Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Po update z 4.3.3-->5.1.1 nie działa karta Gevey

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 września 2012 - 15:57

Witam a więc sprawa wygląda tak : do dziś miałem softa 4.3.3 z BB 4.10.01 wgrałem sobie ugotowanego i haktywowanego (Sn0wbreze) softa 5.1.1 BB pozostaje bez zmian i teraz gdy włącze iPhone po chwili pokazuje się info od Gevey Anuluj / Przyjmij oczywiście wybieram Przyjmij i po tym chwili pokazuje Szukam... po czym wyskakuje Brak sieci przy 4.3.3 miałem jedną kreskę zasięgu wtedy dzwoniłem przez 3 sekundy pod 112 itd i karta działała teraz nie mam nawet jednej kreski przez co nie mam jak tej karty włączyć?? Wie ktoś jak sobie z tym poradzić??

#2 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 września 2012 - 16:00

Na 5.x.x nie ma kresek jest własnie brak sieci. Robisz wszystko tak samo czyli przyjmujesz, czekasz 15 sek ,dzwonisz pod 112 na 2 sek potem tryb samolot i czekasz na info o karcie sim.

#3 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 września 2012 - 16:19

Paf dziękuje Ci Bardzo :) Teraz wszystko działa jak należy ;) Temat do zamknięcia

#4 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 września 2012 - 16:28

Paf dziękuje Ci Bardzo :) Teraz wszystko działa jak należy ;) Temat do zamknięcia

Swoją drogą jak masz Gevey ultra polecam FuriusMod nie będziesz musiał klepać tej całej procedury, jak masz inną kartę gevey to UltraSNowCN 1.65 o ile dobrze pamiętam działa na tej samej zasadzie czyli po prostu włączasz telefon i po paru sek masz zasięg.
Pozdrawiam.

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 września 2012 - 16:30

Wyjasnione, zamykam.

#6 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2012 - 17:50

Na prośbę zainteresowanych - otwieram.

#7 Tyson98

Tyson98
  • 56 postów

Napisano 17 września 2012 - 20:29

Mam problem a mianowicie karta działała u mnie z softem 5.1.1 i BB 4.10.01 a tu nagle próbuje odpalić i lipa. Od razu wywala z komunikatem awaria SIM , a na pasku pisze nieprawidłowy SIM. Czasami pokaże brak sieci lecz gdy chce pod 112 zadzwonić lub nawet jak nic nie robię to się nic nie pokazuje . Karta ultra na 100% oryginał . Pomóżcie bo telefon pilnie potrzebny. Pozro

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 września 2012 - 20:42

Jak działało i nie działa to najprostszym rozwiązaniem jest założyć, że karta klękła. albo SIM albo Gevey.

#9 Tyson98

Tyson98
  • 56 postów

Napisano 17 września 2012 - 21:25

Sim dobra na 100% bo jak włoże do adaptera to działa na innych telefonach. Słyszałem też że gevey ma problem z działaniem w Play czy to prawda ??

#10 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 17 września 2012 - 21:53

Ja mam podobny problem ios 5.1.1 bb 02.10.04 iphone 4 po wykonaniu całej procedury pokazuje mi się jedna kreska zasięgu i nazwa sieci. Jest na to jaki sposób ?

#11 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 września 2012 - 08:02

Sim dobra na 100% bo jak włoże do adaptera to działa na innych telefonach. Słyszałem też że gevey ma problem z działaniem w Play czy to prawda ??

Nie prawda używałem Geveya w Play i wszystko było ok. Najprościej będzie jak zrobisz restore, oczywiście pamiętaj aby zrobić soft który nie podniesie BB.

Ja mam podobny problem ios 5.1.1 bb 02.10.04 iphone 4 po wykonaniu całej procedury pokazuje mi się jedna kreska zasięgu i nazwa sieci. Jest na to jaki sposób ?

Masz oryginalnego geveya czy takiego "oryginalnego" z allegro za 20 zł ?

