Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zepsuty jack i jaka drukarka dla studenta? (tańsza=lepsza :P )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 d_singe

d_singe
  • 17 postów

Napisano 08 września 2012 - 15:50

Cześć wam ;) Jestem w posiadaniu dość leciwego maczka z OS X 10.7.4 Lion. Jestem zadowolony z stabilności systemu i jak na razie nie widzę potrzeby aktualizacji do wyższych wersji. Chciałem kupić do niego drukarkę atramentową(kolor)... Ma ona być dla typowego studenta- czyli im tańsza ( w tym tusze) tym lepsza :P I teraz nie wiem za bardzo co mam wybrać... Nigdy nie patrzyłem nawet czy pod windowsem sprzęt jest kompatybilny bo było to jasne... ale pod Mac to nie wiem jak to dokładnie jest zwłaszcza, że nie jest to najnowsza wersje... a drukarkę szukam z starszego segmentu... max do 100zł. Może być używana nie ma problemu ;) ==== Zauważyłem mały problem u maca... Nie działa w laptopie jack... po podłączaniu wtyczki dźwięk nie idzie na słuchawki czy na głośniki wieży... o co chodzi? Wogołe nie jest jack wykrywany i dźwięk leci z głośników laptopa... Dziwne trochę

#2 DanielF

DanielF
  • 5 777 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 września 2012 - 16:27

A propo jacka - było już wiele razy, że w gnieździe jest mały przełącznik, który łatwo się psuje. Lepiej, że działa Ci tak jak teraz niż tylko przez słuchawki.

Ja kupiłem sobie logitecha na bluetooth, łącze się z nim za pomocą maka lub iphona i wysyłam za jego pomocą dźwięk do wieży itd. Był kiedyś w promocji za 79 zł teraz chyba kosztuje ok 130
http://www.logitech....speaker-adapter

Przed zakupem sprawdź czy drukarka posiada sterowniki do 10.7.4

#3 d_singe

d_singe
  • 17 postów

Napisano 08 września 2012 - 17:05

Powiem szczerze, że bardziej mi zależało na odp dotyczącej drukarki niz jacka ;p

#4 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 08 września 2012 - 18:31

Funkcjonalna i mała drukarka HP DeskJet D1660 (2614957641) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Raczej tańszej drukarki nie znajdziesz. OSX obsłuży każdą drukarkę USB/WiFi z tego co się orientuje.
(Software & Driver Downloads HP Deskjet D1660 Printer - HP Customer Care (United States - English) sterowniki osx są)

#5 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 08 września 2012 - 21:12

Drukarki HP Ink Advantage mają tanie tusze.

#6 d_singe

d_singe
  • 17 postów

Napisano 08 września 2012 - 21:53

fakt, drukarka tani, ale tusze nie do końca... Jak sprawdzać czy inne drukarki będą kompatybilne z Makiem?? patrzeć na cyferki? patrzeć na sam Mac OS X czy jeszcze na coś innego?...

#7 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 08 września 2012 - 22:02

Jak już wspominałem każdą drukarkę jaka podepniesz do Maca na USB będziesz w stanie drukować. OSX to nie Windows do którego trzeba kwadryliarda sterowników aby coś zadziałało. Jak System będzie czegoś potrzebować to sam pobierze jako uaktualnienie.

#8 d_singe

d_singe
  • 17 postów

Napisano 08 września 2012 - 22:15

W takim razie wierzę na słowo ;)) Dzięki za pomoc

#9 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 08 września 2012 - 22:22

Wiesz, ja tylko piszę to to znajdę na stronie Apple/z własnych doświadczeń, Apple - Za co pokochasz komputer Mac - Działa z tym, co już masz. oto link poświęcony kompatybilności systemu OSX. Moja druga drukarka USB nie potrzebuje sterowników (pierwsza HP, teraz Epson) aby coś wydrukować. Apropo drukarki, twój limit 100 zł jest dość mały, lecz wiadomo student w Polsce (niestety czeka mnie to za kilka lat) kasą nie tryska, ale mógłbyś powiększyć limit do 160 zł i dostałbyś w sklepie nową drukarkę (Epson Stylus S22 - Drukarka atramentowa - CENA w Sklepie RTV EURO AGD) która działa bez problemu, a z tego co się orientuje tusz do Epsonów jest tani, dlatego wymieniłem moją leciwą już drukarkę HP. Nie zapomnij zajrzeć do sklepów typu Auchan, Carrefour, Tesco, Biedronka ponieważ tam czasami trafiają się okazje na sprzęt w tym drukarki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych