Po pierwsze nie wiedziałem gdzie mogę umieścić ten temat jeśli dałem go w złej dziedzinie proszę o przeniesienie ! THX.
Mam problem, jestem abonentem Cyfry + chciałbym pobrać aplikację Cyfra Plus Online ale jest ona dostępna tylko w Europejskim App Store.
Moje urządzenia czyt. iPhone i iPad są przypisane do kont USA App Store. Moje pytania to :
- czy jeżeli zmienię region z USA na Europejski wszystkie moje zakupione aplikacje w sklepie USA pójdą się krótko mówiąc jeb** ?
- czy mogę założyć drugie Apple ID na koncie Europejskim, zalogować się na 30 sekund na sklep Europejski pobrać aplikację i powrócić do mojego głównego profilu czyt tego USA
- czy karta z Alior Sync (kredytowa) zostanie zweryfikowaną jeżeli mam ustawiony sklep w USA App Store czy musiałbym mieć zarejestrowane konto w Polskim App Store ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Dwa Apple ID na jednym urządzeniu ?
Rozpoczęty przez
tHome
, 10 wrz 2012 21:37
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 września 2012 - 21:37
Napisano 10 września 2012 - 22:33
Krótko. Możesz zrobić to o czym napisałeś w punkcie grugim
Napisano 11 września 2012 - 00:51
Drugie konto to zły pomysł. Masz amerykańską kartę kredytową? Jeśli tak to zmień kraj, a później wróć. Aplikacje nie przepadną, ale nie będzie ich widać w zakupionych, jeśli nie są z aktualnego kraju.
Napisano 11 września 2012 - 09:19
Karte mam Polską, jeśli już kupowałem coś to brałem iTunes Gift Card i tym płaciłem w USA App Store.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych