Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Save aplikacji i gier iPhone

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Inwejder

Inwejder
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2012 - 16:40

Mam problem ze znalezieniem plików zapisu gier i aplikacji, przetrząsnąłem już cały Internet i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Gdy usunę aplikacje, jej dane są również usuwane, chciałbym skopiować pliki zapisu do jakiegoś folderu i móc je wykorzystać gdy zainstaluję aplikacje kolejny raz. Czy takie coś jest w ogóle możliwe w iOS, jeśli tak to jaki sposób to zrobić? Pamiętam, że w np starych Nokiach pliki zapisu były w folderze aplikacji i nie było problemu z ich kopiowaniem i powtórnym użyciem. Windows 7, iPhone 4S 5.1.1 z jb w innym temacie przeczytałem, że takie coś jest możliwe dla telefonów z jb.

#2 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 09 września 2012 - 16:45

Save'y są przeważnie zapisywane w katalogu Documents z folderze z aplikacją, ale przeważnie - nie zawsze to działa. Trzeba też pamiętać o uprawnieniach dla plików.

#3 Inwejder

Inwejder
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2012 - 16:56

Dziękuję za odpowiedź. Już wcześniej szukałem tych folderów z aplikacjami, ale znalazłem tylko gołe aplikacje .ipa oraz w folderze Backup około 0,5gb plików o długich nazwach z liter i cyfr. Gdzie mogę znaleść te foldery?

#4 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 09 września 2012 - 16:59

Ja przed np. restore otwieram iTools wchodze w aplikacje wybieram gre i kopiuje calosc na pulpit. Później wrzucam to z powrotem

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 września 2012 - 09:25

Aplikacje są w postaci ciągu znaków w /private/var/mobile/Applications dostęp do tego jest po JB oczywiście.

#6 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 10 września 2012 - 09:50

Aplikacje są w postaci ciągu znaków w /private/var/mobile/Applications dostęp do tego jest po JB oczywiście.

Nie trzeba JB. Większość aplikacji zapisuje save w swoim folderze Documents, który jest dostępny poprzez np. DiskAid bez JB.

#7 Inwejder

Inwejder
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2012 - 19:58

Dziękuję za odpowiedzi, wybrałem opcje z iTools. Już przetestowałem na kilku aplikacjach i wszystko działa. iTunes pewnie synchronizuje save'y, ale zawsze mam 100% pewność i ukończone gry na przyszłość :) Dziękuję

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2012 - 12:13

Wyjaśnione. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych