Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z uaktualnieniem iMovie

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 08 September 2012 - 09:02

Witam. Mam dziwny problem z aktualizacja iMovie. Moj system to 10.8.1 i iMovie na pokladzie to 9.0.4 (1634). Przy uruchomieniu iMovie dostaje info ze jest dostepna aktualizacja 9.0.6 i przenosi mnie do App Store. System jednak nie pokazuje dostepnej aktualizacji. Zciagnalem wiec ze stronki aktualizacje 9.0.6 i 9.0.8. Przy probie aktualizacji dostaje info ze do przeprowadzenia aktualizacji iMovie potrzebna jest wersja 9.0 lub nowsza???? Co z tym zrobic?

#2 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 08 September 2012 - 10:35

Odpalasz App Store, następnie aktualizacje (updates) czekasz aż wykryje dostępne (tak teraz się aktualizuje iLife, iWork etc...) aktualizacje, pobierasz aktualizacje i samoistnie się instaluje.

#3 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 08 September 2012 - 13:20

Odpalasz App Store, następnie aktualizacje (updates) czekasz aż wykryje dostępne (tak teraz się aktualizuje iLife, iWork etc...) aktualizacje, pobierasz aktualizacje i samoistnie się instaluje.

Dzieki!:) Napisalem powyzej ze aplikacja przenosi mnie do APP Store a tam nie ukazuje sie w "update" aktualizacja iMovie! Tak wiec inne propozycje...

#4 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 08 September 2012 - 13:43

Restart komputera? Czyszczenie bibliotek App Store? Zalogowanie na konto?

#5 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 08 September 2012 - 17:22

Restart komputera? Czyszczenie bibliotek App Store? Zalogowanie na konto?

Wszystko było ...

#6 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 08 September 2012 - 17:30

Reinstalacja iLife, po wcześniejszym permanentnym usunięciu iLife (biblioteki, pliki etc.).

#7 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 08 September 2012 - 20:09

Pakiet iLife instalowałeś z płyty czy z App Store? Jeśli z AppStore to z Twojego konta czy innego?

#8 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 08 September 2012 - 20:15

Daniel, to nie ma znaczenia w 10.8, ja posiadam z płyty i normalnie aktualizuje w App Store.

#9 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 09 September 2012 - 11:00

Witam ponownie. Cos dziwnego wydarzylo sie z moim app store. Sprawdzilem zakupione rzeczy i nie mam w tej zakladce kilku programow ktore zakupilem. Miedzy innymi nie mam iMovie. Na 100% kupowalem je w App Store i np. kupilem system 10.8 a on widnieje jako niezainstalowany choc dzialm na nim. iMovie wpisalem do wyszukiwarki w APP STORE i pokazuje mi go jako niezakupiony. Boje sie ze po odinstalowaniu bede musil ponownie wydac kaske. W jaki sposob wyczyscic biblioteki App Store? Restartowalem kompa (MB PRO 13, 2.4 GHz Core 2 Duo 8 GB RAM), wylogowywalem sie z APP STORE i ponownie logowalem. Nic nie pomoglo. Co jeszcze moge zrobic?

#10 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 09 September 2012 - 11:41

skoro kupowałeś w App STore to na pewno dostałeś maila z potwierdzeniem zakupu.

#11 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 09 September 2012 - 12:11

Tu na moje oko coś kolega ściemnia z legalnością pakietu iLife. Never mind. Usunąłem permanentnie iLife jak Ci mówiłem z wszystkimi bibliotekami i ponownie zainstalowałeś (powinieneś mieć nową konfigurację etc. po ponownej instalacji).

#12 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 09 September 2012 - 16:25

Tu na moje oko coś kolega ściemnia z legalnością pakietu iLife. Never mind. Usunąłem permanentnie iLife jak Ci mówiłem z wszystkimi bibliotekami i ponownie zainstalowałeś (powinieneś mieć nową konfigurację etc. po ponownej instalacji).

Hm. Nie widze powodu aby na tym forum "sciemniac". Jak pisalem powyzej nie usunalem aplikacji gdyz sprawdzilem w app i tam nie ma jej jako zakupionej a nastepnie sprawdzilem w dostepnych app i wyskoczyla mi jako do zakupu. W zalaczeniu potwierdzenie ze mam zainstalowany system 10.8 a w app widnieje jako do sciagniecia.
Co do poprzedniego info nie przechowuje maili z APP wiec jedynym dowodem dla APP bedzie wyciag z karty. Czy to Waszym zdaniem wystarczy aby zareklamowac taki stan rzeczy?

#13 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 09 September 2012 - 17:06

Jeżeli kupiłeś to możesz ściągnąć z innego źródła jako kopię zapasową i będzie to legalne.

#14 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 09 September 2012 - 20:18

Mały sukces już jest:). Przez przypadek zorientowałem się ze mam dwa id na App Store. IMove i 10.8 jest jako zakupione na jednym koncie a nie ma na drugim. Jest jednak tak ze dalej iMovie wola wersji 9.0 dla aktualizacji i nie pojawia się w app jako program do zaktualizowania na żadnym koncie. Teraz chyba pozostaje skasowanie i ponowne zainstalowanie iMove - ale przynajmniej jest w zakupionych. Temat zamykam. Dzięki za chęć pomocy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users