Po update z 4.3.3-->5.1.1 nie działa karta Gevey
Posted 09 September 2012 - 15:57
Posted 09 September 2012 - 16:00
Posted 09 September 2012 - 16:19
Posted 09 September 2012 - 16:28
Paf dziękuje Ci Bardzo Teraz wszystko działa jak należy Temat do zamknięcia
Swoją drogą jak masz Gevey ultra polecam FuriusMod nie będziesz musiał klepać tej całej procedury, jak masz inną kartę gevey to UltraSNowCN 1.65 o ile dobrze pamiętam działa na tej samej zasadzie czyli po prostu włączasz telefon i po paru sek masz zasięg.
Pozdrawiam.
Posted 09 September 2012 - 16:30
Posted 17 September 2012 - 17:50
Posted 17 September 2012 - 20:29
Posted 17 September 2012 - 20:42
Posted 17 September 2012 - 21:25
Posted 17 September 2012 - 21:53
Posted 18 September 2012 - 08:02
Nie prawda używałem Geveya w Play i wszystko było ok. Najprościej będzie jak zrobisz restore, oczywiście pamiętaj aby zrobić soft który nie podniesie BB.Sim dobra na 100% bo jak włoże do adaptera to działa na innych telefonach. Słyszałem też że gevey ma problem z działaniem w Play czy to prawda ??
Masz oryginalnego geveya czy takiego "oryginalnego" z allegro za 20 zł ?Ja mam podobny problem ios 5.1.1 bb 02.10.04 iphone 4 po wykonaniu całej procedury pokazuje mi się jedna kreska zasięgu i nazwa sieci. Jest na to jaki sposób ?
Posted 18 September 2012 - 08:53
Posted 18 September 2012 - 09:03
Mam pytanie mógłbyś odesłać mnie do tematu o restore i upgrade. I co przy tym tracę. Proszę o wyrozumiałość to mój 1 iphone
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Karty Trubo/X- sim czyli tzw. Geveye
Karty tę współpracują jedynie z iPhonami 4 i 4s. Są to nakładki/podkładki po kartę sim. Jest to jedna z tańszych metod zdjęcia pozbycia się blokady Simlocka jednak też zależna od Basebandów i tak w przypadku:
iPhone 4 – jest to karta Gevey Ultra (Oryginalną można kupić na GEVEY Ultra - GEVEY turbo sim - GEVEY )
Wspiera ona następujące Basebandy : 1.59.00, 2.10.04, 3.10.01, 4.10.01.
iPhone 4s – Jest to karta Gevey Ultra S (Oryginalną można kupić na GEVEY™ Ultra S for GSM iPhone 4S - GEVEY turbo sim - GEVEY)
Obsługuję ona wszystkie Basebandy w przypadku 4S od 5.0 do 5.1.1.
Chcesz zaktualizować soft i używać karty Gevey Ultra (iPhone 4) na nowszym sofcie?
Nic prostszego. Wystarczy tylko zrobić soft który nie podniesie Basebandu.
Jak to zrobić ?
Są 2 sposoby.
1.Robimy soft przy użyciu snowbrezze. Uruchamiamy program, klikamy strzałkę w prawym dolnym rogu, wskazujemy oryginalny soft lub pobieramy go, wybieramy opcję „Baseband Preservation mode”. Czekamy aż soft skończy się robić, następnie wprowadzamy telefon w pwng DFU , odpalamy iTunes i trzymając shift klikamy odtwórz i wskazujemy soft zrobiony przez snowbrezze.
2.Używamy Programu Redsnow. I kolejno pod odpaleniu programu klikamy „Extras”, „Custom ipsw „ i czekamy aż soft się zrobi. Potem klikamy „Pwned DFU” , wprowadzamy dzięki temu telefon w dfu i następnie podobnie jak w przypadku Snowbrezze z shiftem odtwarzamy oprogramowanie wskazując soft zrobiony przez Redsnowa.
Posted 18 September 2012 - 09:24
Posted 18 September 2012 - 09:33
Dostałeś dokładna instrukcje i nie umiesz z niej skorzystać...Jest jeszcze 1 problem . Itunes nie reaguje na podłączenie iphone .... winda normalnie pokazuje ze podlaczono iphone 4, a itunes milczy.Upgrade już wiem jak zrobić tylko jak restore się robi . Przepraszam za pewnie dla was banalne pytania ale poprostu nie znam się na tym za bardzo . Probowałem reinstalować itunes włączać apple device coś tam , resetowałem kompa , telefon , wkładałem do innych portów i nic .
Nie wiesz jak robi się restore ? To może zacznij czytać instrukcję obsługi iTunes i iPhone ?
To że się nie znasz i to twój 1 iPhone nie znaczy że ludzie tutaj będą pisać po raz setny to samo i prowadzić cie ze rączkę.
Posted 18 September 2012 - 10:10
Nie prawda używałem Geveya w Play i wszystko było ok. Najprościej będzie jak zrobisz restore, oczywiście pamiętaj aby zrobić soft który nie podniesie BB.
Masz oryginalnego geveya czy takiego "oryginalnego" z allegro za 20 zł ?
Gevey z kazdym softem serii 4 dziala bez najmniejszych problemów ściągając program z cydii niemusialem robic całej tej procedury. Problem występuje tylko na sofcie 5. Gevey byl kupiony na Allegro ale nie za 20 zł wyglada na oryginalny.
Posted 18 September 2012 - 10:32
Gevey z kazdym softem serii 4 dziala bez najmniejszych problemów ściągając program z cydii niemusialem robic całej tej procedury. Problem występuje tylko na sofcie 5. Gevey byl kupiony na Allegro ale nie za 20 zł wyglada na oryginalny.
Wygląda...A czy jest ?
Po za tym do iOS 5 też jest już Fiurius Mod i dodatkow UltraSnow CN 1.65 dzięki którym omija się tą cała procedurę...
Po za tym mam geveya i działa na 5.1.1 ...
Działał też na 5.0, 5.0.1 i 5.1.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users