#12 Tyson98

Tyson98
  • 56 postów

Napisano 18 września 2012 - 08:53

Mam pytanie mógłbyś odesłać mnie do tematu o restore i upgrade. I co przy tym tracę. Proszę o wyrozumiałość to mój 1 iphone

#13 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 września 2012 - 09:03

Mam pytanie mógłbyś odesłać mnie do tematu o restore i upgrade. I co przy tym tracę. Proszę o wyrozumiałość to mój 1 iphone

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

Karty Trubo/X- sim czyli tzw. Geveye

Karty tę współpracują jedynie z iPhonami 4 i 4s. Są to nakładki/podkładki po kartę sim. Jest to jedna z tańszych metod zdjęcia pozbycia się blokady Simlocka jednak też zależna od Basebandów i tak w przypadku:

iPhone 4 – jest to karta Gevey Ultra (Oryginalną można kupić na GEVEY Ultra - GEVEY turbo sim - GEVEY )
Wspiera ona następujące Basebandy : 1.59.00, 2.10.04, 3.10.01, 4.10.01.

iPhone 4s – Jest to karta Gevey Ultra S (Oryginalną można kupić na GEVEY™ Ultra S for GSM iPhone 4S - GEVEY turbo sim - GEVEY)
Obsługuję ona wszystkie Basebandy w przypadku 4S od 5.0 do 5.1.1.

Chcesz zaktualizować soft i używać karty Gevey Ultra (iPhone 4) na nowszym sofcie?

Nic prostszego. Wystarczy tylko zrobić soft który nie podniesie Basebandu.

Jak to zrobić ?

Są 2 sposoby.

1.Robimy soft przy użyciu snowbrezze. Uruchamiamy program, klikamy strzałkę w prawym dolnym rogu, wskazujemy oryginalny soft lub pobieramy go, wybieramy opcję „Baseband Preservation mode”. Czekamy aż soft skończy się robić, następnie wprowadzamy telefon w pwng DFU , odpalamy iTunes i trzymając shift klikamy odtwórz i wskazujemy soft zrobiony przez snowbrezze.

2.Używamy Programu Redsnow. I kolejno pod odpaleniu programu klikamy „Extras”, „Custom ipsw „ i czekamy aż soft się zrobi. Potem klikamy „Pwned DFU” , wprowadzamy dzięki temu telefon w dfu i następnie podobnie jak w przypadku Snowbrezze z shiftem odtwarzamy oprogramowanie wskazując soft zrobiony przez Redsnowa.

#14 Tyson98

Tyson98
  • 56 postów

Napisano 18 września 2012 - 09:24

Jest jeszcze 1 problem . Itunes nie reaguje na podłączenie iphone .... winda normalnie pokazuje ze podlaczono iphone 4, a itunes milczy.Upgrade już wiem jak zrobić tylko jak restore się robi . Przepraszam za pewnie dla was banalne pytania ale poprostu nie znam się na tym za bardzo . Probowałem reinstalować itunes włączać apple device coś tam , resetowałem kompa , telefon , wkładałem do innych portów i nic .

#15 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 września 2012 - 09:33

Jest jeszcze 1 problem . Itunes nie reaguje na podłączenie iphone .... winda normalnie pokazuje ze podlaczono iphone 4, a itunes milczy.Upgrade już wiem jak zrobić tylko jak restore się robi . Przepraszam za pewnie dla was banalne pytania ale poprostu nie znam się na tym za bardzo . Probowałem reinstalować itunes włączać apple device coś tam , resetowałem kompa , telefon , wkładałem do innych portów i nic .

Dostałeś dokładna instrukcje i nie umiesz z niej skorzystać...
Nie wiesz jak robi się restore ? To może zacznij czytać instrukcję obsługi iTunes i iPhone ?

To że się nie znasz i to twój 1 iPhone nie znaczy że ludzie tutaj będą pisać po raz setny to samo i prowadzić cie ze rączkę.

#16 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 18 września 2012 - 10:10

Nie prawda używałem Geveya w Play i wszystko było ok. Najprościej będzie jak zrobisz restore, oczywiście pamiętaj aby zrobić soft który nie podniesie BB.

Masz oryginalnego geveya czy takiego "oryginalnego" z allegro za 20 zł ?

Gevey z kazdym softem serii 4 dziala bez najmniejszych problemów ściągając program z cydii niemusialem robic całej tej procedury. Problem występuje tylko na sofcie 5. Gevey byl kupiony na Allegro ale nie za 20 zł wyglada na oryginalny.

#17 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 września 2012 - 10:32

Gevey z kazdym softem serii 4 dziala bez najmniejszych problemów ściągając program z cydii niemusialem robic całej tej procedury. Problem występuje tylko na sofcie 5. Gevey byl kupiony na Allegro ale nie za 20 zł wyglada na oryginalny.

Wygląda...A czy jest ?
Po za tym do iOS 5 też jest już Fiurius Mod i dodatkow UltraSnow CN 1.65 dzięki którym omija się tą cała procedurę...
Po za tym mam geveya i działa na 5.1.1 ...
Działał też na 5.0, 5.0.1 i 5.1.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych