Mam problem ze znalezieniem plików zapisu gier i aplikacji, przetrząsnąłem już cały Internet i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Gdy usunę aplikacje, jej dane są również usuwane, chciałbym skopiować pliki zapisu do jakiegoś folderu i móc je wykorzystać gdy zainstaluję aplikacje kolejny raz. Czy takie coś jest w ogóle możliwe w iOS, jeśli tak to jaki sposób to zrobić?
Pamiętam, że w np starych Nokiach pliki zapisu były w folderze aplikacji i nie było problemu z ich kopiowaniem i powtórnym użyciem.
Windows 7, iPhone 4S 5.1.1 z jb w innym temacie przeczytałem, że takie coś jest możliwe dla telefonów z jb.

Save aplikacji i gier iPhone
Rozpoczęty przez
Inwejder
, 09 wrz 2012 16:40
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 września 2012 - 16:40
Napisano 09 września 2012 - 16:45
Save'y są przeważnie zapisywane w katalogu Documents z folderze z aplikacją, ale przeważnie - nie zawsze to działa.
Trzeba też pamiętać o uprawnieniach dla plików.
Napisano 09 września 2012 - 16:56
Dziękuję za odpowiedź. Już wcześniej szukałem tych folderów z aplikacjami, ale znalazłem tylko gołe aplikacje .ipa oraz w folderze Backup około 0,5gb plików o długich nazwach z liter i cyfr. Gdzie mogę znaleść te foldery?
Napisano 09 września 2012 - 16:59
Ja przed np. restore otwieram iTools wchodze w aplikacje wybieram gre i kopiuje calosc na pulpit. Później wrzucam to z powrotem
Napisano 10 września 2012 - 09:25
Aplikacje są w postaci ciągu znaków w /private/var/mobile/Applications dostęp do tego jest po JB oczywiście.
Napisano 10 września 2012 - 09:50
Aplikacje są w postaci ciągu znaków w /private/var/mobile/Applications dostęp do tego jest po JB oczywiście.
Nie trzeba JB. Większość aplikacji zapisuje save w swoim folderze Documents, który jest dostępny poprzez np. DiskAid bez JB.
Napisano 11 września 2012 - 19:58
Dziękuję za odpowiedzi, wybrałem opcje z iTools. Już przetestowałem na kilku aplikacjach i wszystko działa. iTunes pewnie synchronizuje save'y, ale zawsze mam 100% pewność i ukończone gry na przyszłość
Dziękuję

Napisano 12 września 2012 - 12:13
Wyjaśnione. Zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych