Web App - uciążliwy skrót klawiszowy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 wuja77

wuja77
  • 1 postów

Napisano 15 września 2012 - 14:10

Witam od kilku dni jestem zmuszony do korzystania z aplikacji online Microsoft Outlook Web App. Sama aplikacja działa prawie prawidłowo tylko przez przeglądarkę FireFox. Prawie dlatego, że podczas edytowania maila i próby wpisania litery "ś" czyli prawy alt+s powoduje to wysłanie niedokończonego maila. Czy ktoś z was miał podobny problem z tą aplikacją on-line, czy można jakoś to ustawić? W samej aplikacji nie mam możliwości edytowania skrótów klawiszowych.

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 września 2012 - 20:51

Alt-s powoduje wysłanie maila jeżeli masz ustawiony języka angielski. Jeżeli klawiatura będzie ustawiona na polski to nie powinno się tak dziać.

#3 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 15 września 2012 - 21:25

Zmiana języka nie ma wpływu na to. Taki po prostu jest skrót w tej aplikacji i tyle. Borykam się z tym od zawsze jak mam skrzynkę na OWA.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 16 września 2012 - 18:14

Sama aplikacja działa prawie prawidłowo tylko przez przeglądarkę FireFox.

Masz starego Exchange. W nowym na Chrome i Safari jest ok (znaczy, tak samo, jak w Fx - alt+s dalej wysyła "bo tak").

#5 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 września 2012 - 19:00

Sprawdę jutro na windowsie bo pamiętam, że miałem taką sytuację i jakoś to wtedy ominąłem chyba.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 16 września 2012 - 20:10

Koniecznie się podziel, u mnie użytkownicy OWA płaczą na to mocno.

#7 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 16 września 2012 - 21:41

Sprawdę jutro na windowsie bo pamiętam, że miałem taką sytuację i jakoś to wtedy ominąłem chyba.

Dawno nie używałem OWA na Windowsie przez przeglądarkę, ale zdaje się, że tam wysyła Alt+Enter (prawy alt+S robi ś, lewy alt+s nie robi nic).

#8 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 września 2012 - 22:09

Dawno nie używałem OWA na Windowsie przez przeglądarkę, ale zdaje się, że tam wysyła Alt+Enter (prawy alt+S robi ś, lewy alt+s nie robi nic).

Też korzystam z Outlooka, ale zdarzało mi się korzystać z OWA. Wydaje mi się, że jest tak jak mówisz, ale nie wiem czy to nie dotyczy wyłącznie IE.

#9 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 września 2012 - 09:55

Ok, sprawdziłem. Na Windowsie prawy alt działa prawidłowo i daje ś, lewy alt+s wysyła. Sprawdzone na Chromie i IE. OWA 2010

#10 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 17 września 2013 - 22:05

Czy ktoś uporał się z tym mocno irytującym babolem? Zmusza do pisania maila w notatniku i przekopiowywania; oczywiście po uprzednim wysłaniu babola z treścią "Cze" lub "Zwracam się z pro" do naszego adresata :-//

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:19

Co to ma wspólnego z działem 'internet i sieci'?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych